Εκπαιδευτικοί: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Δήμο Αχαρνών την Παρασκευή
Συνάντηση με εκπρόσωπο του Δήμου Αχαρνών για τα προβλήματα στα σχολεία και το ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Παρασκευής οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» στον Δήμο Αχαρνών για τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία της περιοχής, αλλά και για το ζήτημα της στέγασης των αναπληρωτών και νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος θα συναντηθεί με εκπρόσωπο του Δήμου και θα μιλήσουν για τη χρηματοδότηση των σχολείων, την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων επισκευών, την επίλυση των προβλημάτων των αναπληρωτών και τον νεοδιόριστων και τις προσλήψεις των καθαριστριών πλήρους ωραρίου.

Τέλος, καλεί τους εκπαιδευτικούς να απευθύνονται στο σύλλογο για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης»:

Παράσταση στον Δήμο Αχαρνών για τα άμεσα ζητήματα λειτουργίας των σχολείων και για τα προβλήματα των αναπληρωτών και των νεοδιόριστων

Την Παρασκευή το πρωί ο σύλλογος «Σωκράτης» θα πραγματοποιήσει παράσταση- συνάντηση με εκπρόσωπο του Δήμου, για τα άμεσα προβλήματα των σχολείων και την επίλυσή τους πριν από το πρώτο κουδούνι, καθώς και για το «καυτό» ζήτημα της στέγασης των αναπληρωτών και των νεοδιόριστων. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση θα τεθούν τα εξής ζητήματα:

Χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη όλων των λειτουργικών εξόδων.

Πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων επισκευών άμεσα, ώστε τα σχολεία να είναι ασφαλή κατά το άνοιγμά τους και την προσέλευση των παιδιών.

Άμεση επίλυση των προβλημάτων των αναπληρωτών και των νεοδιόριστων, και κυρίως του ζητήματος της στέγασης. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου θα ζητήσουν την παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής ώστε να χρησιμοποιηθούν αναξιοποίητες υποδομές, όπως ξενοδοχείο του Μενιδίου που βρίσκεται εκτός λειτουργίας, καθώς και τα κτίρια που είχαν  στεγαστεί οι μετανάστες και τώρα παραμένουν αναξιοποίητα.

Προσλήψεις καθαριστριών πλήρους ωραρίου, ώστε να μπορούν να παρευρίσκονται στα σχολεία καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους και να εξασφαλιστεί η υγιεινή και η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απευθύνονται στον σύλλογο για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και για κάθε έλλειψη που υπάρχει στο σχολείο, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την επίλυσή του!

Για το Δ.Σ

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή