ekpaideusi
Σε καθολική αποχή καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ « Ο Αριστοτέλης», από τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Σε καθολική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, καλούν οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ « Ο Αριστοτέλης».

Παράλληλα, καλούν τη ΔΟΕ και όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία να καταγγείλουν τις διαδικασίες αυτές και να καλέσουν ξανά τον κλάδο σε καθολική αποχή.

«Καλούμε όσες/όσους κληθούν να συμμετέχουν στις «εφορευτικές επιτροπές» παρωδία, να μη δεχτούν -όπως έχουν δικαίωμα- και παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη. Δηλώνουμε ότι δεν θα νομιμοποιηθούν από το Σύλλογό μας οι εκλογικές καταστάσεις των ηλεκτρονικών εκλογών ούτε τα αποτελέσματά τους», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικά:

Προς: τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  στην Διεύθυνση Α’ Αθήνας, συντονιστές σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα: Καλούμε ξανά σε καθολική αποχή από την παρωδία των ηλεκτρονικών εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Καλούμε σύσκεψη των ΣΕΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας με περισσή αδιαλλαξία την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική, επαναπροωθούν και ορίζουν για το Σάββατο 7 Νοέμβρη την παρωδία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εκλογές των αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών (ΠΥΣΠΕ – AΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ). Θυμίζουμε ότι το 2020 με το εμβληματικό 95% της πανελλαδικής αποχής τους, οι εκπαιδευτικοί έδωσαν συντριπτική απάντηση και υποχρέωσαν σε βαριά ήττα την κα Κεραμέως, που με πρόσχημα την πανδημία ήθελε να χτυπήσει το εκπαιδευτικό κίνημα και τις συλλογικές του διαδικασίες, να δικαιολογήσει την προαποφασισμένη ουσιαστική κατάργηση των αιρετών, την εγκατάσταση των δοτών και των πρόθυμων να υπηρετήσουν την πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου.

Την ώρα που όλες οι δραστηριότητες είναι «ανοιχτές», την ώρα που στα σχολεία δεν παίρνεται κανένα μέτρο για την προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών, την ώρα που στο σύνολο σχεδόν των Υπουργείων (βλ. Δήμους) οι αντίστοιχες εκλογές πραγματοποιούνται δια ζώσης, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προσπαθεί να βάλει με αυτόν τον τρόπο σε μόνιμη «καραντίνα» τη συνδικαλιστική διαδικασία, τη ζωντανή επαφή και τον διάλογο.

Αποδεικνύεται καθαρά αυτό που λέγαμε: Η εμμονή της κυβέρνησης το 2020 στις ηλεκτρονικές εκλογές δεν αφορούσε την πανδημία. Ήταν ενταγμένη στο συνολικό της σχέδιο για χτύπημα της συλλογικής δράσης, της λειτουργίας και της οργάνωσης των σωματείων και των συνδικάτων, ώστε να εμποδιστεί κάθε δυνατότητα αντίστασης απέναντι στην πολιτική της. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις υπηρεσιακές εκλογές των εκπαιδευτικών ήταν το προοίμιο, η αιχμή του δόρατος για την επίθεση που επιφύλαξε  στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες των εκπαιδευτικών κι όλων των εργαζομένων ο κατάπτυστος νόμος Χατζηδάκη, με βάση τον οποίο έχουν απαγορευτεί οι εργατικοί-κοινωνικοί αγώνες, οι συναθροίσεις και έχουν βγει στην παρανομία όλες οι απεργιακές κινητοποιήσεις και των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων.

Συνάδελφοι-ισσες, η κυβέρνηση θέλει να αφοπλίσει τα σωματεία μας στερώντας τους το οξυγόνο της συμμετοχής και του διαλόγου, θέλει την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών βάσης και των Γενικών Συνελεύσεων, τη διάλυση του ζωντανού χαρακτήρα τους. Θέλει να παρέμβει στην εκλογή εκπροσώπων, ώστε αυτοί να είναι "του χεριού της", ηλεκτρονικό προϊόν των διοικητικών μηχανισμών και των πελατειακών σχέσεων,  χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και των διεκδικήσεων των εργαζομένων. Θέλει την απομόνωση των εργαζομένων, ώστε να είναι ο καθένας μόνος του πίσω από έναν υπολογιστή, θέλει την υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης και επαφής, με κύριο στόχο να εμποδίσει την οργάνωση των αγώνων που γεννά η σκληρή πολιτική της.

Συνάδελφοι-ισσες, με την ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος. Μετατρέπονται πολύ εύκολα σε εκλογές απόλυτης νοθείας μιας και δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου, δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων. Στις μέρες μας που αποκαλύπτεται ότι παρακολουθούνται δεκάδες χιλιάδες τηλέφωνα αλλά και κάθε κοινωνική δραστηριότητα, είναι αφελές να πιστεύουμε ότι σε μια ηλεκτρονική εκλογική παρωδία που μπορεί η Υπουργός Παιδείας χωρίς κανένα έλεγχο να αλλάζει διαρκώς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τους όρους διεξαγωγής τους και τα πρόσωπα των εφορευτικών επιτροπών αλλά  και ο ψηφοφόρος μέχρι 5 φορές την ψήφο του στη διάρκεια της ημέρας, παρέχονται στοιχειώδεις εγγυήσεις διαφάνειας και δημοκρατίας! Εκλεγέντες σε μια τέτοια παρωδία, είναι πιο δοτοί κι από τους δοτούς! Θυμίζουμε ότι στις εκλογές παρωδία του 2020 δεν δόθηκαν ποτέ ούτε οι εκλογικοί κατάλογοι ούτε οι κατάλογοι ψηφισάντων ενώ το σωματείο μας όπως και πολλά ακόμα σωματεία σε ολόκληρη τη χώρα και στην Α’ Διεύθυνση τα ζητήσαμε με επίσημο αίτημά μας! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελεγχθεί καμία απολύτως διαδικασία και η νομιμότητά της! Δηλώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και δεν θα το επιτρέψουμε!

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα το ΦΕΚ και να προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με άμεση, αυτοπρόσωπη, καθολική και μυστική ψηφοφορία με βάση το ΠΔ 1/2003.

Τις εκλογές παρωδία που ετοιμάζει η κυβέρνηση δεν τις νομιμοποιούμε!

Καλούμε τους συναδέλφους σε καθολική αποχή! Καλούμε τη ΔΟΕ και όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία να καταγγείλουν τις διαδικασίες αυτές και να καλέσουν ξανά τον κλάδο σε καθολική αποχή, ώστε αυτές  να μη νομιμοποιηθούν, να μην αποτελέσουν το δούρειο ίππο για την πλήρη υπονόμευση της δημοκρατίας στην εκπαίδευση και του συνδικαλιστικού κινήματος. Mε βάση την παραπάνω απόφαση του Συλλόγου, καλούνται όλες οι παρατάξεις να μη συμμετέχουν, να μην καταθέσουν υποψηφίους και ψηφοδέλτια, να μην μπουν στον πειρασμό μιας διάτρητης και αντιδεοντολογικής "εκλογής", που ασεβεί απέναντι στο 95% των συναδέλφων και που στην Α΄Διεύθυνση Αθήνας έφτασε στο 99%.

Καλούμε όσες/όσους κληθούν να συμμετέχουν στις «εφορευτικές επιτροπές» παρωδία, να μη δεχτούν -όπως έχουν δικαίωμα- και παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη. Δηλώνουμε ότι δεν θα νομιμοποιηθούν από το Σύλλογό μας οι εκλογικές καταστάσεις των ηλεκτρονικών εκλογών ούτε τα αποτελέσματά τους.
Καλούμε τους ΣΕΠΕ της Α’ Αθήνας σε σύσκεψη για να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τη δράση μας.
Να αφήσουμε έτσι το δρόμο ανοιχτό στον αγώνα για την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών και την εκλογή αιρετών, που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα των συναδέλφων, θα ελέγχονται και θα λογοδοτούν σε  αυτούς, τα εκπαιδευτικά σωματεία, τις ΓΣ και θα εκλέγονται με διαφάνεια, διάλογο και αντίλογο στις συλλογικές διαδικασίες.

Να ακυρώσουμε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην πράξη !
Να αποτρέψουμε την επίθεση στο εκπαιδευτικό κίνημα !
"Εκλογές δια ζώσης" και στα Υ.Σ και στα Σωματεία και στην Ομοσπονδία!
Για να έχουμε σωματεία, συνδικάτο και αιρετούς!

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4