Γιατί εκδίδονται συντάξεις του 2020 και 2021, ενώ ακόμη δεν έχουν εκδοθεί συντάξεις εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτήθηκαν το 2019;

Με επιστολή της προς τον Διοικητή  e-ΕΦΚΑ, η  Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών  (Π.Ε.Σ.ΕΚ) καταγγέλει την καταστρατήγηση της σειράς έκδοσης των συντάξεων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή καθημερινά καταφθάνουν καταγγελίες και παράπονα στο Σωματείο από συνταξιούχους  εκπαιδευτικούς ότι  καταστρατηγείται  η  έκδοση  των συντάξεων  με βάση την ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων συνταξιοδότησης προς το ΓΛΚ   και  ότι εκδίδονται  συντάξεις του 2020 και 2021, ενώ ακόμη  δεν έχουν εκδοθεί συντάξεις εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτήθηκαν το 2019.

Η επιστολή της Π.Ε.Σ.ΕΚ

-Καθημερινά καταφθάνουν καταγγελίες και παράπονα στο Σωματείο μας από συνταξιούχους  εκπαιδευτικούς ότι  καταστρατηγείται  η  έκδοση  των συντάξεων  με βάση την ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων συνταξιοδότησης προς το ΓΛΚ    και  ότι εκδίδονται  συντάξεις του 2020 και 2021, ενώ ακόμη   δεν έχουν εκδοθεί συντάξεις εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτήθηκαν το 2019.

-Υποπτευόμαστε  ή μάλλον είμαστε βέβαιοι ότι η καταστρατήγηση  της σειράς  δε θα μπορούσε να γίνει από  τους υπαλλήλους χωρίς άνωθεν εντολές.  Την ευθύνη φέρει  ακέραια  η Διοίκηση  του ΕΦΚΑ  που επιτρέπει  την καταστρατήγηση της σειράς με βάση  τον Α.Π και την ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων.

-Και βέβαια όλα αυτά δε θα συνέβαιναν αν δεν υπήρχε η εγκληματική    καθυστέρηση  έκδοσης των συντάξεων. Το Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ  έχει κατ’ επανάληψη  καταγγείλει   όλες τις Κυβερνήσεις  και όλους τους αρμόδιους Υπουργούς   Εργασίας και  Κοινωνικής  Ασφάλισης  για τις   ευθύνες  που   είχαν  και έχουν  τα τελευταία χρόνια για την καθυστέρηση   έκδοσης των συντάξεων.  Και δυστυχώς παρά τα μεγάλα λόγια  και τις μεγάλες υποσχέσεις  δεκάδες χιλιάδες  συντάξεις συνωστίζονται  στα  γραφεία.

-Απαιτούμε  από τη  Διοίκηση του ΕΦΚΑ την πλήρη ενημέρωση  για την πορεία έκδοσης των συντάξεων, κύριων και επικουρικών. Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε καταστρατήγηση της  σειράς  έκδοσής τους. Κυρίως απαιτούμε την άμεση έκδοση των συντάξεων που εκκρεμούν. Η αγανάκτηση  των συνταξιούχων που περιμένουν πάνω από δύο  χρόνια τη σύνταξής τους είναι  πλήρως δικαιολογημένη.

                             

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία.jpg
Εκπαιδευτικός, είδος αναλώσιμο: Μια μαρτυρία από μια αναπληρώτρια εκπαιδευτικό
Στο ύψος του Γρανίτη έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου που γλίστρησε και μετά από μια σειρά ελιγμών και αφού πέρασα στο αντίθετο ρεύμα ενώ ερχόταν...
Εκπαιδευτικός, είδος αναλώσιμο: Μια μαρτυρία από μια αναπληρώτρια εκπαιδευτικό
prosklisi.jpg
Εύβοια: Μουσικοθεατρικό αναλόγιο «Από ξένον τόπο» το Σάββατο 28 Ιανουαρίου
Στο πλαίσιο του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας με θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη διδακτική της προσέγγιση στο σχολείο
Εύβοια: Μουσικοθεατρικό αναλόγιο «Από ξένον τόπο» το Σάββατο 28 Ιανουαρίου