ioanninon
Κύριο θέμα αποτέλεσε η έλλειψη προσωπικού και χρηματοδότησης, ενώ ειδική αναφορά έγινε στις ανεπάρκειες που αντιμετωπίζει η φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση, μεταφορά)

Συνάντηση με τη νέα πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου πραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη, εκφράζοντας ευχές για καλή επιτυχία στο έργο της προς όφελος του πανεπιστημίου και της Ηπείρου συνολικά. Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νέο θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ, όπως και στην υλοποίηση του «νόμου Κεραμέως» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κύριο θέμα αποτέλεσε η έλλειψη προσωπικού και χρηματοδότησης, ενώ ειδική αναφορά έγινε στις ανεπάρκειες που αντιμετωπίζει η φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση, μεταφορά). Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη να συνεχίσει η λειτουργία των δωρεάν μεταπτυχιακών παρά την προσπάθεια επιβολής διδάκτρων από το υπουργείο Παιδείας.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε επίσης με την αναπλ. κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Ναυσικά Ζιάβρα, όπου συζήτησαν για την επιτακτική στελέχωση των Τμημάτων Ιατρικής, ΒΕΤ, Νοσηλευτικής και Λογοθεραπείας με καθηγητές, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό. Τέθηκε επίσης το κτηριακό πρόβλημα και το ζήτημα στέγασης των εργαστηρίων, καθώς και η ανανέωση του εργαστηριακού εξοπλισμού ώστε να διευκολυνθεί το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο της Σχολής.

Τέλος, η Μερόπη Τζούφη πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιατρικής Σπύρο Κονιτσιώτη και τη γραμματέα Μαρία Καπιτοπούλου. Στο πλαίσιο αυτό ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα, όπως και για στρεβλώσεις που έχουν προκύψει από το νέο «νόμο-πλαίσιο» της ΝΔ, τις οποίες αρνείται να διορθώσει το υπουργείο Παιδείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Διαμαρτυρία για κάλεσμα μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ για επιτηρητές και την άμεση αντικατάσταση τους από εκπαιδευτικούς
«Θα πρέπει άμεσα να εξαιρεθούν τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ που έχουν οριστεί από τις Δ.Δ.Ε. και να αντικατασταθούν με καθηγητές όπως αναφέρει η εγκύκλιος»
Διαμαρτυρία για κάλεσμα μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ για επιτηρητές και την άμεση αντικατάσταση τους από εκπαιδευτικούς
ypoyrgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας: Οριστικοί πίνακες αναπληρωτών και κατανομή μόνιμων διορισμών
Ερευνάται η πιθανότητα να γίνουν πρόσθετες μεταθέσεις στα νέα οργανικά κενά (αν αυτά συσταθούν), με αποτέλεσμα να επηρεαστούν οι διορισμοί. Σε κάθε...
Υπουργείο Παιδείας: Οριστικοί πίνακες αναπληρωτών και κατανομή μόνιμων διορισμών
τέμπη
Τέμπη: Νέα αποκάλυψη σοκ- Bρέθηκε οστό θύματος στο ιδιωτικό οικόπεδο που έριξαν τα μπάζα
Tρία ακόμα οστά που εντοπίστηκαν επίσης κατά τη διαλογή χωμάτων θα εξεταστούν άμεσα από ειδικό (ανθρωπολόγο), αφού -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις...
Τέμπη: Νέα αποκάλυψη σοκ- Bρέθηκε οστό θύματος στο ιδιωτικό οικόπεδο που έριξαν τα μπάζα
foto-molivia-xromata-ekpaideusi.jpg
Μετά τις 20 Ιουνίου ανακοινώνονται οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών
“Υπάρχει πρόθεση, γίνονται προσπάθειες, εξαρτώνται από άλλους φορείς και παράγοντες, δεν ξέρουμε πόσες, δεν ξέρουμε πότε”. Διάχυτη η αίσθηση πως “…...
Μετά τις 20 Ιουνίου ανακοινώνονται οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών