καθηγητές τηλεκπαίδευση τάξη
Τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία της Κέρκυρας λόγω κακοκαιρίας - «Λάστιχο» η εκπαιδευτική διαδικασία και έλλειψη μέτρων προστασίας, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ

«Δε θα δεχτούμε, η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται λάστιχο στο όνομα των "έκτακτων συνθηκών" κατά το δοκούν», σημειώνει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, με αφορμή το κλείσιμο των σχολείων της περιοχής για αύριο, Τρίτη, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ώρες και τη διεξαγωγή τηλεκπαίδευσης.

«Δε θα δεχτούμε καμία προσπάθεια καθιέρωσης της τηλεκπαίδευσης εκτός πανδημίας στο όνομα των όποιον "έκτακτων συνθηκών"», σημειώνει το σωματείο των εκπαιδευτικών.

«Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει όλες τις νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας, στο όνομα των έκτακτων αναγκών. Να αποσύρει τις οδηγίες περί υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που κλείνουν λόγω καιρού», τονίζεται παράλληλα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

Τηλεκπαίδευση παντός καιρού!

  • Αθωράκιστα σχολεία απέναντι σε φυσικά φαινόμενα και πανδημία!
  • Η τηλεκπαίδευση δεν είναι το φάρμακο δια πάσα νόσο!

Τα σχολεία, σε όλο το νομό, κλείνουν για άλλη μια φορά, λόγω καιρικών συνθηκών αυτή τη φορά. 

Τα σχολεία αθωράκιστα, με απαρχαιωμένες ή ανύπαρκτες υποδομές, με πολυπληθείς τάξεις, με ελλιπή καθαριότητα, χωρίς μαζικά τεστ, αδυνατούν, παρά την φιλότιμη προσπάθεια των εκπαιδευτικών, να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες και πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε. 

Το Υπουργείο Παιδείας, γνωρίζοντας τη σαθρότητα των μέτρων προστασίας στα σχολεία, ρίχνει την ευθύνη στους Δήμους και τις Περιφέρειες και στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης. Αυτοί, αιφνιδιαστικά και κυριολεκτικά στην εκπνοή του χρόνου, ανακοινώνουν την τελευταία στιγμή το κλείσιμο των σχολείων.

Το μόνο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι… τι άλλο; Τηλεκπαίδευση για τα σχολεία που κλείνουν στο όνομα των «έκτακτων συνθηκών». 

Η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τη λεγόμενη «τηλεκπαίδευση», που ούτως ή άλλως κινείται σε «βαρομετρικά χαμηλά» σε σχέση με την αποτελεσματικότητά της. Δε θα δεχτούμε καμία προσπάθεια καθιέρωσης της τηλεκπαίδευσης εκτός πανδημίας στο όνομα των όποιον «έκτακτων συνθηκών».

Σήμερα είναι ο καιρός, αύριο θα είναι η αδυναμία του κράτους να στείλει εκπαιδευτικούς σε μια σειρά περιοχές. 

Δε θα δεχτούμε, η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται λάστιχο στο όνομα των "έκτακτων συνθηκών" κατά το δοκούν! 

Το Υπουργείο και η διοίκηση της Εκπαίδευσης γνωρίζουν πολύ καλά:

•    Πως οι γονείς είναι και εργαζόμενοι και χρειάζονται άδεια, για να παραμείνουν σπίτι με τα παιδιά.
•    Πως μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων για την τηλεκπαίδευση.  
•    Πως υπάρχουν γονείς που δικαιούνται «ειδική άδεια» λόγω πανδημίας, αλλά όχι λόγω καιρού.
•    Πως οι μαθητές που είχαν δανειστεί εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση, αλλά τώρα τον έχουν επιστρέψει στα σχολεία, δεν έχουν τρόπο να κάνουν μάθημα.
•    Πως η παιδαγωγική διαδικασία δεν είναι έγγραφο, το οποίο διεκπεραιώνεται ανά πάσα στιγμή, πως τα παιδιά δεν είναι ούτε πλήκτρα ούτε έγγραφα.

Το Υπουργείο Παιδείας εδώ και τώρα να σταματήσει αυτές τις παλινωδίες. Να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών. Οι ευθύνες για τις ελλείψεις και τα κενά στη μόρφωση των μαθητών δεν κρύβονται πίσω από την τηλεκπαίδευση! 

Η εκπαίδευση και οι μαθητές δεν είναι κόστος, όπως μας λογαριάζουν. Να παρθούν άμεσα μέτρα και για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες, για την ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία!

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει όλες τις νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας, στο όνομα των έκτακτων αναγκών. Να αποσύρει τις οδηγίες περί υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που κλείνουν λόγω καιρού. 

Επαναλαμβάνουμε ότι κανένας νόμος δεν μπορεί να προβλέπει υποχρέωση των εκπαιδευτικών να διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό ή να χρησιμοποιούν δικά τους μέσα.

Απαιτούμε από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να πάρει θέση και να παρέμβει στο Υπουργείο Παιδείας για το σοβαρό αυτό ζήτημα!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

daskala
Απελπισία για μωρομάνα αναπληρώτρια εκπαιδευτικό
Πού είναι το δικαίωμα μιας μάνας αναπληρώτριας, να μεγαλώσει το παιδί της; Πού είναι το δικαίωμα μιας μάνας αναπληρώτριας, να μπορέσει να λείψει από...
Απελπισία για μωρομάνα αναπληρώτρια εκπαιδευτικό
μαθητές σχολείο
«Κράτα την αναπνοή σου»: 8χρονη μαθήτρια λιποθύμησε κάνοντας το επικίνδυνο διαδικτυακό challenge
Αυτό είναι το διαδικτυακό challenge που τρομάζει τους γονείς των μαθητών
«Κράτα την αναπνοή σου»: 8χρονη μαθήτρια λιποθύμησε κάνοντας το επικίνδυνο διαδικτυακό challenge