ekpaideutikoi kinitopoihsh
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΣΤΙΣ 11 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ (λιμάνι), ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΣΤΙΣ 11:00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

«Η λεγόμενη αξιολόγηση δεν έχει στόχο τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων μας, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Δεν έχει σκοπό να κάνει τους δόκιμους μόνιμους αλλά όλες και όλους μας (μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές) ανασφαλείς και υπό συνεχή δοκιμασία, διαρκώς «δόκιμους»!!! Αυτή η εξευτελιστική αντιεπιστημονική και αντεργατική διαδικασία, όχι μόνο δε μας κατοχυρώνει, αλλά αντίθετα μας ακυρώνει επιστημονικά και εργασιακά».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του για την έναρξη της ατομικής αξιολόγησης ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου και καλεί τους εκπαιδευτικούς των Κυκλάδων να απεργήσουν μαζικά και αποφασιστικά αύριο «για το σχολείο που θέλουμε και τη ζωή που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας»

Ολη η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Σύρου-Τήνου-Μυκόνου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ συνεχίζουν με αμείωτη ένταση να βάλουν κατά του δημόσιου σχολείου, μεταθέτοντας τις βαρύτατες ευθύνες τους στις πλάτες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους.

Αυτή τη φορά στο προσκήνιο των αντιδραστικών επιλογών τους βρίσκονται οι νεοδιόριστοι συνάδελφοί μας, για τους οποίους δεν έφτανε η πολυετής και αγχώδης αναμονή, δεν έφτανε το υπέρογκο κόστος σπουδών και απόκτησης προσόντων, οι συνεχείς μετακινήσεις, ο αναγκαστικός οικογενειακός αποχωρισμός ,τα προβλήματα εύρεσης στέγης , ακόμη και βιοπορισμού, ήρθε να προστεθεί και το εκβιαστικό δίλημμα της μονιμοποίησης τους μέσω της ατομικής τους αξιολόγησης.

Όμως η λεγόμενη αυτή αξιολόγηση δεν έχει στόχο τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων μας, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Δεν έχει σκοπό να κάνει τους δόκιμους μόνιμους αλλά όλες και όλους μας (μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές) ανασφαλείς και υπό συνεχή δοκιμασία, διαρκώς «δόκιμους»!!! Αυτή η εξευτελιστική αντιεπιστημονική και αντεργατική διαδικασία, όχι μόνο δε μας κατοχυρώνει, αλλά αντίθετα μας ακυρώνει επιστημονικά και εργασιακά.

Την ίδια στιγμή έχουμε χάσει 25 έως 40% απ'τις μειώσεις μισθών και την κατάργηση δώρων και επιδομάτων. Βιώνουμε νέα οικονομική αφαίμαξη λόγω ακρίβειας σε βασικά είδη διατροφής και σε ενέργεια, ζώντας κάποιες και κάποιοι από εμάς στο όριο της επιβίωσης ή με τη βοήθεια των γονιών μας. Μας έχουν καταργήσει ουσιαστικά κάθε έννοια εργασιακού ωραρίου, προσωπικού χρόνου και ιδιωτικού χώρου , θέλοντάς μας πάντα διαθέσιμους και υπάκουους.

Βιώνουμε καθημερινά την προσπάθεια επιβολής μιας αναχρονιστικής και βαθιά αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που σαρώνει ό, τι έχει απομείνει απ'το δημόσιο σχολείο. Κατηγοριοποιεί σχολικές μονάδες, μαθητές κι εκπαιδευτικούς, αποθεώνοντας τον άκρατο ανταγωνισμό, το σχολείο επιχείρηση και την εκπαίδευση εμπόρευμα, μετρήσιμο μέγεθος, υπό τη σκληρή εποπτεία ενός αυστηρά ιεραρχικού και εξουσιαστικού μηχανισμού επιβολής, με πλαστές επικαλύψεις αριστείας και προόδου, με τα σαθρά επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά του επιθεωρητισμού και των εκβιασμών.

Σε αυτό το σχολείο που η παιδαγωγική ελευθερία ασφυκτιά, η ουσιαστική γνώση αντικαθίσταται από... χρήσιμες δεξιότητες προσαρμογής και η ανιδιοτελής συναδελφική σχέση αλληλεπίδρασης υποβιβάζεται σε σχέση ελεγκτή και ελεγχόμενου, δεν πρέπει να υποκύψουμε. Απεναντίας οφείλουμε να αντιτάξουμε το σχολείο της κριτικής σκέψης, το σχολείο της ολόπλευρης γνώσης , της διαμόρφωσης των αυριανών ελεύθερων και υπευθύνων πολιτών , το σχολείο προπομπό μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, ελευθερίας, δικαιοσύνης και σεβασμού προς κάθε ανθρώπινη ύπαρξη! Το οφείλουμε στους μαθητές μας, στα παιδιά μας, στην ίδια την αξιοπρέπειά μας!

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

  • Κατάργηση της κατηγοριοποίησης εκπαιδευτικών, μαθητών και σχολείων

  • Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ!

  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία - Κατάργηση του προσοντολόγιου - Ούτε σκέψη για γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ!

  • Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

  • Όχι στην ακρίβεια –μείωση στις τιμές των βασικών ειδών διατροφής και λαϊκής κατανάλωσης, να μπει πλαφόν στο ρεύμα και τα καύσιμα θέρμανσης και κίνησης

  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια

  • Στήριξη της Υγείας

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟ

ΔΕ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/02

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολικό έτος 2024-2025: Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ σε Φορείς και Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας - Όλα τα ονόματα
Ποιοι εκπαιδευτικοί παίρνουν απόσπαση σε φορείς και υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ σε Φορείς και Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας - Όλα τα ονόματα
μιχαηλιδου
Δόμνα Μιχαηλίδου για αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς: Σχετικά με τις αναρρωτικές άδειες, άδεια μητρότητας και άδεια ανατροφής
Αναρρωτικές άδειες, άδεια μητρότητας, άδεια ανατροφής και επίδομα μητρότητας
Δόμνα Μιχαηλίδου για αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς: Σχετικά με τις αναρρωτικές άδειες, άδεια μητρότητας και άδεια ανατροφής