Thumbnail
Η ΠΟΣΔΕΠ καταγγέλλει ότι δεν πρέπει να υφίσταται κανένας περιορισμός στη μετακίνηση των πανεπιστημιακών δασκάλων για την άσκηση των ακαδημαϊκών τους καθηκόντων, με αφορμή την απαγόρευση μετακίνησης Έλληνα καθηγητή προς τη Βενεζουέλα από υπηρεσίες των ΗΠΑ

Την απαγόρευση μετακίνησης Έλληνα καθηγητή προς τη Βενεζουέλα από υπηρεσίες των ΗΠΑ καταγγέλλει η ΠΟΣΔΕΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ:

Για την απαγόρευση μετακίνησης Έλληνα καθηγητή από υπηρεσίες των ΗΠΑ 

Στις 15/10/2022 απαγορεύτηκε στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παναγιώτη Πολίτη, να επιβιβαστεί σε απευθείας πτήση από την Κωνσταντινούπολη στο Καράκας, εξαιτίας παρέμβασης της υπηρεσίας ασφαλείας μεταφορών (NTVC) των ΗΠΑ, καθώς η πτήση διέρχεται από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Ο συνάδελφος είναι πρώην Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ. Ταξίδευε για να μεταβεί στο Bolivarian University of Venezuela στο Καράκας, όπου επρόκειτο να διεξάγει επιστημονικό και διδακτικό έργο για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άδειας.  Προφανώς το όνομά του περιλαμβάνεται σε κατάλογο ατόμων που παρακολουθούνται και τους απαγορεύεται όχι μόνο η μετάβαση στις ΗΠΑ αλλά και η διέλευση από τον εναέριο χώρο τους. 

Η ΠΟΣΔΕΠ 

• θεωρεί ότι δεν πρέπει να υφίσταται κανένας περιορισμός στη μετακίνηση των πανεπιστημιακών δασκάλων για την άσκηση των ακαδημαϊκών τους καθηκόντων,

• εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό και τη συμπαράστασή της στον συνάδελφο, 

• ζητά από τα Υπουργεία Παιδείας, Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ για την αναθεώρηση και άρση αυτού του περιορισμού, ασύμβατου με την ιδιότητα του καθηγητή ελληνικού πανεπιστημίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

krevati
Πέντε απλές ασκήσεις στο κρεβάτι για πιο δυνατό κορμό μετά τα 60
Ακολουθούν πέντε απλές ασκήσεις που βασίζονται στην αργή κίνηση, στον έλεγχο της αναπνοής και στη συνεχή ενεργοποίηση των κοιλιακών.
Πέντε απλές ασκήσεις στο κρεβάτι για πιο δυνατό κορμό μετά τα 60
psomi
Το απροσδόκητο συστατικό που μπορεί να κάνει το ψωμί πιο θρεπτικό
Νέα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι ένα λιγότερο γνωστό συστατικό θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τη θρεπτική αξία του.
Το απροσδόκητο συστατικό που μπορεί να κάνει το ψωμί πιο θρεπτικό