ntountouka
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Στις 2.30μμ στο υπουργείο Παιδείας - Συντάσσεται με τα υπόλοιπα σωματεία και ο ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης» - Ποιοι άλλοι φορείς έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής

Τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας έχει κηρύξει για σήμερα Τρίτη 31/5/2022 ο ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης» προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ στις 2.30μμ με αίτημα την άμεση σύσταση νέων οργανικών θέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στην κινητοποίηση καλούν η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής, ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, ο Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Δραματικής Τέχνης, το Συντονιστικό Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τρίωρη στάση εργασίας και από άλλους ΣΕΠΕ

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα τόσο ο ΣΕΠΕ Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» όσο και ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου έχουν κηρύξει κι αυτοί διευκολυντική στάση εργασίας τις 3 ώρες του ολοήμερου προγράμματος για συμμετοχή στην κινητοποίηση, ενώ ζητάνε συνάντηση και συγκεκριμένες απαντήσεις στο δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Επίσης το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ   Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας συμπορεύεται και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των μελών του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων και κοινών κλάδων.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης»

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Δυο εβδομάδες πριν το κλείσιμο της χρονιάς και οι καταγγελίες για κενά ακόμα στα σχολεία μας, για αναθέσεις μαθημάτων σε άλλες ειδικότητες, για κάλυψη αδειών με κλείσιμο ή και υπολειτουργία δομών της ειδικής αγωγής και του ΖΕΠ και για μαθητές/τριες που δεν έκαναν καθόλου μαθήματα ειδικοτήτων καλλιτεχνικών κ.ά. λόγω της μη πρόσληψης εκπαιδευτικών παραμένουν και ταλανίζουν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητ(ρι)ες.

Όλοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια, καθώς και οι περιορισμένοι διορισμοί και μειωμένες προσλήψεις εκπαιδευτικών έχουν επιδεινώσει και υποβαθμίσει τη δημόσια εκπαίδευση.

Το ΥΠΑΙΘ το τελευταίο διάστημα νομοθετεί εναντίον εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων. Οι νόμοι της αξιολόγησης, οι 40.000 αποκλεισμένοι μαθητές από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η τράπεζα θεμάτων και οι εξετάσεις PISA στο δημοτικό, φανερώνουν το μένος τους ενάντια στα λαϊκά στρώματα και υπογραμμίζουν το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση.

Την ίδια στιγμή το ΥΠΑΙΘ κυκλοφορεί τις γνωστές του δικαιολογίες για περιορισμένες πιστώσεις και πως «λεφτά δεν υπάρχουν», την στιγμή που η κυβέρνηση προχωρά απλόχερα σε αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού στις πλάτες του λαού, σε προσλήψεις αστυνομικών και δυνάμεων καταστολής που χτυπούν εκπαιδευτικούς και νεολαία που διεκδικούν δημόσια και δωρεάν σχολεία και πανεπιστήμια, ενώ αφήνει σχολεία και νοσοκομεία υποστελεχωμένα στο έλεός τους! 

Καλούμε την Τρίτη 31/5 στο ΥΠΑΙΘ στις 2.30μμ στην κινητοποίηση των προαναφερθέντων σωματείων για σύσταση οργανικών θέσεων και επίσης απαιτούμε: 

•    Δημιουργία οργανικών θέσεων για κάθε υπάρχουσα ειδικότητα. Κάλυψη όλων των κενών με διορισμούς, κάλυψη όλων των κενών ειδικοτήτων με τις αντίστοιχες ειδικότητες και όχι με αναθέσεις μαθημάτων

•    Άμεση φάση προσλήψεων για κάλυψη όλων των υπόλοιπων κενών όλων των ειδικοτήτων σε γενικά και ειδικά σχολεία, στα τμήματα ένταξης και κάλυψη της παράλληλης στήριξης ένας-προς-έναν.

•    Όχι στον εξοστρακισμό μαθημάτων και ειδικοτήτων. Όχι στην υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

•    Κατάργηση των θεσμών του ωρομίσθιου/μειωμένου ωραρίου και των τρίμηνων συμβάσεων.

•    Κατάργηση του ν. 4589/19 του προσοντολογίου και του ν. 4692/20 Κεραμέως. Όχι σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ και συνεντεύξεις

•    Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση τώρα όλων των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την ολόκληρη την προϋπηρεσία.

•    Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο και την προϋπηρεσία»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα