μαθητές δημοτικό σχολείο
Να μην υποβαθμιστεί το Δημοτικό Σχολείο Ωρεών, ζητά το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Γονέων

Να μην επιτραπεί η υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Ωρέων Ευβοίας, ζητούν οι γονείς, καθώς όπως τονίζουν πρόκειται για ένα βραβευμένο σε διεθνές επίπεδο σχολείο με ευρεία οικολογική δράση.

Στο εν λόγω σχολείο ο αριθμός των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά αυξάνεται κάθε χρονιά και η ένωση τμημάτων δεν αποτελεί λύση καθώς θα δημιουργήσει ανομοιογενή τμήματα.  

«Εξαιτίας της κατανομής των μαθητών στο σχολείο  αυτό θα γίνει εις βάρος των παιδιών των μικρότερων τάξεων, οι οποίες κρίνονται πολύ σημαντικές για την περαιτέρω μαθητική τους πορεία», αναφέρει το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Γονέων.

Σημειώνεται πως τα επιχειρήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του υπουργείου Παιδείας ξεκινούν και σταματούν στο συνολικό αριθμό των μαθητών, που επί της ουσίας αφορά ένας αριθμητικό δείκτη ενός ΦΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΕΩΝ     
      
Μετά τις τεράστιες καταστροφικές πυρκαγιές του ΠΕΡΣΙΝΟΎ καλοκαιριού που έπληξαν τη βόρεια Εύβοια έρχεται η κυβέρνηση  και παρά τις υποσχέσεις στήριξης και ανασυγκρότησης, το μόνο που κάνει είναι μια σειρά ενεργειών που υποβαθμίζουν περαιτέρω την περιοχή, ανάμεσα τους και η υποβάθμιση πολλών δημοτικών σχολείων του νομού. Ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ωρεών στην Εύβοια καταγγέλλει με επιστολή του την υποβάθμιση του σχολείου.
Πρόκειται για ένα Σχολείο με ευρεία οικολογική δράση και ταυτότητα. Βραβευμένο πριν λίγους μήνες σε διεθνές επίπεδο με την πράσινη σημαία ως οικολογικό σχολείο. Βραβευμένο σε πανελλαδικούς διαγωνισμούς για τις δράσεις του από την ελληνική εταιρεία προστασίας της φύσης, από τον ελληνικό οργανισμό ανακύκλωσης κ.α.

Όλα τα επιχειρήματα από πλευράς Πρωτοβάθμιας και Υπουργείου ξεκινούν και σταματούν στο συνολικό αριθμό των μαθητών. Ένας νόμος που ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Ο νόμος είναι ανενεργός όχι γιατί η πολιτεία τόσο καιρό χαϊδεύει τα αυτιά των τοπικών κοινοτήτων όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν, ο νόμος είναι ανενεργός γιατί δεν είναι δυνατόν το μόνο κριτήριο για τη λειτουργία ενός σχολείου να είναι ένας μόνο αριθμητικός δείκτης ενός ΦΕΚ.

Στο δημοτικό σχολείο Ωρεών ο αριθμός των μαθητών τη νέα σχολική χρονιά όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά σημειώνει και μία μικρή αύξηση. Η ένωση τμημάτων διαφορετικών τάξεων θα δημιουργήσει ανομοιογενή τμήματα 20-25 μαθητών. Εξαιτίας της κατανομής των μαθητών στο σχολείο  αυτό θα γίνει εις βάρος των παιδιών των μικρότερων τάξεων, οι οποίες κρίνονται πολύ σημαντικές για την περαιτέρω μαθητική τους πορεία.

Το δημοτικό σχολείο Ωρεών είναι ένα σχολείο με ευρεία οικολογική δράση και ταυτότητα. Βραβευμένο σε διεθνές επίπεδο με την πράσινη σημαία ως οικολογικό σχολείο. Βραβευμένο σε πανελλαδικούς διαγωνισμούς για τις δράσεις του από την ελληνική εταιρεία προστασίας της φύσης, από τον ελληνικό οργανισμό ανακύκλωσης κ.α.

Εκεί που οι δράσεις όλων μας, των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και κηδεμόνων, των απλών εθελοντών κατοίκων προσπαθούν να φέρουν το σχολείο ψηλά, η πολιτεία λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη και στη δημιουργία ενός σύγχρονου δημοτικού σχολείου που εμπνέει, δρα και παράγει πλούσιο έργο.

Το σχολείο είναι ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού σε μια κοινωνία και η υποβάθμιση του σημαίνει ταυτόχρονη υποβάθμιση ολόκληρης της κοινότητας.

Ως ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΟΝΕΩΝ είμαστε στο πλευρό του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ωρεών,  λέμε ΟΧΙ στην υποβάθμιση του σχολείου και ΖΗΤΑΜΕ από τους υπευθύνους να συνυπολογίσουν όλους τους παράγοντες, λαμβάνοντας υπόψη τους όλες τις ιδιαιτερότητες της ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

thessaloniki_foitites
Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών για τα Τέμπη με μαύρα μπαλόνια στην παρέλαση
Διαμαρτυρία φοιτητών για την τραγωδία στα Τέμπη, με μαύρα μπαλόνια στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών για τα Τέμπη με μαύρα μπαλόνια στην παρέλαση
didaskalia
Ελληνική εκπαίδευση: Πρόσεχε παιδί μου, μη μείνεις πίσω
«Κανονικά οι διδακτικές ενέργειες και η γενικότερη παιδαγωγική στάση του δασκάλου απέναντί σου θα έπρεπε να είναι - δεν θυμάμαι ποιος το έλεγε,...
Ελληνική εκπαίδευση: Πρόσεχε παιδί μου, μη μείνεις πίσω