ioannideios
«Βιομηχανία ανώνυμων καταγγελιών», με στόχο την «καταστολή των μαθητικών αγώνων» στην Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά,

«Τη βιομηχανία ανώνυμων καταγγελιών που εδώ και δυο χρόνια έχει στηθεί σε βάρος εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων στην Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά», καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά, με αφορμή τις νέες κλήσεις των διευθυντών του Γυμνασίου και του Λυκείου και μελών του ΔΣ των Συλλόγων Γονέων για καταθέσεις στον εισαγγελέα.

«Με τις ανώνυμες καταγγελίες εγκαλούνται ξανά συνάδελφοι της Ιωνιδείου γιατί δεν προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να παραβιαστεί η συλλογική απόφαση των μαθητών για συμμετοχή στις μαθητικές κινητοποιήσεις», σημειώνει το σωματείο των καθηγητών.

«Είναι ολοφάνερο ότι τέτοιες πρωτοβουλίες εμπνέονται από τη “γραμμή” του Υπουργείου Παιδείας για την καταστολή των μαθητικών αγώνων», τονίζεται ακόμα.

Η καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει τη βιομηχανία ανώνυμων καταγγελιών που εδώ και δυο χρόνια έχει στηθεί σε βάρος εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων στην Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά.

Το πρόσφατο επεισόδιο του σίριαλ περιλαμβάνει νέες κλήσεις για ένορκη κατάθεση των διευθυντών του Γυμνασίου και του Λυκείου και για ανωμοτί κατάθεση μελών των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, παρά το γεγονός ότι οι αντίστοιχες καταγγελίες πριν δύο χρόνια μπήκαν τελικά στο αρχείο με απόφαση του εισαγγελέα (βλέπε και ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ για το θέμα 132/21-10-2020 και 166/15-1-2021).

Με τις ανώνυμες καταγγελίες εγκαλούνται ξανά συνάδελφοι της Ιωνιδείου γιατί δεν προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να παραβιαστεί η συλλογική απόφαση των μαθητών για συμμετοχή στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Είναι ολοφάνερο ότι τέτοιες πρωτοβουλίες εμπνέονται από τη “γραμμή” του Υπουργείου Παιδείας για την καταστολή των μαθητικών αγώνων ενώ αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι η εισαγγελία Πειραιά καλεί, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εκπαιδευτικούς και γονείς για καταθέσεις με βάση ανώνυμες καταγγελίες.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά εκφράζει για άλλη μια φορά την αμέριστη συμπαράστασή του στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς της Ιωνιδείου και θα αποφασίσει τις επόμενες ενέργειές του ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4