diorismoi
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ την Τρίτη, 31/05 στις 14:30 - Κάλεσμα συμπόρευσης σε κινητοποίηση των Κοινών Κλάδων

Τις δυνάμεις τους αποφάσισαν να ενώσουν οι εκπαιδευτικοί από τα διαφορετικά διδακτικά αντικείμενα προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο, δηλαδή σύσταση νέων οργανικών θέσεων.

Κόντρα στην επιλογή ο κάθε εκπαιδευτικός κλάδος να ζητάει περισσότερες θέσεις για τον εαυτό του επιμένουν να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα καθώς κάθε διδακτικό αντικείμενο είναι εξίσου σημαντικό.

Σε κοινή τους ανακοίνωση η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής, ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων,  ο Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Δραματικής Τέχνης, το Συντονιστικό Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούν όλους σε συμπόρευση τους κοινούς κλάδους για την  άμεση σύσταση νέων οργανικών θέσεων και συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ την Τρίτη, 31/05 στις 14:30.

Παράλληλα καλούν τη ΔΟΕ και τους ΣΕΠΕ να προκηρύξουν διευκολυντικές στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα ζητούν «κατεπείγουσα επαναφορά των οργανικών κενών που αφαιρέθηκαν και σύσταση νέων οργανικών θέσεων στους κοινούς κλάδους για την κάλυψη όλων των αναγκών».

Άλλωστε όπως σημειώνουν η σύσταση νέων οργανικών θέσεων μπορεί να οδηγήσει σε ένα δρόμο που θα προασπίσει την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών και μαθητριών μας σε μια ολόπλευρη εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και να δώσει ένα τέλος στην αδιανόητη ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών που παραμένουν αδιόριστοι και αναπληρώνουν επί σειρά ετών τους εαυτούς τους με την απειλή της ανεργίας να επικρέμαται, αλλά και άλλων συναδέλφων τους που ήδη τη βιώνουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη δυστοπική πραγματικότητα που επικρατεί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Μια ανάσα πριν τους διορισμούς, οι κοινοί κλάδοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης βρισκόμαστε και πάλι σε καθεστώς ανασφάλειας και αγωνίας, καθώς δεν έχουμε λάβει καμία δέσμευση για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων. Τα κενά που καταγράφονται και είναι διαθέσιμα στη διαδικασία των φετινών μετατάξεων δεν αποτυπώνουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες και μόνο η επαναφορά των οργανικών κενών που υπήρχαν και η σύσταση νέων οργανικών θέσεων μπορεί να οδηγήσει σε ένα δρόμο.

•    που θα προασπίσει την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών και μαθητριών μας σε μια ολόπλευρη εκπαίδευση υψηλού επιπέδου

•    που θα δώσει ένα τέλος στην αδιανόητη ταλαιπωρία των συναδέλφων μας που παραμένουν αδιόριστοι και αναπληρώνουν επί σειρά ετών τους εαυτούς τους με την απειλή της ανεργίας να επικρέμαται, αλλά και άλλων συναδέλφων μας που ήδη τη βιώνουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη δυστοπική πραγματικότητα που ζούμε

•    που θα σταματήσει την αδικία που διαιωνίζεται εις βάρος και των παλαιότερων μονίμων συναδέλφων μας, οι οποίοι, δεδομένων των συνθηκών, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε υπηρεσιακές μεταβολές

•    που θα μπει ως ανάχωμα στο καθεστώς των αναθέσεων πολλών διδακτικών αντικειμένων, καθεστώς που στέρησε και στερεί το δικαίωμα στην εργασία σε συναδέλφους μας που τα σπούδασαν και τα αγαπούν

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Επειδή όλα τα παιδιά δικαιούνται τη βέλτιστη παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο.

Επειδή όλα τα διδακτικά αντικείμενα είναι εξίσου σημαντικά και η Πολιτεία οφείλει να τα αντιμετωπίζει με τον δέοντα σεβασμό και χωρίς διακρίσεις.

Επειδή όλοι οι εκπαιδευτικοί κάθε κλάδου και ειδικότητας έχουν την ίδια αξία και αξιοπρέπεια.

Επειδή η ισονομία και η δικαιοσύνη δεν μπορεί να παραμένουν λέξεις, αλλά  ουσία και πυρήνας κάθε διαδικασίας.

Σας καλούμε σε συμπόρευση στο δίκαιο αγώνα μας για την κατεπείγουσα επαναφορά των οργανικών κενών που αφαιρέθηκαν και σύσταση νέων οργανικών θέσεων στους κοινούς κλάδους για την κάλυψη όλων των αναγκών και ζητούμε τη στήριξη και τη συμμετοχή σας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας την Τρίτη, 31/5 και ώρα 14:30 στο ΥΠΑΙΘ.

Παρακαλούμε τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) και τους Σ.Ε.Π.Ε. να προκηρύξουν διευκολυντικές στάσεις εργασίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ