Εκπαιδευτικοί: Υποκριτές και φαρισαίοι! Διακόπτουν τη φοίτηση 4 προσφυγόπουλων
Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν τη βίαιη διακοπή της φοίτησης των παιδιών από το σχολείο

Να σταματήσουν οι εγκληματικές εξώσεις προσφύγων από τα σπίτια του προγράμματος ΕΣΤΙΑ ΙΙ, ζητούν οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης».

«Το πρόγραμμα ΕSTIA II αποτελούσε πρόγραμμα στέγασης για ευάλωτες περιπτώσεις αιτούντων ασύλου» εξηγούν οι εκπαιδευτικοί και προσθέτουν ότι «την 1η Δεκεμβρίου 2022, η πρόσφυγας C. έλαβε μια κλήση από τον οργανισμό του στεγαστικού προγράμματος ESTIA, όπου της ζήτησαν να φύγει από το διαμέρισμα όπου μένει με τα τέσσερα παιδιά της. Τα παιδιά είναι μαθητές σε δημοτικό σχολείο του Συλλόγου μας και οδηγούνται σε διακοπή της φοίτησής τους».

Στη συνέχεια, χαρακτηρίζουν τους εκφραστές τους κράτους «Υποκριτές και Φαρισαίους». «Υποκριτικά όλα όσα ευαγγελίζονται περί αλληλεγγύης, καταπατούν ακόμα και τις διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα των παιδιών. Ο σύγχρονος ολοκληρωτικός καπιταλισμός δεν γνωρίζει ούτε καν από συμπόνια!» τονίζουν.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν τη βίαιη διακοπή της φοίτησης των παιδιών από το σχολείο που φοιτούν και απαιτούν τη συνέχιση της παραμονής τους στην/σε κατοικία της περιοχής που σήμερα σπουδάζουν τα παιδιά. Στη συνέχεια, απαιτούν την παράταση του προγράμματος φιλοξενίας ΕΣΤΙΑ ΙΙ με τη διακοπή των εξώσεων και του εκτοπισμού έξω από τις πόλεις.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. « Ο Αριστοτέλης»:

Να σταματήσουμε τις εγκληματικές εξώσεις προσφύγων από τα σπίτια του προγράμματος ΕΣΤΙΑ ΙΙ/Στηρίζουμε την προσφύγισσα C. από το Κογκό, γυναίκα με 4 παιδιά που φοιτούν σε σχολείο του συλλόγου μας

Το πρόγραμμα ΕSTIA II αποτελούσε πρόγραμμα στέγασης για ευάλωτες περιπτώσεις αιτούντων ασύλου. Το 2020 η αρμοδιότητα για τον συντονισμό του προγράμματος μεταβιβάστηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο ελληνικό κράτος, με την υπόσχεση για αύξηση των δικαιούχων του προγράμματος στα 40.000 άτομα. Αντ' αυτού επήλθαν μειώσεις με αποτέλεσμα το 2022 το πρόγραμμα να καλύπτει μόλις 10.000 αιτούντες/αιτούσες άσυλο. Αυτό το διάστημα χιλιάδες εξαιρετικά ευάλωτων προσφύγων (μεταξύ των οποίων πολυμελείς οικογένειες, ανάπηροι, θύματα βασανιστηρίων, σοβαρά ασθενείς) έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τα διαμερίσματα αυτά και την αναγκαστική μεταφορά τους σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις.  Άνθρωποι που έχουν βρει δουλειά και έχουν δεθεί με τους γείτονες τους ειδοποιούνται προφορικά ότι πρέπει να φύγουν από τα σπίτια και να επιλέξουν να μείνουν στο δρόμο ή να ξεριζωθούν για άλλη μια φορά και να θάψουν τα όνειρα τους σε ένα στρατόπεδο-γκέτο έξω από τον αστικό ιστό.

Το ίδιο συμβαίνει και με την C. Την 1η Δεκεμβρίου 2022, έλαβε μια κλήση από τον οργανισμό του στεγαστικού προγράμματος ESTIA, όπου της ζήτησαν να φύγει από το διαμέρισμα όπου μένει με τα τέσσερα παιδιά της. Τα παιδιά είναι μαθητές σε δημοτικό σχολείο του Συλλόγου μας και οδηγούνται σε διακοπή της φοίτησής τους.

Μοιάζει αδιανόητο το επίσημο κράτος και οι εκφραστές του να επιτίθονται στα παιδιά δημιουργώντας πλήθος μορφωτικών και ψυχολογικών προβλημάτων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Υποκριτές και Φαρισαίοι! Υποκριτικά όλα όσα ευαγγελίζονται περί αλληλεγγύης, καταπατούν ακόμα και τις διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα των παιδιών. Ο σύγχρονος ολοκληρωτικός καπιταλισμός δεν γνωρίζει ούτε καν από συμπόνια!

Κι αυτό αφορά χιλιάδες ευάλωτες οικογένειες. Στις 31 Οκτωβρίου 2022 διέμεναν σε διαμερίσματα του ESTIA 4.305 άτομα όπως αναφέρει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τονίζοντας ότι ο τερματισμός του προγράμματος αποσκοπεί στην «περαιτέρω αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων».

Ο τερματισμός του ESTIA ΙΙ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ και προηγουμένως του ΣΥΡΙΖΑ, το αναγκαίο συμπλήρωμα των απομονωμένων καμπ- φυλακών, των επιχειρήσεων σκούπα που οδηγούν στη φυλάκιση χιλιάδων μεταναστ(ρι)ών, των pushbacks, των κρατικών δολοφονιών με ρατσιστικά κίνητρα και των ευρύτερων φυλετικών διακρίσεων.

Τα άτομα και οι οικογένειες που επηρεάζονται από τη λήξη του ESTIA είτε θα μείνουν άστεγα είτε θα μεταφερθούν ενάντια στη θέλησή τους σε καμπ που βρίσκονται έξω από την πόλη, μακριά από το κοινωνικό περιβάλλον που έχουν χτίσει, τις δουλειές τους και τα σχολεία τους. Τα καμπ αυτά, τα οποία χτίστηκαν με την υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με βασική κατεύθυνση από την της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αδυνατούν να προσφέρουν βιώσιμες συνθήκες διαμονής, αποκλείουν τις/τους πρόσφυγες/ισσες και μετανάστ(ρι)ες από την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης και θεσμοθετούν νέες, βάναυσες μορφές ελέγχου.

Η πολιτική ασύλου και οι εξώσεις του ESTIA είναι ζητήματα αλληλένδετα.

Οι πρόσφυγες/ισσες, μετανάστ(ρι)ες δε χωράνε στις πόλεις της ανάπτυξης, όπως δε χωρούν κι οι ντόπιοι ενώ περισσεύουν ο εξευγενισμός, η τουριστικοποίηση, η εμπορευματοποίηση της κατοικίας προς όφελος των κερδοσκόπων του real estate, του AirBnB και των Τραπεζιτών που καραδοκούν για να αποσπάσουν από κάθε δανειολήπτη, ακόμη και την πρώτη του κατοικία. Είναι η άλλη όψη της πολιτικής που κλείνει τα σύνορα με φράχτες και την FRONTEX, πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και φυλακίζει χιλιάδες στις Αμυγδαλέζες.

Ο τερματισμός του προγράμματος ESTIA είναι απάνθρωπη ρατσιστική πολιτική, συνιστά μια προσπάθεια εκκαθάρισης και εξευγευγενισμού των αστικών κέντρων, στην ίδια κατεύθυνση με τα αυξανόμενα νοίκια, τους απλησίαστους λογαριασμούς ρεύματος και τα ολοένα ακριβότερα είδη πρώτης ανάγκης. Παρόμοια, το σύστημα εγκλεισμού σε καμπ συνδέεται με την κεντρική πολιτική κατεύθυνση "νόμου και τάξης" της ΝΔ, τη στρατιωτικοποίηση των γειτονιών μας και τον έλεγχο κάθε πλευράς της ζωής.

Στηρίζουμε την προσφύγισσα C και την οικογένειά της

Καταγγέλλουμε τη βίαιη διακοπή της φοίτησης των παιδιών από το σχολείο που φοιτούν και απαιτούμε τη συνέχιση της παραμονής τους στην/σε κατοικία της περιοχής που σήμερα σπουδάζουν τα παιδιά

Απαιτούμε την παράταση του προγράμματος φιλοξενίας ΕΣΤΙΑ ΙΙ με τη διακοπή των εξώσεων και του εκτοπισμού έξω από τις πόλεις. Άσυλο και στέγη μέσα στις γειτονιές, όχι στα στρατόπεδα γκέτο και φυλακές. Απαιτούμε οι Δήμοι να εξασφαλίσουν δομές φιλοξενίας και προγράμματα κοινωνικής κατοικίας για όλους τους άστεγους, πρόσφυγες και ντόπιους χωρίς διακρίσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δημοτικά Σχολεία: Αλλάζει το ωράριο αποχώρησης των μαθητών

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία
ekpaideusi-eksetaseis-panelladikes.jpg
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Οδηγός «τελευταίας στιγμής» για τις εξετάσεις του ερχόμενου Σαββατοκύριακου

Εναν χρήσιμο οδηγό «της τελευταίας στιγμής» για τις Εξετάσεις της Α' περιόδου 2024 για το 

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Οδηγός «τελευταίας στιγμής» για τις εξετάσεις του ερχόμενου Σαββατοκύριακου
panelladikes_1.jpg
Πανελλήνιες 2024: Μύθος και πραγματικότητα για το βαθμό ευκολίας ή δυσκολίας των θεμάτων
Αν τα θέματα των Πανελληνίων εξετάσεων είναι ευκολότερα ή είναι δυσκολότερα θα πετύχουν περισσότεροι ή λιγότεροι υποψήφιοι στα ΑΕΙ;
Πανελλήνιες 2024: Μύθος και πραγματικότητα για το βαθμό ευκολίας ή δυσκολίας των θεμάτων