ειδική αγωγή σεμινάριο
Γονείς επιχείρησαν να στοχοποιήσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου για τις μαθητικές καταλήψεις - Εγκάλεσαν Διευθυντή και καθηγητές επειδή δεν έδρασαν κατασταλτικά στην συλλογική απόφαση των μαθητών για κατάληψη - Τι καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά

Σύμφωνα με καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά, τις προηγούμενες ημέρες, λίγοι γονείς μαθητών από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ιωνιδείου, διακινούσαν κείμενο υπογραφών, επιχειρώντας να στοχοποιήσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Ειδικότερα η ΕΛΜΕ αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι γονείς «σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν (γιατί το κείμενο τους δεν το φανερώνουν αλλά το διακινούν κρυφά!) "εγκαλούν" τους εκπαιδευτικούς (και ιδιαίτερα το Διευθυντή του Γυμνασίου) γιατί δεν προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να παραβιαστεί η συλλογική απόφαση των μαθητών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, με τον τρόπο που τα παιδιά έκριναν.

Προσθέτει επίσης ότι ουσιαστικά εγκαλούν και το Διευθυντή του Γυμνασίου και τους καθηγητές «γιατί αρνήθηκαν να δράσουν κατασταλτικά απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται, με βάση τις συλλογικές τους αποφάσεις. Ζητούν μάλιστα να διερευνηθούν και να καταλογιστούν πιθανές ευθύνες (!) από τη ΔΙΔΕ Πειραιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της ομάδας που ανέλαβε την πρωτοβουλία είναι "Ανοιχτή Ιωνίδειος", μάλλον εμπνευσμένο από τα Ανοιχτά Σχολεία του Υπουργείου Παιδείας, βασικό σύνθημα για την καταστολή των μαθητικών αγώνων όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι μερίδα των συγκεκριμένων γονέων καταφέρθηκε με χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον μαθητών της Ιωνιδείου που καλούσαν στις 15/10 (μέρα απεργίας) σε συμμετοχή των συμμαθητών τους στην συγκέντρωση στην Αθήνα, αλλά και σε άλλους γονείς.

Οι Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου, με κοινή τους ανακοίνωση, καταδίκασαν την επίθεση εναντίον μαθητών και διαχώρισαν πλήρως τη θέση τους από την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών. 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ πραγματοποίησε παρέμβαση στο σχολείο για να στηρίξει με την παρουσία του τον Διευθυντή του Γυμνασίου και τους εκπαιδευτικούς . Όταν αντιληφθήκαμε ότι έξω από το σχολείο μαζεύονταν υπογραφές από την ομάδα αυτή των γονέων επιδιώξαμε να συζητήσουμε μαζί τους. Τα "επιχειρήματα" από ορισμένους (όχι όλους, γιατί κάποιοι γονείς διαχώρισαν αμέσως τη θέση τους) δεν ήταν άλλα από τα γνωστά επιχειρήματα που ακούγονται από ομάδες "αγανακτισμένων γονέων", όπως "οι καταλήψεις είναι παράνομες", "να διωχθούν οι μαθητές που πρωτοστατούν", πασπαλισμένα με διάφορα ψέματα, όπως "δεν ήταν συλλογική απόφαση των μαθητών, αλλά ορισμένων", με σκοπό να παραπλανήσουν και καλοπροαίρετους γονείς, με ειλικρινή και αγνή ανησυχία για τα παιδιά τους.

Είναι θετικό το γεγονός ότι, μετά την παρέμβαση και της ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Γονέων, οι γονείς που υπέγραψαν μέχρι στιγμής το απαράδεκτο κείμενο είναι ελάχιστοι (ούτε 50), μπροστά στον όγκο των γονέων των μαθητών της Ιωνιδείου (πάνω από 1200 γονείς).

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εκφράζει την στήριξή του στον Διευθυντή του Γυμνασίου και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του και θα αποφασίσει τις επόμενες ενέργειές του, ανάλογα και με την εξέλιξη της κατάστασης». 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα από το 112 - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Συγκέντρωση φοιτητών έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία
Πανεπιστημιακή αστυνομία: Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης
δημόσιο προσλήψεις
Μεγάλο κύμα 6400 προσλήψεων στο δημόσιο (φορείς, δήμους υπουργεία)
Μεγάλο κύμα προσλήψεων και διορισμών έρχεται στο δημόσιο, σε φορείς, δήμους, υπουργεία, περιφέρειες μέσω ΑΣΕΠ αλλά και εκτός με προκηρύξεις που έχουν...
Μεγάλο κύμα 6400 προσλήψεων στο δημόσιο (φορείς, δήμους υπουργεία)