Σχολείο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Αχαρνών την Παρασκευή από τον ΣΕΠΕ «ο Σωκράτης» για τα ωφελούμενα του Δήμου προς τα σχολεία και έκτακτη χρηματοδότηση ενόψει χειμώνα

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Αχαρνών διοργανώνει την Παρασκευή στις 13:30 ο ΣΕΠΕ «ο Σωκράτης», ζητώντας να καταβληθούν τα ωφελούμενα του Δήμου προς τα σχολεία της περιοχής και να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση για τις ανάγκες σε αναλώσιμα, επισκευές αλλά και για την εξασφάλιση επαρκούς πετρελαίου για όλο τον χειμώνα.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου Εκπαιδευτικών «ο Σωκράτης»

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου στις 13:30 στο Δημαρχείο Αχαρνών

Ο σύλλογος «Σωκράτης», πριν ακόμα ξεκινήσει η σχολική χρονιά, συναντήθηκε με τις Δημοτικές Αρχές των Αχαρνών και έθεσε όλα τα επείγοντα ζητήματα των σχολείων, με κυρίαρχα τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για λειτουργικά έξοδα και επισκευές στα σχολεία, την εξασφάλιση επαρκούς πετρελαίου για τον χειμώνα και τη συμβολή του Δήμου στην εξεύρεση στέγης για αναπληρωτές και νεοδιόριστους. Συγκεκριμένα, καταθέσαμε πρόταση για μίσθωση ξενοδοχείων που δε λειτουργούν, ώστε να στεγαστούν εκπαιδευτικοί που έφυγαν από τον τόπο τους για να εργαστούν στον Δήμο μας.

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι δεν υπάρχει τέτοια προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ την ίδια στιγμή κανένα άλλο μέτρο δεν πάρθηκε για την επίλυση του τεράστιου αυτού προβλήματος. Θεωρούμε απαράδεκτη την απαξίωση ενός τέτοιου ζητήματος, ζωτικής σημασίας, ιδίως σε μια περίοδο που οι τιμές των ενοικίων είναι απλησίαστες για αναπληρωτές και νεοδιόριστους, οι μισθοί των οποίων ξεκινούν από 737 ευρώ! Απαιτούμε άμεσα η Δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια να βρουν μια λύση, να δοθεί έκτακτο κονδύλι για τη στέγαση των εκπαιδευτικών!

Ταυτόχρονα, οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για περικοπές προσλήψεων εάν δε μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας κατά 10% μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει, σε μια περίοδο που οι όμιλοι της ενέργειας θησαυρίζουν! Δε θα διαλέξουμε ανάμεσα στο αν οι μαθητές μας θα έχουν δασκάλους ή αν θα ξεπαγιάσουν τον χειμώνα! Κανένα σχολείο δε θα μείνει χωρίς θέρμανση, κανένα παιδί και εκπαιδευτικός δε θα κρυώνει τον 21ο αιώνα!

Συμμετέχουμε όλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, στην Παράσταση Διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας και διεκδικούμε:

-    Άμεσα να δοθούν οι εκκρεμότητες των προηγούμενων δόσεων προς τις σχολικές μονάδες, καθώς και το συνολικό ποσό της επόμενης δόσης.
-    Έκτακτη χρηματοδότηση για τις ανάγκες των σχολείων σε αναλώσιμα, επισκευές αλλά και για την εξασφάλιση επαρκούς πετρελαίου για όλο τον χειμώνα.
-    Άμεση εξεύρεση λύσης για τη στέγαση των εκπαιδευτικών που κατάγονται από άλλες περιοχές και εργάζονται στον Δήμο μας.
-    Δωρεάν rapid test για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοσ
Δημοσκόπηση Interview: Ανατροπή στην Κεντροαριστερά με το κόμμα Τσίπρα στη δεύτερη θέση - Η δυναμική της Καρυστιανού
Νέες ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό: Σταθερή στην κορυφή η ΝΔ, «θρίλερ» για τη δεύτερη θέση και ιστορικό χαμηλό για τον ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Interview: Ανατροπή στην Κεντροαριστερά με το κόμμα Τσίπρα στη δεύτερη θέση - Η δυναμική της Καρυστιανού
Η ὕδραυλις
Η ὕδραυλις και το ψηφιακό της  «δίδυμο»
​ Όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του θαυμαστού αυτού τεχουργήματος της υδραύλεως, το όνομα καθώς και τα ονόματα των επιμέρους βασικών μερών του,...
Η ὕδραυλις και το ψηφιακό της  «δίδυμο»
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή: «Με διαφάνεια και λογοδοσία η υλοποίηση του "Trust your Stars"»
Η υπουργός Παιδείας παρέθεσε τα επίσημα στοιχεία για τις 1.241 αιτήσεις χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Εμπιστοσύνη στα Αστέρια μας»
Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή: «Με διαφάνεια και λογοδοσία η υλοποίηση του "Trust your Stars"»