πορεία
ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ.)

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ.) σχετικά με την κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ για σύσταση οργανικών θέσεων και διορισμούς.

Όπως τονίζεται, «Μετά από τις επίμονες εκκλήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας μας, σε συμπόρευση και με άλλους Συλλόγους και Σωματεία, δεν ελήφθη καμία ουσιαστική πρωτοβουλία εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ στην κατεύθυνση της σύστασης νέων οργανικών θέσεων».

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 14:00.

Η ανακοίνωση

«Μετά από τις επίμονες εκκλήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας μας, σε συμπόρευση και με άλλους Συλλόγους και Σωματεία, δεν ελήφθη καμία ουσιαστική πρωτοβουλία εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ στην κατεύθυνση της σύστασης νέων οργανικών θέσεων.

Πρώτα ο κ. Κόπτσης, στη συνέχεια ο κ. Κατσαρός αθέτησε τις δεσμεύσεις του για σύσταση οργανικών. Μάλιστα επικαιροποίησε τις εισηγήσεις των Διευθύνσεων που πρότειναν και συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, για το θεαθήναι και για να ρίξει σταχτή στα μάτια στους κλάδους των κοινών ειδικοτήτων, ώστε να μας φέρει προ τετελεσμένου  γεγονότος.

Με αφορμή λοιπόν την προγραμματισμένη συνάντηση του ΠΕΣΥΘ με τον Γ.Γ. κ. Κατσαρό στις 4/3 (η τελευταία από μια σειρά αντίστοιχων προγραμματισμένων συναντήσεων, που μας ακύρωσαν την τελευταία στιγμή, στην οποία έχουμε ζητήσει να παρευρίσκεται ο υπουργός και οι υφυπουργοί) και πριν να είναι αργά, σας καλούμε όλους και όλες να δώσουμε δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση, προκειμένου να ανατρέψουμε την απαξιωτική αδράνεια του Υπουργείου στο ζήτημα που μας καίει από το 2010!

Θυμίζουμε ότι στον κλάδο μας δεν πραγματοποιήθηκαν – πλην ενός, στην Ειδική Αγωγή - διορισμοί τα τελευταία χρόνια, με τη δικαιολογία πως δεν υπήρχαν οργανικά κενά (!!!), τη στιγμή που υπάρχουν τόσες ανάγκες.

Για να σταματήσουν πια να εμπαίζουν και εμάς και τους/τις μαθητές/τριές μας, σας καλούμε σε κατεπείγουσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ, Δευτέρα 4/3 και ώρα 14:00, για να διεκδικήσουμε ακόμη μία φορά την απόδοση όλων των κενών και την, άμεση και εν αντιστοιχία τους, σύσταση νέων οργανικών θέσεων.

  • Ώστε να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί και να καλυφθούν όλα τα κενά σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες, με γνώμονα το μέγιστο παιδαγωγικό όφελος,
  • για να μπορέσουν να μετατεθούν όσοι/ες συνάδελφοί/ισσές μας το επιθυμούν,
  • για να μπορέσουν οι συνάδελφοι/ισσες να εργαστούν κοντά στις εστίες τους και να μη χρειαστεί –ενώ εργάζονται ήδη 10 και 20 χρόνια ως αναπληρωτές/τριες, να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους προκειμένου να διοριστούν,
  • για να σταματήσει το αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό καθεστώς των αναθέσεων – κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενο που σπούδασε και είναι καθ᾽ ύλην αρμόδιος/α να το διδάξει.

Παράλληλα, διεκδικούμε:

  • Θεατρική αγωγή σε όλα τα σχολεία, τις τάξεις και τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ένας/μία θεατρολόγος ανά σχολείο.
  • Επαναφορά του μαθήματος της θεατρικής αγωγής στην Ε' και Στ' τάξη.
  • Να δίνονται και να καλύπτονται όλα τα κενά από την Α΄ φάση και από την αρχή της χρονιάς.

Ζητάμε από τη ΔΟΕ, την ΕΛΜΕ, τα σωματεία μας να στηρίξουν την κινητοποίηση, με 3ωρες βοηθητικές στάσεις εργασίας αλλά και τη φυσική τους παρουσία στο υπουργείο.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΟΡΘΙΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ.jpg
Αγωνιστική Παρέμβαση (ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου): Δυο κουβέντες μόνο και το ψηφοδέλτιο μας
Όλα μας τα χρόνια μαζί με τους αγώνες ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες για τη ζωή και τη δουλειά μας, δώσαμε...
Αγωνιστική Παρέμβαση (ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου): Δυο κουβέντες μόνο και το ψηφοδέλτιο μας
Λύματα στο Ηράκλειο
Εφιάλτης στο Ηράκλειο: Λύματα πλημμύρησαν ολόκληρες γειτονιές – Έντονη δυσοσμία
Από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται καθημερινά και μικρά παιδιά που μεταβαίνουν σε σχολικό συγκρότημα της περιοχής
Εφιάλτης στο Ηράκλειο: Λύματα πλημμύρησαν ολόκληρες γειτονιές – Έντονη δυσοσμία