Μαθητικές καταλήψεις: Επιχείρησαν να στοχοποιήσουν μαθητές-εκπαιδευτικούς στην Ιωνίδειο Σχολή
Γονείς επιχείρησαν να στοχοποιήσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου για τις μαθητικές καταλήψεις - Εγκάλεσαν Διευθυντή και καθηγητές επειδή δεν έδρασαν κατασταλτικά στην συλλογική απόφαση των μαθητών για κατάληψη - Τι καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά

Σύμφωνα με καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά, τις προηγούμενες ημέρες, λίγοι γονείς μαθητών από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ιωνιδείου, διακινούσαν κείμενο υπογραφών, επιχειρώντας να στοχοποιήσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Ειδικότερα η ΕΛΜΕ αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι γονείς «σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν (γιατί το κείμενο τους δεν το φανερώνουν αλλά το διακινούν κρυφά!) "εγκαλούν" τους εκπαιδευτικούς (και ιδιαίτερα το Διευθυντή του Γυμνασίου) γιατί δεν προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να παραβιαστεί η συλλογική απόφαση των μαθητών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, με τον τρόπο που τα παιδιά έκριναν.

Προσθέτει επίσης ότι ουσιαστικά εγκαλούν και το Διευθυντή του Γυμνασίου και τους καθηγητές «γιατί αρνήθηκαν να δράσουν κατασταλτικά απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται, με βάση τις συλλογικές τους αποφάσεις. Ζητούν μάλιστα να διερευνηθούν και να καταλογιστούν πιθανές ευθύνες (!) από τη ΔΙΔΕ Πειραιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της ομάδας που ανέλαβε την πρωτοβουλία είναι "Ανοιχτή Ιωνίδειος", μάλλον εμπνευσμένο από τα Ανοιχτά Σχολεία του Υπουργείου Παιδείας, βασικό σύνθημα για την καταστολή των μαθητικών αγώνων όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι μερίδα των συγκεκριμένων γονέων καταφέρθηκε με χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον μαθητών της Ιωνιδείου που καλούσαν στις 15/10 (μέρα απεργίας) σε συμμετοχή των συμμαθητών τους στην συγκέντρωση στην Αθήνα, αλλά και σε άλλους γονείς.

Οι Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου, με κοινή τους ανακοίνωση, καταδίκασαν την επίθεση εναντίον μαθητών και διαχώρισαν πλήρως τη θέση τους από την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών. 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ πραγματοποίησε παρέμβαση στο σχολείο για να στηρίξει με την παρουσία του τον Διευθυντή του Γυμνασίου και τους εκπαιδευτικούς . Όταν αντιληφθήκαμε ότι έξω από το σχολείο μαζεύονταν υπογραφές από την ομάδα αυτή των γονέων επιδιώξαμε να συζητήσουμε μαζί τους. Τα "επιχειρήματα" από ορισμένους (όχι όλους, γιατί κάποιοι γονείς διαχώρισαν αμέσως τη θέση τους) δεν ήταν άλλα από τα γνωστά επιχειρήματα που ακούγονται από ομάδες "αγανακτισμένων γονέων", όπως "οι καταλήψεις είναι παράνομες", "να διωχθούν οι μαθητές που πρωτοστατούν", πασπαλισμένα με διάφορα ψέματα, όπως "δεν ήταν συλλογική απόφαση των μαθητών, αλλά ορισμένων", με σκοπό να παραπλανήσουν και καλοπροαίρετους γονείς, με ειλικρινή και αγνή ανησυχία για τα παιδιά τους.

Είναι θετικό το γεγονός ότι, μετά την παρέμβαση και της ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Γονέων, οι γονείς που υπέγραψαν μέχρι στιγμής το απαράδεκτο κείμενο είναι ελάχιστοι (ούτε 50), μπροστά στον όγκο των γονέων των μαθητών της Ιωνιδείου (πάνω από 1200 γονείς).

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εκφράζει την στήριξή του στον Διευθυντή του Γυμνασίου και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του και θα αποφασίσει τις επόμενες ενέργειές του, ανάλογα και με την εξέλιξη της κατάστασης». 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Κεραμέως: Νέο κρεσέντο αυταρχισμού για την αποχή από την αξιολόγηση;

Lockdown: Πρόστιμο σε φροντιστήριο και σε μαθητές

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα

Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Τι αλλάζει από Δευτέρα
Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Τι αλλάζει από Δευτέρα
Νέες βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων υποχρεούνται να φέρουν οι εργαζόμενοι από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου - Τι ισχύει για τους αυτοαπασχολούμενους,...
Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Τι αλλάζει από Δευτέρα
Πανελλήνιες 2021: Χωρίς βάση εισαγωγής οι παλαιοί υποψήφιοι με το 10%
Πανελλήνιες 2021: Χωρίς βάση εισαγωγής οι παλαιοί υποψήφιοι με το 10%
Τι θα ισχύσει για τους υποψηφίους με το 10% στις εφετινές πανελλαδικές, αλλά και τι θα ισχύσει στις πανελλαδικές του 2022 και μετά από το 2023....
Πανελλήνιες 2021: Χωρίς βάση εισαγωγής οι παλαιοί υποψήφιοι με το 10%