diamartyria-theatrologoi
Στον κλάδο τους δεν πραγματοποιήθηκαν – πλην ενός, στην Ειδική Αγωγή - διορισμοί τα τελευταία χρόνια, με τη δικαιολογία πως δεν υπήρχαν οργανικά κενά (!!!), τη στιγμή που υπάρχουν τόσες ανάγκες.

Εκ νέου κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 14:00. προκειμένου να διεκδικήσουν ακόμη μία φορά την απόδοση όλων των κενών και την, άμεση και εν αντιστοιχία τους, σύσταση νέων οργανικών θέσεων, οργανώνει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ.)

Προς τον σκοπό αυτόν, ο ΠΕΣΥΘ ζητά από τη ΔΟΕ, την ΕΛΜΕ και τα σωματεία των εκπαιδευτικών να στηρίξουν την κινητοποίηση, με 3ωρες βοηθητικές στάσεις εργασίας αλλά και τη φυσική τους παρουσία στο υπουργείο.

Το Κάλεσμα της Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Συναδέλφισσες,
Συνάδελφοι,

Μετά από τις επίμονες εκκλήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας μας, σε συμπόρευση και με άλλους Συλλόγους και Σωματεία, δεν ελήφθη καμία ουσιαστική πρωτοβουλία εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ στην κατεύθυνση της σύστασης νέων οργανικών θέσεων.

Πρώτα ο κ. Κόπτσης, στη συνέχεια ο κ. Κατσαρός αθέτησε τις δεσμεύσεις του για σύσταση οργανικών. Μάλιστα επικαιροποίησε τις εισηγήσεις των Διευθύνσεων που πρότειναν και συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, για το θεαθήναι και για να ρίξει σταχτή στα μάτια στους κλάδους των κοινών ειδικοτήτων, ώστε να μας φέρει προ τετελεσμένου  γεγονότος.

Με αφορμή λοιπόν την προγραμματισμένη συνάντηση του ΠΕΣΥΘ με τον Γ.Γ. κ. Κατσαρό στις 4/3 (η τελευταία από μια σειρά αντίστοιχων προγραμματισμένων συναντήσεων, που μας ακύρωσαν την τελευταία στιγμή, στην οποία έχουμε ζητήσει να παρευρίσκεται ο υπουργός και οι υφυπουργοί) και πριν να είναι αργά, σας καλούμε όλους και όλες να δώσουμε δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση, προκειμένου να ανατρέψουμε την απαξιωτική αδράνεια του Υπουργείου στο ζήτημα που μας καίει από το 2010!

Θυμίζουμε ότι στον κλάδο μας δεν πραγματοποιήθηκαν – πλην ενός, στην Ειδική Αγωγή - διορισμοί τα τελευταία χρόνια, με τη δικαιολογία πως δεν υπήρχαν οργανικά κενά (!!!), τη στιγμή που υπάρχουν τόσες ανάγκες.

Για να σταματήσουν πια να εμπαίζουν και εμάς και τους/τις μαθητές/τριές μας, σας καλούμε σε κατεπείγουσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ, Δευτέρα 4/3 και ώρα 14:00, για να διεκδικήσουμε ακόμη μία φορά την απόδοση όλων των κενών και την, άμεση και εν αντιστοιχία τους, σύσταση νέων οργανικών θέσεων.

• Ώστε να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί και να καλυφθούν όλα τα κενά σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες, με γνώμονα το μέγιστο παιδαγωγικό όφελος,
  • για να μπορέσουν να μετατεθούν όσοι/ες συνάδελφοί/ισσές μας το επιθυμούν,
  • για να μπορέσουν οι συνάδελφοι/ισσες να εργαστούν κοντά στις εστίες τους και να μη χρειαστεί –ενώ εργάζονται ήδη 10 και 20 χρόνια ως αναπληρωτές/τριες, να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους προκειμένου να διοριστούν,
  • για να σταματήσει το αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό καθεστώς των αναθέσεων – κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενο που σπούδασε και είναι καθ᾽ ύλην αρμόδιος/α να το διδάξει.

Παράλληλα, διεκδικούμε:

·Θεατρική αγωγή σε όλα τα σχολεία, τις  τάξεις και τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ένας/μία θεατρολόγος ανά σχολείο.

·Επαναφορά του μαθήματος της θεατρικής αγωγής στην Ε' και Στ' τάξη.

·Να δίνονται και να καλύπτονται όλα τα κενά από την Α΄ φάση και από την αρχή της χρονιάς.

Ζητάμε από τη ΔΟΕ, την ΕΛΜΕ,  τα σωματεία μας να στηρίξουν την κινητοποίηση, με 3ωρες βοηθητικές στάσεις εργασίας αλλά και τη φυσική τους παρουσία στο υπουργείο.

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4