εαπ μερες καριερας 2022
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 400 φοιτητές και απόφοιτοι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, 30 επιχειρήσεις με πάνω από 1000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας σε διάφορους παραγωγικούς κλάδους, ενώ πραγματοποιήθηκαν περίπου 500 συνεντεύξεις

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου διοργάνωσε για πρώτη φορά Ημέρες Καριέρας με τίτλο «Προσανατολίσου …ΕΑΠ», στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2022  στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 400 φοιτητές και απόφοιτοι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, 30 επιχειρήσεις με πάνω από 1000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας σε διάφορους παραγωγικούς κλάδους, ενώ πραγματοποιήθηκαν περίπου 500 συνεντεύξεις. Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι συμμετείχαν και σε μια ειδικά προγραμματισμένη ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Καθηγητής κ. Οδυσσέας Ιωάννης Ζώρας, Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο οποίος τόνισε τη σημαντικότητα της διασύνδεσης των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας και την πραγματική οικονομία και επανέλαβε την πρόθεση του Υπουργείου να νομοθετήσει, το επόμενο διάστημα ,το αυτοδιοίκητο του ΕΑΠ και ο Πρόεδρος της ΔΕ του ΕΑΠ, Καθηγητής κ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, σύμφωνα με τον οποίο «Για πρώτη φορά στην 25χρονη λειτουργία του ΕΑΠ το νεοσύστατο Γραφείο Διασύνδεσης έφερε σε διασύνδεση αποφοίτους μας με διοικητικά στελέχη 30 μεγάλων επιχειρήσεων. Το ΕΑΠ έμπρακτα δίδει τεράστια σημασία και ενδιαφέρεται όχι μόνον για την ενημέρωση νέων υποψήφιων φοιτητών μας στα 64 ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών μας, αλλά και στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχισθεί με αμείωτο ενδιαφέρον προς όφελος όχι μόνον των αποφοίτων μας που επιζητούν επαγγελματική αποκατάσταση αλλά και των οργανισμών, των επιχειρήσεων αλλά και της κοινωνίας γενικότερα».

Σύμφωνα με τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Γραφείου Διασύνδεσης ΕΑΠ και Αντιπρόεδρο Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΕΑΠ, Καθηγητή κ. Καραμάνη Κωνσταντίνο: «Στόχος της εκδήλωσης είναι η σύνδεση του ΕΑΠ με την αγορά εργασίας και την κοινωνία και η ουσιαστική συμβολή του στη διαδικασία επαγγελματικής αποκατάστασης των φοιτητών/ αποφοίτων του. Θεωρούμε ότι είναι χρέος του Πανεπιστημίου να διευκολύνει τη σύζευξη των υποψηφίων με την πραγματική οικονομία και θα χαρούμε το επόμενο διάστημα να ενημερωθούμε για τις προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν».

Επιπλέον, την εκδήλωση χαιρέτισαν οι Αντιπρόεδροι του ΕΑΠ, Καθηγητής Ιωάννης Συμπέθερος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Λεωνίδας Δουκάκης, οι οποίοι επίσης υπογράμμισαν τη σημαντικότητα της διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και την κοινωνία.

Την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγητής Μανώλης Κουτούζης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Καθηγητής Αχιλλέας Καμέας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγητής Αυγουστίνος Δημητράς, ο εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ ΕΑΠ, Καθηγητής Αθανάσιος Μιχιώτης και ο Καθηγητής της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού, Στυλιανός Ζερεφός παρουσίασαν τα Προγράμματα Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΑΠ, ενώ στη συνέχεια στελέχη του Πανεπιστήμιου παρουσίασαν τις δομές και υπηρεσίες του ΕΑΠ. Η πρώτη μέρα έκλεισε με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις επαγγελματιών της αγοράς σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τις προοπτικές στην αγορά εργασίας.

Τη 2η μέρα στην «ώρα της Δικτύωσης» οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων πραγματοποίησαν συνεντεύξεις με φοιτητές-τριες και απόφοιτους των Προγραμμάτων Σπουδών του ΕΑΠ και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΚΕΔΙΒΙΜ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

σχολειο μαθητές
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
«Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ, τη δημόσια λέμε ΝΑΙ, στις αυξήσεις λέμε ΝΑΙ, στις προσλήψεις λέμε ΝΑΙ, στα παιδάκια λέμε ΝΑΙ, στα μαθήματά μας ΝΑΙ, ΟΧΙ στον...
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
ethniki trapeza
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία