Σοβαρό … φάουλ της διορισμένης διοίκησης της ΟΛΜΕ με την έναρξη του 20ου Συνεδρίου
Νέα συνδικαλιστικά ήθη στην Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών

1η μέρα χθες Παρασκευή του 20ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ και η πλειοψηφία της διορισμένης διοίκησης συνεχίζει τον κατήφορο του εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος.

Μοιράστηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων (Ιούλιος 2019 – Ιούλιος 2022) και για πρώτη φορά στην Ιστορία της ΟΛΜΕ στον απολογισμό περιέχεται καταγγελία κατά συνδικαλιστικής παράταξης. Στον συγκεκριμένο απολογισμό που σημειωτέον δεν «κατέβηκε» στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ της χώρας, όπως απαιτούν οι δημοκρατικές διαδικασίες, περιέχεται καταγγελία κατά των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Η συνδικαλιστική παράταξη των Παρεμβάσεων λίγες μέρες πριν την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου για την εκλογή αντιπροσώπων, διαφώνησε πλήρως και αποχώρησε από τα όργανα της Ομοσπονδίας καταγγέλλοντας το ΔΣ της ΟΛΜΕ και όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς όπως «χουντικοί» , «δοτοί» κ.λ.π… Αποτέλεσμα της στάσης αυτής και των συνεχών καταγγελιών υπήρξε η διάρρηξη της ενότητας του κλάδου».

Πραγματικά την περίοδο που διανύουμε κομίζονται νέα συνδικαλιστικά ήθη στην Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών. Η κοινή απόφαση των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΑΜΕ – ΠΕΚ να προσφύγουν στο δικαστήριο και να ζητήσουν τον αυτοδιορισμό τους στο ΔΣ της ΟΛΜΕ τον Οκτώβρη του 2021, αντί να υλοποιήσουν το Συνδικαλιστικό Συνέδριο, το οποίο έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2021, αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ομοσπονδίας και των αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος.

Η πλειοψηφία της διορισμένης διοίκησης ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ αποδεικνύει ότι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός διαρκώς μεταλλάσσεται προς το χειρότερο βάζοντας πλάτη για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και λειτουργεί ως κατασταλτικός μηχανισμός στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού κινήματος με στόχο την αναχαίτιση της κυβερνητικής πολιτικής.

drepani.gr (argyrades.gr)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diaita_1.jpg
Μια δίαιτα με γιαούρτι, μέλι και κανέλα που μπορεί να σας “διώξει” 7 κιλά σε 10 μέρες
Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.
Μια δίαιτα με γιαούρτι, μέλι και κανέλα που μπορεί να σας “διώξει” 7 κιλά σε 10 μέρες