Τι ώρα μπαίνουν σήμερα οι συντάξεις Ιουλίου στα ΑΤΜ

Κοινωνία 0

Καιρός: Προσοχή για ανεμοστρόβιλους αύριο σε τρεις περιοχές της Ελλάδας

Ανεμοστρόβιλος
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δείτε σε ποιες περιοχές υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για ανεμοστρόβιλους αύριο

Νέα στοιχεία για την κακοκαιρία Bogdan που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες την Ελλάδα, καθώς τρεις περιοχές της χώρας χρειάζονται προσοχή διότι υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν ανεμοστρόβιλοι.

Συγκεκριμένα, τμήματα του Ιονίου, καθώς και οι ακτές σε τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς, ενδέχεται το πρωί της Τρίτης (27/9) – εκτός από καταιγίδες – να χτυπηθούν και από ανεμοστρόβιλους, ενώ υπάρχει πιθανότητα και εκδήλωσης χαλαζιού.

Η πρόγνωση του Meteo: Πού θα χτυπήσουν οι ανεμοστρόβιλοι

Αναλυτικά η πρόγνωση του Meteo:

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 26/09 οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν έως τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 27/09. Αναλυτικά, από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 26/09:

  • Αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια τμήματα του Ιονίου και της Ηπείρου, οι οποίες σταδιακά θα επεκεταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, της Δυτικής Στερεάς και πιθανώς της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.
  • Τα φαινόμενα κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα είναι ισχυρά και είναι πιθανό να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη βροχής.
  • Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι τις πρωινές ώρες της Τρίτης 27/09 κατά την εκδήλωση καταιγίδων σε τμήματα του Ιονίου καθώς και σε παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς υπάρχει πιθανότητα για ανεμοστρόβιλους.
  • Μικρή πιθανότητα υπάρχει για εκδήλωση μικρού χαλαζιού σε τμήματα του Ιονίου.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τον αθροιστικό υετό που αναμένεται κατά την διάρκεια της Δευτέρας 26/09 έως το μεσημέρι της Τρίτης 27/09 και συνοψίζει τις κυριότερες περιοχές υψηλού κινδύνου.

Χάρτης με ανεμοστρόβιλους
0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία