Νέα συνδικαλιστικά ήθη στην Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών

1η μέρα χθες Παρασκευή του 20ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ και η πλειοψηφία της διορισμένης διοίκησης συνεχίζει τον κατήφορο του εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος.

Μοιράστηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων (Ιούλιος 2019 – Ιούλιος 2022) και για πρώτη φορά στην Ιστορία της ΟΛΜΕ στον απολογισμό περιέχεται καταγγελία κατά συνδικαλιστικής παράταξης. Στον συγκεκριμένο απολογισμό που σημειωτέον δεν «κατέβηκε» στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ της χώρας, όπως απαιτούν οι δημοκρατικές διαδικασίες, περιέχεται καταγγελία κατά των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Η συνδικαλιστική παράταξη των Παρεμβάσεων λίγες μέρες πριν την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου για την εκλογή αντιπροσώπων, διαφώνησε πλήρως και αποχώρησε από τα όργανα της Ομοσπονδίας καταγγέλλοντας το ΔΣ της ΟΛΜΕ και όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς όπως «χουντικοί» , «δοτοί» κ.λ.π… Αποτέλεσμα της στάσης αυτής και των συνεχών καταγγελιών υπήρξε η διάρρηξη της ενότητας του κλάδου».

Πραγματικά την περίοδο που διανύουμε κομίζονται νέα συνδικαλιστικά ήθη στην Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών. Η κοινή απόφαση των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΑΜΕ – ΠΕΚ να προσφύγουν στο δικαστήριο και να ζητήσουν τον αυτοδιορισμό τους στο ΔΣ της ΟΛΜΕ τον Οκτώβρη του 2021, αντί να υλοποιήσουν το Συνδικαλιστικό Συνέδριο, το οποίο έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2021, αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ομοσπονδίας και των αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος.

Η πλειοψηφία της διορισμένης διοίκησης ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ αποδεικνύει ότι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός διαρκώς μεταλλάσσεται προς το χειρότερο βάζοντας πλάτη για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και λειτουργεί ως κατασταλτικός μηχανισμός στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού κινήματος με στόχο την αναχαίτιση της κυβερνητικής πολιτικής.

drepani.gr (argyrades.gr)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kanalia_8.jpg
Τηλεοπτικές άδειες: Αθώοι Κρέτσος, Καλογρίτσας και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι
Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών ήταν ομόφωνη
Τηλεοπτικές άδειες: Αθώοι Κρέτσος, Καλογρίτσας και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι