daskala
«Αξιολόγηση» λοιπόν απ’ τα αξημέρωτα, μα όπως λέει κι ο λαός μας, της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά...

Από τα άγρια χαράματα μπήκε σχολικός Σύμβουλος – Αξιολογητής στο κτήριο του ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Μύρινας προκειμένου να αποφύγει τις εύλογες αντιδράσεις των συναδέλφων που συντάσσονται με την κατά συντριπτική πλειοψηφία εκφρασμένη θέση του κλάδου ενάντια στην κίβδηλη, αντιεπιστημονική και αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση».

Οι μάσκες δεν άργησαν να πέσουν και η πλευρά που ο καθένας διαλέγει να στρατευτεί δεν μπορεί να παραμείνει κρυφή! 

Τι κι αν ο σχολικός Σύμβουλος – Αξιολογητής  διαβεβαίωνε το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ σε όλους τους τόνους πως σέβεται τις θέσεις του κλάδου και πως δεν πρόκειται ποτέ να επιχειρήσει να εισέλθει κρυφά και… από το παράθυρο σε Σχολείο, η πραγματικότητα που αντίκρυσαν οι εκπαιδευτικοί το πρωί ήταν ότι είχε φροντίσει να εισέλθει στο κτήριο του ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Μύρινας άγνωστο τι ώρα ακριβώς, σίγουρα πάντως εκτός ωραρίου και πριν η ώρα πάει καν 7:45 (το πρώτο κουδούνι χτυπά στις 08:15), όταν και τα μέλη του Σωματείου συγκεντρώθηκαν στον χώρο.

Τα παραπάνω καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Λήμνου "Αργύριος Μοσχίδης"

Η Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λήμνου "Αργύριος Μοσχίδης" 

Κι αν το κρυφό Σχολειό αποδείχτηκε μύθος, η κρυφή «αξιολόγηση» είναι εδώ!

Οι μάσκες δεν άργησαν να πέσουν και η πλευρά που ο καθένας διαλέγει να στρατευτεί δεν μπορεί να παραμείνει κρυφή! Κρυφή, όπως η σημερινή είσοδος του σχολικού Συμβούλου – Αξιολογητή στο κτήριο του ΓΕΛ/ΕΠΑΛ από τα άγρια χαράματα, προκειμένου να αποφύγει τις εύλογες αντιδράσεις των συναδέλφων που συντάσσονται με την κατά συντριπτική πλειοψηφία εκφρασμένη θέση του κλάδου ενάντια στην κίβδηλη, αντιεπιστημονική και αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση».

Τι κι αν ο σχολικός Σύμβουλος – Αξιολογητής μας διαβεβαίωνε χθες σε όλους τους τόνους πως σέβεται τις θέσεις του κλάδου και πως δεν πρόκειται ποτέ να επιχειρήσει να εισέλθει κρυφά και… από το παράθυρο σε Σχολείο, η πραγματικότητα που αντικρίσαμε σήμερα το πρωί ήταν ότι είχε φροντίσει να εισέλθει στο κτήριο του ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Μύρινας άγνωστο τι ώρα ακριβώς, σίγουρα πάντως εκτός ωραρίου και πριν η ώρα πάει καν 7:45 (το πρώτο κουδούνι χτυπά στις 08:15), όταν και τα μέλη του Σωματείου συγκεντρωθήκαμε στον χώρο.

«Αξιολόγηση» λοιπόν απ’ τα αξημέρωτα, μα όπως λέει κι ο λαός μας, της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά...

Η «αξιολόγηση» εν κρυπτώ, η «αξιολόγηση» με… καταδρομικές μεθόδους, η εκβιαστική «αξιολόγηση» που θέτει εργαζόμενους σε ομηρία, η «αξιολόγηση» κόντρα στη βούληση και στις θέσεις ενός ολόκληρου κλάδου δεν μπορεί παρά να είναι μια «αξιολόγηση» που ντρέπεται για τον εαυτό της, μια «αξιολόγηση» που έχει ήδη αποτύχει στα μάτια και στη συνείδηση όσων πραγματικά αγωνιούν και ενδιαφέρονται για την δημόσια εκπαίδευση.

Είναι φανερό, ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης όχι μόνο δεν έχει χαθεί, αλλά όσο μακρύς και δύσκολος κι αν είναι, στο τέλος θα κερδηθεί χάρη στους αγώνες μας! 

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, παραμένουμε συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας και υλοποιώντας τις αποφάσεις τους, θα συνεχίσουμε σθεναρά και αταλάντευτα να αγωνιζόμαστε μέχρι να γίνει πραγματικότητα για ΟΛΑ τα παιδιά το δημόσιο και δωρεάν σχολείο που ονειρευόμαστε και που δικαιούνται τα παιδιά μας! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση και οριστική μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων μας, που στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι έμπειροι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι για πάρα πολλά συνεχόμενα χρόνια όργωναν την Ελλάδα ως αναπληρωτές, με τεράστιο προσωπικό, οικογενειακό και οικονομικό κόστος, έχοντας αξιολογηθεί πάμπολλες φορές από το ίδιο το Υπουργείο που τους προσλάμβανε επί τόσα συναπτά έτη, αλλά έρχεται τώρα να αμφισβητήσει την επάρκειά τους και να τους εκβιάσει χυδαία, απειλώντας τους με μη μονιμοποίηση και χρησιμοποιώντας τους ως "ομήρους" για την υλοποίηση των αντι-εκπαιδευτικών του σχεδίων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καλλιτεχνικο χολείο αθηνας
Γράμμα από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών: Γιαυτό κάνουμε κατάληψη
«Κατεβαίνουμε μαζικά στους δρόμους και συμμετέχουμε στις γενικές συνελεύσεις και διαμαρτυρίες. Έχουμε λόγο στο μέλλον μας και παλεύουμε για αυτό»
Γράμμα από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών: Γιαυτό κάνουμε κατάληψη
ΠΟΣΥΠ
ΠΟΣΥΠ: Καταχρηστική η διάταξη που απαγορεύει σε δημόσιους υπάλληλους να προσληφθούν ως εντεταλμένοι διδάσκοντες
Η διάταξη αυτή αντιστρατεύεται θεμελιώδεις αρχές, όπως την ισότητα, την ισονομία και την δικαιοσύνη στην προοπτική πρόσβασης σε θέσεις διδακτικού...
ΠΟΣΥΠ: Καταχρηστική η διάταξη που απαγορεύει σε δημόσιους υπάλληλους να προσληφθούν ως εντεταλμένοι διδάσκοντες