Να μην δεχτούν την κάλυψη των κενών θέσεων στο υπό ανασυγκρότηση ΠΥΣΔΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές σχολείων η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.
«Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας, ότι ΠΥΣΔΕ χωρίς εκλεγμένους αιρετούς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ, όπως άλλωστε και τις ΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΑΡΩΔΙΑ από τις οποίες απείχε το 95% του κλάδου μας», σημειώνεται σχετικά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, μετά την παραίτηση όλων των αιρετών από το ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων και την ανάγκη ανασυγκρότησής του λόγω των τελευταίων αλλαγών στη ΔΙΔΕ Ιωαννίνων, η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καλεί όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων να μην δεχτούν την κάλυψη αυτών των κενών θέσεων.
Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος του «δοτού αιρετού».
Δεν δεχόμαστε την ταπείνωση και τον αυτοεξευτελισμό. Δεν διαπραγματευόμαστε την υπερηφάνειά μας και φυσικά τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα που με αγώνες χρόνων έχουν κατακτηθεί.
Οι αντιδημοκρατικές αυτές μεθοδεύσεις και πρακτικές είναι ξένες για τον κλάδο. Δεν κηλιδώνουμε τα σύμβολα του αγώνα μας. Παλεύουμε για δημοκρατικά δικαιώματα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας, ότι ΠΥΣΔΕ χωρίς εκλεγμένους αιρετούς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ, όπως άλλωστε και τις ΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΑΡΩΔΙΑ από τις οποίες απείχε το 95% του κλάδου μας.
Αναμφισβήτητα την ευθύνη για τη διαμορφωθείσα κατάσταση την έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ