«Είναι εμφανής και στα δημοτικά σχολεία της Λήμνου η υποβάθμιση των μαθημάτων αυτών με την τακτική της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας»

Σοβαρές είναι οι ελλείψεις στα δημοτικά σχολεία της Λήμνου σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων Θεατρικής Αγωγής, Εικαστικών, Μουσικής, σε δασκάλους Τμημάτων Ένταξης και Υποδοχής Αλλοδαπών μαθητών, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης».

Στα σχολεία της Λήμνου λείπουν και πρέπει να διοριστούν 3 εκπαιδευτικοί ειδικότητας Εικαστικών, 2 εκπαιδευτικοί ειδικότητας Θεατρικής Αγωγής, 2 εκπαιδευτικοί ειδικότητας Μουσικής, 6 δάσκαλοι ειδικής αγωγής για τα Τμήματα Ένταξης και 2 δάσκαλλοι για τις Τάξεις Αλλοδαπών μαθητών(ΖΕΠ).

«Είναι εμφανής και στα δημοτικά σχολεία της Λήμνου η υποβάθμιση των μαθημάτων αυτών με την τακτική της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να μην διορίζει εκπαιδευτικούς αυτών των ειδικοτήτων που έχουν σπουδάσει στο αντικείμενο των μαθημάτων και να ανατίθεται η διδασκαλία τους σε δασκάλους ή και εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων» υπογραμμίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης»:

Σοβαρές οι ελλείψεις στα δημοτικά σχολεία της Λήμνου σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων Θεατρικής Αγωγής, Εικαστικών, Μουσικής, σε δασκάλους Τμημάτων Ένταξης και Υποδοχής Αλλοδαπών μαθητών(ΖΕΠ).

Πέρα από τις υποβαθμίσεις σχολείων και τις συγχωνεύσεις τμημάτων, η σχολική χρονιά ξεκινά και με σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων Θεατρικής Αγωγής, Εικαστικών και Μουσικής. Είναι εμφανής και στα δημοτικά σχολεία της Λήμνου η υποβάθμιση των μαθημάτων αυτών με την τακτική της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να μην διορίζει εκπαιδευτικούς αυτών των ειδικοτήτων που έχουν σπουδάσει στο αντικείμενο των μαθημάτων και να ανατίθεται η διδασκαλία τους σε δασκάλους ή και εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων.

Αυτή τη στιγμή λείπουν από τα σχολεία της Λήμνου 3 από τους 4 εκπαιδευτικούς Εικαστικών που χρειάζονται σύμφωνα με τις ώρες των ωρολογίων προγραμμάτων, 2 από τους 3 εκπαιδευτικούς Μουσικής, ενώ δεν έχει διοριστεί κανένας από τους 2 εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής που χρειάζονται οι μαθητές των σχολείων.

Παράλληλα, ο αγιασμός γίνεται με ελλείψεις δασκάλων Τμημάτων Ένταξης για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες σε 6 δημοτικά σχολεία και με κλειστές τις 2 Τάξεις Υποδοχής Αλλοδαπών μαθητών (ΖΕΠ).

Καταγγέλλουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Π.Ε. Λέσβου τον άμεσο διορισμό:

3 εκπαιδευτικών ειδικότητας Εικαστικών, 2 εκπαιδευτικών ειδικότητας Θεατρικής Αγωγής και 2 εκπαιδευτικών ειδικότητας Μουσικής.

6 δασκάλων ειδικής αγωγής για τα Τμήματα Ένταξης.

2 δασκάλων για τις Τάξεις Αλλοδαπών μαθητών(ΖΕΠ).

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων, να μην αναθέτουν σε δασκάλους ή σε εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων τα μαθήματα των Εικαστικών, της Θεατρικής Αγωγής και της Μουσικής. Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει στο αντικείμενο που έχει σπουδάσει.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΔΙΔΥΜΕΣ
Δίδυμες αδελφές που κατηγορήθηκαν για αντιγραφή στην Ιατρική, παίρνουν τεράστια αποζημίωση
Πώς δύο δίδυμες φοιτήτριες ιατρικής κατάφεραν να κερδίσουν τεράστια αποζημίωση από τη σχολή τους
Δίδυμες αδελφές που κατηγορήθηκαν για αντιγραφή στην Ιατρική, παίρνουν τεράστια αποζημίωση
τεχνολογία
Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν κάτοχοι προηγμένης τεχνολογικής γνώσης
Το επιστημονικό περιεχόμενο των Ομηρικών επών καταγράφεται από τον Κ. Ζέγγελη - Η προηγμένη τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων μέσα από τα Ομηρικά έπη
Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν κάτοχοι προηγμένης τεχνολογικής γνώσης
ελενα ΙΣΠΑΝΙΑ
Βίντεο με συγκλονιστικό αποχαιρετισμό της Έλενας λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο
«Ό,τι κι αν συμβεί, ξέρω ότι η ζωή μου δεν ήταν μάταιη, γιατί πάλεψα και πέτυχα αυτό που ήθελα, να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη για την ασθένεια».
Βίντεο με συγκλονιστικό αποχαιρετισμό της Έλενας λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο