ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019: Αναμορφωμένοι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
Την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, διορισθέντων το 2020, ζητούν οι εκπαιδευτικοί Αμαρουσίου

Να προβεί άμεσα η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας στην μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, διορισθέντων το 2020, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του νόμου, ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου.

«Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ καλώντας τους Διευθυντές Εκπ/σης να παρανομήσουν και να μην μονιμοποιήσουν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς του 2020 επιχειρεί να καταστήσει ομήρους τους συναδέλφους μας αυτούς προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει εκβιάζοντάς τους για να αποδεχτούν την «αξιολόγησή» τους προκειμένου να μονιμοποιηθούν περνώντας έτσι την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική της και εδραιώνοντας την εφαρμογή των νόμων 4692/2020 και 4823/2021 τους οποίους έχει κουρελιάσει, με τους αγώνες του, το εκπαιδευτικό – λαϊκό κίνημα και ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Π. Ε. », τονίζουν οι εκπαιδευτικοί στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

« Να προβεί άμεσα η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας στην μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων μας (διορισθέντων το 2020) σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του νόμου. ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ οι νεοδιόριστοι/-ες συνάδελφοί μας να είναι όμηροι του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης προκείμενου να περάσει η αξιολόγηση των νόμων 4692/2020 & 4823/2021». 

Με προφορική εντολή του Γεν. Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ κου Κόπτση  προς τις/τους Δ/ντριες & Δ/ντες Εκπ/σης, ζητήθηκε να παγώσει κάθε είδους διαδικασία μονιμοποίησης των συναδέλφων μας νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, διορισθέντων το 2020, ύστερα από την παρέλευση της διετούς δόκιμης υπηρεσίας τους. Φυσικά η εντολή αυτή είναι καθόλα παράνομη και γι’ αυτό δεν στέλνεται από το ΥΠΑΙΘ γραπτή οδηγία και δεν εκδίδεται εγκύκλιος. Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις: « Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 40, του Ν. 3528/2007 (Υπαλληλικού Κώδικα)».

Στις 18 – 10 – 2022 λήγει και η περίοδος των 2 μηνών, οπότε οι Διευθυντές Εκπ/σης οφείλουν να προβούν άμεσα στη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων μας αλλιώς ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ.  Από εκεί και πέρα, όσο αφορά στην «αξιολόγηση», και πάλι καθαρά με βάση το νόμο 4823/2021 αναφέρεται ότι: « οι δόκιμοι εκπ/κοί αξιολογούνται κάθε χρόνο και σε περίπτωση ύπαρξης ανεπαρκούς αξιολόγησης, δηλαδή με βαθμό 1, δεν μονιμοποιούνται ». Στις διατάξεις του νόμου 4823/2021 δεν αναφέρεται ως απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη «θετικής αξιολόγησης», αλλά η απουσία «αρνητικής». Συνεπώς ο νόμος 4823/2021 δεν αποτελεί εμπόδιο στην άμεση μονιμοποίηση των διορισθέντων εκπ/κών  του 2020. 

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ καλώντας τους Διευθυντές Εκπ/σης να παρανομήσουν και να μην μονιμοποιήσουν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς του 2020 επιχειρεί να καταστήσει ομήρους τους συναδέλφους μας αυτούς προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει εκβιάζοντάς τους για να αποδεχτούν την «αξιολόγησή» τους προκειμένου να μονιμοποιηθούν περνώντας έτσι την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική της και εδραιώνοντας την εφαρμογή των νόμων 4692/2020 και 4823/2021 τους οποίους έχει κουρελιάσει, με τους αγώνες του, το εκπαιδευτικό – λαϊκό κίνημα και ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Π. Ε.  

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΩΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ. 
Όσες Δ/νσεις Π. Ε. δεν προχωρήσουν έως τις 18 – 10 – 2022 στην μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που έχουν στη διάθεσή τους παρανομούν. 
Αν θέλει το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει σε «αξιολόγηση» των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών έως τις 18 – 10 – 2022  ας τολμήσει να το κάνει και για άλλη μια φορά  θα γελοιοποιηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει το ΥΠΑΙΘ να φέρει νομοθετική ρύθμιση, πράγμα το οποίο δεν έχει κάνει και γι’ αυτό δε στέλνει γραπτές οδηγίες. 

Καλούμε τον Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας κο Μπαμπαρούτση Χαράλαμπο να προβεί άμεσα στην έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπ/κών του 2020 που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας στη βάση των διατάξεων του Ν. 3528/2007 (Υπαλληλικού Κώδικα) αλλιώς διαπράττει παραμέληση καθήκοντος. Στην περίπτωση που δεν εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των συναδέλφων μας εντός των προβλεπόμενων από το νόμο χρονικών περιθωρίων το Δ. Σ. του Συλλ. Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο κινηματικό και ένδικο μέσο προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά των μελών του. 

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. και τη νομική σύμβουλο της Δ. Ο. Ε. να επιληφθούν άμεσα του θέματος και να διοργανώσουν παράσταση διαμαρτυρίας – κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ για το θέμα αυτό διεκδικώντας την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση πέραν των όσων ορίζονται στο νόμο 3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας).  
Καλούμε τους όμορους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας να προβούμε από κοινού σε παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας αλλά και στο ΥΠΑΙΘ.

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΩΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ 4692/2020 & 4823/2021

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teacher-daskalos
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ) για το σύνολο των εκπαιδευτικών σε σταθερή ημερομηνία...
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Άνοια
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας
Η Νο1 τροφή που πρέπει να περιορίσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με τους διατροφολόγους
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας