μαθητές δημοτικό σχολείο
Να μην υποβαθμιστεί το Δημοτικό Σχολείο Ωρεών, ζητά το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Γονέων

Να μην επιτραπεί η υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Ωρέων Ευβοίας, ζητούν οι γονείς, καθώς όπως τονίζουν πρόκειται για ένα βραβευμένο σε διεθνές επίπεδο σχολείο με ευρεία οικολογική δράση.

Στο εν λόγω σχολείο ο αριθμός των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά αυξάνεται κάθε χρονιά και η ένωση τμημάτων δεν αποτελεί λύση καθώς θα δημιουργήσει ανομοιογενή τμήματα.  

«Εξαιτίας της κατανομής των μαθητών στο σχολείο  αυτό θα γίνει εις βάρος των παιδιών των μικρότερων τάξεων, οι οποίες κρίνονται πολύ σημαντικές για την περαιτέρω μαθητική τους πορεία», αναφέρει το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Γονέων.

Σημειώνεται πως τα επιχειρήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του υπουργείου Παιδείας ξεκινούν και σταματούν στο συνολικό αριθμό των μαθητών, που επί της ουσίας αφορά ένας αριθμητικό δείκτη ενός ΦΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΕΩΝ     
      
Μετά τις τεράστιες καταστροφικές πυρκαγιές του ΠΕΡΣΙΝΟΎ καλοκαιριού που έπληξαν τη βόρεια Εύβοια έρχεται η κυβέρνηση  και παρά τις υποσχέσεις στήριξης και ανασυγκρότησης, το μόνο που κάνει είναι μια σειρά ενεργειών που υποβαθμίζουν περαιτέρω την περιοχή, ανάμεσα τους και η υποβάθμιση πολλών δημοτικών σχολείων του νομού. Ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ωρεών στην Εύβοια καταγγέλλει με επιστολή του την υποβάθμιση του σχολείου.
Πρόκειται για ένα Σχολείο με ευρεία οικολογική δράση και ταυτότητα. Βραβευμένο πριν λίγους μήνες σε διεθνές επίπεδο με την πράσινη σημαία ως οικολογικό σχολείο. Βραβευμένο σε πανελλαδικούς διαγωνισμούς για τις δράσεις του από την ελληνική εταιρεία προστασίας της φύσης, από τον ελληνικό οργανισμό ανακύκλωσης κ.α.

Όλα τα επιχειρήματα από πλευράς Πρωτοβάθμιας και Υπουργείου ξεκινούν και σταματούν στο συνολικό αριθμό των μαθητών. Ένας νόμος που ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Ο νόμος είναι ανενεργός όχι γιατί η πολιτεία τόσο καιρό χαϊδεύει τα αυτιά των τοπικών κοινοτήτων όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν, ο νόμος είναι ανενεργός γιατί δεν είναι δυνατόν το μόνο κριτήριο για τη λειτουργία ενός σχολείου να είναι ένας μόνο αριθμητικός δείκτης ενός ΦΕΚ.

Στο δημοτικό σχολείο Ωρεών ο αριθμός των μαθητών τη νέα σχολική χρονιά όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά σημειώνει και μία μικρή αύξηση. Η ένωση τμημάτων διαφορετικών τάξεων θα δημιουργήσει ανομοιογενή τμήματα 20-25 μαθητών. Εξαιτίας της κατανομής των μαθητών στο σχολείο  αυτό θα γίνει εις βάρος των παιδιών των μικρότερων τάξεων, οι οποίες κρίνονται πολύ σημαντικές για την περαιτέρω μαθητική τους πορεία.

Το δημοτικό σχολείο Ωρεών είναι ένα σχολείο με ευρεία οικολογική δράση και ταυτότητα. Βραβευμένο σε διεθνές επίπεδο με την πράσινη σημαία ως οικολογικό σχολείο. Βραβευμένο σε πανελλαδικούς διαγωνισμούς για τις δράσεις του από την ελληνική εταιρεία προστασίας της φύσης, από τον ελληνικό οργανισμό ανακύκλωσης κ.α.

Εκεί που οι δράσεις όλων μας, των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και κηδεμόνων, των απλών εθελοντών κατοίκων προσπαθούν να φέρουν το σχολείο ψηλά, η πολιτεία λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη και στη δημιουργία ενός σύγχρονου δημοτικού σχολείου που εμπνέει, δρα και παράγει πλούσιο έργο.

Το σχολείο είναι ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού σε μια κοινωνία και η υποβάθμιση του σημαίνει ταυτόχρονη υποβάθμιση ολόκληρης της κοινότητας.

Ως ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΟΝΕΩΝ είμαστε στο πλευρό του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ωρεών,  λέμε ΟΧΙ στην υποβάθμιση του σχολείου και ΖΗΤΑΜΕ από τους υπευθύνους να συνυπολογίσουν όλους τους παράγοντες, λαμβάνοντας υπόψη τους όλες τις ιδιαιτερότητες της ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοι
1475 υπογραφές αλληλεγγύης και στήριξης - Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις των εκπαιδευτικών
Να σταματήσουν οι  διώξεις των μελών του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ Χρήστου Ζαγανίδη (πρόεδρος), Σοφίας Στεφανίδου (γραμματέας) και Σίσσυ Φραντζέσκου...
1475 υπογραφές αλληλεγγύης και στήριξης - Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις των εκπαιδευτικών
πρυτανης
Πρύτανης ΠαΠει και Δήμαρχος Νίκαιας: Επέκταση γραμμής του μετρό
Επέκταση γραμμής μετρό προς το Θεμιστόκλειο Συγκρότημα του Πανεπιστημίου Πειραιώς ζητούν Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη και Πρύτανης του...
Πρύτανης ΠαΠει και Δήμαρχος Νίκαιας: Επέκταση γραμμής του μετρό