Αξιολόγηση: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ Γ’ Αθήνας την Παρασκευή
Alexandros Michailidis / SOOC
«Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να απαντήσει θετικά και να δηλώσει «ενδιαφέρον» και κανείς αξιολογητής δεν θα τον ενοχλήσει. Κανένα πρόβλημα δεν έχει» - Τρεις ΕΛΜΕ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην αξιολόγηση καλούν οι Α’. Β’ και Γ’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας στη ΔΙΔΕ Γ΄ Αθήνας, την Παρασκευή 5 Μαΐου, στις 13:00 το μεσημέρι.

«Από την πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα στην περιοχή μας, με διάφορους τρόπους και με διάφορες προφάσεις βγήκαν κάποιοι πρόσφατα τοποθετημένοι Σχολικοί Σύμβουλοι - αξιολογητές για «συναντήσεις γνωριμίας», στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν την εγκύκλιο Κόπτση, με ανά χείρας τα «ζευγάρια αξιολογητή- αξιολογούμενου»» επισημαίνουν οι ΕΛΜΕ.

Στη συνέχεια, τονίζουν ότι «σε μια κίνηση ελιγμού την Παρασκευή 28/4 έφθασε έγγραφο στα σχολεία που υπογράφουν οι περισσότεροι σύμβουλοι εκπαίδευσης, όπου ζητούν να ενημερωθούν «αν οι προς αξιολόγηση εκπαιδευτικοί του Σχολείου σας ενδιαφέρονται να ορίσουν χρόνο συνάντησης-γνωριμίας με τον Σύμβουλο εκπαίδευσης της ειδικότητας τους».

«Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να απαντήσει θετικά και να δηλώσει «ενδιαφέρον» και κανείς αξιολογητής δεν θα τον ενοχλήσει. Κανένα πρόβλημα δεν έχει» προσθέτουν.

Το κάλεσμα των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των Α’, Β’ και Γ’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας:

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!         

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗN ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙ.Δ.Ε. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΗ, 13:00

Από την πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα στην περιοχή μας, με διάφορους τρόπους και με διάφορες προφάσεις βγήκαν κάποιοι πρόσφατα τοποθετημένοι Σχολικοί Σύμβουλοι - αξιολογητές για «συναντήσεις γνωριμίας», στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν την εγκύκλιο Κόπτση, με ανά χείρας τα «ζευγάρια αξιολογητή- αξιολογούμενου», που πρώτη σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε η ΔΙΔΕ Γ΄ Αθήνας τη Μ. Πέμπτη...

Οι συνάδελφοι «νεοδιόριστοι» δηλώνουν μαζικά συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την Ατομική Αξιολόγηση (που έχουν ομόφωνα κηρύξει οι ΟΛΜΕ - ΔΟΕ – ΠΟΣΕEΠΕΑ). Οι ΕΛΜΕ παρεμβαίνουν σε κάθε σχολείο που γίνεται η όποια απόπειρα έναρξης της αξιολόγησης. Πουθενά δεν έχει ξεκινήσει ο Aρμαγεδώνας της ατομικής αξιολόγησης-χειραγώγησης, που θα κατηγοριοποιήσει εκπαιδευτικούς και σχολεία, για να εμβαθύνει την αντιεκπαιδευτική πολιτική του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης.

Την Πέμπτη 27 Απρίλη τα ΔΣ των ΕΛΜΕ συναντήθηκαν με συμβούλους εκπαίδευσης που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των ΕΛΜΕ. Έγινε καθαρό από πλευράς των ΕΛΜΕ ότι θα γίνουν όλες οι αναγκαίες προσπάθειες ώστε αυτές οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που αφορούν στην “αξιολόγηση” να μην προχωρήσουν. Στα άμεσα αιτήματά μας, οι σύμβουλοι εκπαίδευσης επικαλέστηκαν την νομοθεσία, παρόλο που δρουν μέσα σε προεκλογική περίοδο, αλλά δήλωσαν ότι θα σεβαστούν τους νεοδιόριστους συναδέλφους που υλοποιούν αποφάσεις των σωματείων τους.

Σε μια κίνηση ελιγμού την Παρασκευή 28/4 έφθασε έγγραφο στα σχολεία που υπογράφουν οι περισσότεροι σύμβουλοι εκπαίδευσης, όπου ζητούν να ενημερωθούν «αν οι προς αξιολόγηση εκπαιδευτικοί του Σχολείου σας ενδιαφέρονται να ορίσουν χρόνο συνάντησης-γνωριμίας με τον Σύμβουλο εκπαίδευσης της ειδικότητας τους».

Συνάδελφοι/σες, είναι σαφές ότι πρόκειται για την πρώτη νίκη των σωματείων μας στην μάχη που δίνουμε. Αλλά είμαστε στην αρχή. Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να απαντήσει θετικά και να δηλώσει «ενδιαφέρον» και κανείς αξιολογητής δεν θα τον ενοχλήσει. Κανένα πρόβλημα δεν έχει. Συμμετέχουμε αυτόβουλα και δημοκρατικά στην απεργία-αποχή. Όλοι και όλες ενωμένοι, αγωνιστικά, θα πετύχουμε την νίκη.

Άλλωστε, υπενθυμίζουμε ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ 2020 στη ΔΙΔΕ Γ΄ Αθήνας ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!

Οι ΕΛΜΕ της Γ Αθήνας καλούν τους/τις εκπαιδευτικούς σύσσωμους/ες να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση:

Να υπογράψουν τη δήλωση απεργίας – αποχής από την ατομική αξιολόγηση, όλες και όλοι, όχι μόνο οι νεοδιόριστες/οι, αν δεν το έχουν ήδη πράξει.

Να συμμετάσχουν στις προκηρυγμένες στάσεις εργασίας, σε περίπτωση που οι σύμβουλοι – αξιολογητές εμφανιστούν στα σχολεία.

Οι νεοδιόριστες/οι να μην συμμετάσχουν σε καμία συνάντηση με τους συμβούλους τους, δια ζώσης ή διαδικτυακή, να μην ενημερώσουν την πλατφόρμα αξιολόγησης με τα στοιχεία τους.

Καλούμε την ΔΙΔΕ και τους σχολικούς συμβούλους να σταματήσουν τώρα κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

Συνεχίζουμε δυναμικά και ενωτικά, υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, την μόνιμη και σταθερή εργασία, την αξιοπρέπειά μας!

Η αξιολόγηση δεν θα περάσει! Οι αξιολογητές- επιθεωρητές είναι ανεπιθύμητοι στα σχολεία μας!

 Όλοι και όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 5 Μάη στη ΔΙΔΕ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
Πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση...
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
πυρκαγιά πυροσβεστική
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα ενώ συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο