ηλεκτρονικές εκλογές vote
«Δεν θα συναινέσουμε στη χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος και τη διάλυση των συνδικάτων» διαμηνύουν οι εκπαιδευτικοί για τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Δια ζώσης ζητούν να γίνουν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια οι εκπαιδευτικοί της Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας.

Σύμφωνα με τη Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας, «το υπουργείο επανέρχεται και επιβάλλει για μια ακόμα φορά οι εκλογές του 2022 για τα υπηρεσιακά συμβούλια να γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά, στο όνομα του «ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους». Η επιμονή αυτή έχει συγκεκριμένη σκοπιμότητα: την αποκοπή των εργαζόμενων από τα σωματεία τους, την αποδιάρθρωση των συλλογικών διαδικασιών, τη χειραγώγηση του συνδικαλισμού και την αποδυνάμωση των αγώνων που αντιστέκονται στις αντιεκπαιδευτικές και αντεργατικές πολιτικές τους».

«Παρά τις υποσχέσεις για το δήθεν «αδιάβλητο» και το «απόρρητο» της εκλογικής διαδικασίας, το προβλε-πόμενο σύστημα μπάζει από παντού: ούτε η ταυτοπροσωπία διασφαλίζεται, ούτε η αρχή της μίας και μοναδικής ψήφου, ενώ η ψήφος μπορεί να αλλάζει διαρκώς μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας· η διαδικασία ευτελίζεται και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για νοθεία και χάλκευση των αποτελεσμάτων» επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας:

Υπερασπιζόμαστε τα σωματεία και τις συλλογικές μας διαδικασίες

Παλεύουμε για ζωντανά και δημοκρατικά συνδικάτα

Γυρίζουμε την πλάτη στις τηλε-εκλογές της Κεραμέως για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Απαιτούμε να γίνουν αποκλειστικά δια ζώσης

Τον Νοέμβριο του 2020, με πρόσχημα την πανδημία, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια της Εκπαίδευσης. Η πρωτοβουλία αυτή άνοιξε τον δρόμο για την τυπική καθιέρωση και γενίκευση των λεγόμενων «υβριδικών εκλογών», που προβλέπει ο διαβόητος νόμος Χατζηδάκη (4808/21), με τον οποίο χτυπιούνται βασικά εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Τις προθέσεις της κυβέρνησης δείχνουν, δίχως άλλο, οι αλλεπάλληλες προσφυγές στη δικαιοσύνη που βγάζουν συστηματικά παράνομες τις απεργίες των εκπαιδευτικών. Όμως παρά τις επίμονες προσπάθειες κυβέρνησης και Κεραμέως για την αποδιάρθρωση των συλλογικών διαδικασιών των εργαζόμενων, η απάντηση του κόσμου της εκπαίδευσης ήταν συντριπτική: σχεδόν το 95% των εκπαιδευτικών απείχαν από τις εκλογές-παρωδία για τα υπηρεσιακά συμβούλια το 2020, ενώ σε καμία ΕΛΜΕ δεν έχει διεξαχθεί ως σήμερα ηλεκτρονική ή «υβριδική» ψηφοφορία.

Σήμερα το υπουργείο επανέρχεται και επιβάλλει για μια ακόμα φορά οι εκλογές του 2022 για τα υπηρεσιακά συμβούλια να γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά, στο όνομα του «ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους». Η επιμονή αυτή έχει συγκεκριμένη σκοπιμότητα: την αποκοπή των εργαζόμενων από τα σωματεία τους, την αποδιάρθρωση των συλλογικών διαδικασιών, τη χειραγώγηση του συνδικαλισμού και την αποδυνάμωση των αγώνων που αντιστέκονται στις αντιεκπαιδευτικές και αντεργατικές πολιτικές τους. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία συμβάλλει σε αυτήν την κατεύθυνση. Παρά τις υποσχέσεις για το δήθεν «αδιάβλητο» και το «απόρρητο» της εκλογικής διαδικασίας, το προβλεπόμενο σύστημα μπάζει από παντού: ούτε η ταυτοπροσωπία διασφαλίζεται, ούτε η αρχή της μίας και μοναδικής ψήφου, ενώ η ψήφος μπορεί να αλλάζει διαρκώς μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας· η διαδικασία ευτελίζεται και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για νοθεία και χάλκευση των αποτελεσμάτων.

Απέναντι σε αυτά το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να συνεχίσει τη μάχη για τη δημοκρατία στα συνδικάτα που ξεκίνησε το Νοέμβρη του 2020. Η απάντησή μας οφείλει να είναι ξεκάθαρη: η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι όπλο για τη χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος και συνεχίζουμε να παλεύουμε για τη μη εφαρμογή της. Τα συνδικάτα έχουν τις δικές τους, κατακτημένες με αγώνες, διαδικασίες και δεν θα επιτρέψουμε κανενός είδους παρέμβαση στη λειτουργία τους. Οδηγός μας είναι η αντίστοιχη διαδικασία του 2020, όπου απαντήσαμε σύσσωμος ο κλάδος με αποχή.

Σε αυτά τα πλαίσια,η Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καλεί την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ να απαιτήσουμε από κοινού οι εκλογές να γίνουν αποκλειστικά δια ζώσης. Σε περίπτωση που το υπουργείο επιμείνει, να οργανώσουμε και αυτή τη φορά με επιτυχία την αποχή από τις τηλε-εκλογές της Κεραμέως. Εμείς, ως Β΄ ΕΛΜΕ, δηλώνουμε εξαρχής καθαρά ότι, σε αυτήν την περίπτωση, θα καλέσουμε τα μέλη μας σε αποχή, δεν θα ορίσουμε μέλη μας στις εφορευτικές επιτροπές και δεν θα διευκολύνουμε με κανένα τρόπο τη διαδικασία. Και φυσικά δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε το αποτέλεσμα καμιάς τέτοιας διαδικασίας, ούτε θα νομιμοποιήσουμε ψευδοαιρετούς.

Συνεχίζουμε να αντιπαλεύουμε την προσπάθεια του κράτους να ελέγξει τα συνδικάτα! Δεν θα συναινέσουμε στη χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος και τη διάλυση των συνδικάτων!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diodia
Όταν είσαι με μοτοσυκλέτα στη Νέα Οδό πληρώνεις αντίτιμο διοδίων ως αυτοκίνητο και επιλέγεις τη Νομική Οδό
Το «λάθος» και η απάντηση της εταιρείας
Όταν είσαι με μοτοσυκλέτα στη Νέα Οδό πληρώνεις αντίτιμο διοδίων ως αυτοκίνητο και επιλέγεις τη Νομική Οδό
ηράκλειο αεροδρόμιο
Δυσεπίλυτος γρίφος η αξιοποίηση του «Νίκος Καζαντζάκης»: Τι θα γίνει όταν λειτουργήσει το Καστέλι; «Θολό» το τοπίο
Ραντεβού τον Σεπτέμβρη δίνει η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
Δυσεπίλυτος γρίφος η αξιοποίηση του «Νίκος Καζαντζάκης»: Τι θα γίνει όταν λειτουργήσει το Καστέλι; «Θολό» το τοπίο
ΕΚΑΒ τροχαίο
Ιωάννινα: Νεκρός 82χρονος σε τροχαίο-Στο νοσοκομείο 53χρονος και η 15χρονη κόρη του
Το τροχαίο σημειώθηκε ότια το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε 53χρονος, στο οποίο επέβαινε και η 15χρονη κόρη του συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ....
Ιωάννινα: Νεκρός 82χρονος σε τροχαίο-Στο νοσοκομείο 53χρονος και η 15χρονη κόρη του