olme
«Δηλώσαμε στο συνέδριο της ΟΛΜΕ ότι αυτή η πρακτική είναι απαράδεκτη και προσβλητική για τον κάθε σύνεδρο»

Στα τεκταινόμενα του 20ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ).

Σύμφωνα με την ΑΣΕ, «η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) επέλεξε τα ψηφίσματα και οι θέσεις απλώς να τεθούν στην επιτροπή θέσεων και οι σύνεδροι να καλούνται να ψηφίσουν επί των τίτλων, χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς ψηφίζουν! Αφαίρεσαν ακόμα και το δικαίωμα της διατύπωσης γνώμης και διαμόρφωσης άποψης του κάθε συνέδρου ξεχωριστά σχετικά με το τι θα ψηφίσει».

«Δηλώσαμε στο συνέδριο ότι αυτή η πρακτική είναι απαράδεκτη και προσβλητική για τον κάθε σύνεδρο, αφού επί της ουσίας καλείται να υψώνει το χέρι του, κάθε φορά που ο επικεφαλής της παράταξής του, του «δίνει σήμα». Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλει τη νοημοσύνη των συναδέλφων συνέδρων» επισημαίνει.

Στη συνέχεια, τονίζει ότι «προτείναμε να δοθεί η δυνατότητα για ολιγόλεπτη τοποθέτηση σε κάθε σύνεδρο που το επιθυμεί στη διαδικασία της ψηφοφορίας, αλλά και τη δυνατότητα των συνέδρων να έχουν εικόνα τόσο για τα προτεινόμενα ψηφίσματα και θέσεις. Δεσμευτήκαμε ότι με τη στάση μας θα διευκολύνουμε τη διαδικασία, προκειμένου να μην κρατήσει επί μακρόν».

«Η θέση μας δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ. Καταγγείλαμε τη διαδικασία και αποχωρήσαμε, προκειμένου να μη νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και να μην παγιωθεί ως επικίνδυνη πρακτική για τα επόμενα συνέδρια και συλλογικές διαδικασίες του κλάδου» συμπλήρωσε.

Η ανακοίνωση

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) για τις εργασίες του 20ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ:

Την Κυριακή, αργά τη νύχτα, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος των διαδικασιών του 20ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ, που περιελάμβανε τις τοποθετήσεις των συνέδρων και την ψήφιση αποφάσεων και του προγράμματος δράσης της Ομοσπονδίας για την επόμενη διετία.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών μέσω των συνέδρων αλλά και των κεντρικών ομιλητών της παράταξης ανέδειξε τα σημαντικά θέματα που αφορούν τον κλάδο αλλά και την κοινωνία, έβαλε στο επίκεντρο της διαπάλης τι κίνημα, και κατά συνέπεια τι Ομοσπονδία χρειαζόμαστε, προκειμένου να συγκρουστεί με όρους νίκης με την κυβερνητική πολιτική.

Αναδείχτηκε η πλούσια πείρα από προέδρους ΕΛΜΕ για τη δράση το σωματείο, πώς αυτή συσπειρώνει τους συναδέλφους γύρω από αυτό δίνοντάς του ζωή. Πραγματοποιήθηκαν από την παράταξη θεματικές ομιλίες για τη μάχη του κλάδου απέναντι στην αξιολόγηση, το ασφαλιστικό, το νόμο Χατζηδάκη, την τεχνική εκπαίδευση, το μαθητικό κίνημα και τη μετατροπή του Λυκείου σε εξεταστικό κέντρο, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, τη δράση μας στην περίοδο της πανδημίας, την αναγκαιότητα μαζικών διορισμών, τις συνθήκες ζωής των αναπληρωτών και τη δράση τους στα σωματεία, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, τις επιπτώσεις του στους λαούς και τη στάση του κινήματος.

Όλες τις ομιλίες των αντιπροσώπων της ΑΣΕ μπορείτε να τις δείτε από εδώ: http://bit.ly/3yF5lo5

Η παρουσία και οι τοποθετήσεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών ήταν καθοριστικές για την ποιότητα του συνεδρίου, τη μαχητικοποίηση του κλάδου, για τους αγώνες που έχουμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα. Δηλώσαμε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο στην κεντρική μας ομιλία ότι θέλουμε το συνέδριο να ολοκληρωθεί και να λάβει αποφάσεις.

Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά επαναλήφθηκε το σκηνικό που είχε στηθεί και το 2019 αναφορικά με τη διαδικασία ψήφισης των θέσεων και των ψηφισμάτων του συνεδρίου. Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) επέλεξε τα ψηφίσματα και οι θέσεις απλώς να τεθούν στην επιτροπή θέσεων και οι σύνεδροι να καλούνται να ψηφίσουν επί των τίτλων, χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς ψηφίζουν! Αφαίρεσαν ακόμα και το δικαίωμα της διατύπωσης γνώμης και διαμόρφωσης άποψης του κάθε συνέδρου ξεχωριστά σχετικά με το τι θα ψηφίσει.

Δηλώσαμε στο συνέδριο ότι αυτή η πρακτική είναι απαράδεκτη και προσβλητική για τον κάθε σύνεδρο, αφού επί της ουσίας καλείται να υψώνει το χέρι του, κάθε φορά που ο επικεφαλής της παράταξής του, του «δίνει σήμα». Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλει τη νοημοσύνη των συναδέλφων συνέδρων.

Προτείναμε να δοθεί η δυνατότητα για ολιγόλεπτη τοποθέτηση σε κάθε σύνεδρο που το επιθυμεί στη διαδικασία της ψηφοφορίας, αλλά και τη δυνατότητα των συνέδρων να έχουν εικόνα τόσο για τα προτεινόμενα ψηφίσματα και θέσεις. Δεσμευτήκαμε ότι με τη στάση μας θα διευκολύνουμε τη διαδικασία, προκειμένου να μην κρατήσει επί μακρόν.

Η θέση μας δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ. Καταγγείλαμε τη διαδικασία και αποχωρήσαμε, προκειμένου να μη νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και να μην παγιωθεί ως επικίνδυνη πρακτική για τα επόμενα συνέδρια και συλλογικές διαδικασίες του κλάδου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών είναι η δύναμη που βγαίνει σαφώς ενισχυμένη, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά από αυτό το συνέδριο. Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα, ώστε, μέσα από τη δράση μας στις ΕΛΜΕ, να ισχυροποιηθούν τα σωματεία μας, να γίνουν οι πραγματικοί οργανωτές μας πάλης. Θα συνεχίσουμε τη συμπόρευσή μας με τις υγιείς δυνάμεις του κλάδου, προκειμένου να αλλάξει ο συσχετισμός στην Ομοσπονδία, ώστε να σταθεί στο μπόι των αγώνων και των αναγκών μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ