ΠΟΣΕΕΔΙΠ: Καταγγέλλει τις πρακτικές ξυλοδαρμού φοιτητών στο ΑΠΘ
«Πρόκειται για δολοφονικές πρακτικές που δημιουργούν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή φοιτητριών/φοιτητών και εργαζομένων, συνεπικουρούμενες από τη συντονισμένη προσπάθεια των συστημικών ΜΜΕ να διαστρεβλώσουν τα πραγματικά γεγονότα» σημειώνει

Σε καταγγελία των πρακτικών ξυλοδαρμού φοιτητών και μελών της  πανεπιστημιακής κοινότητας στο ΑΠΘ προχώρησε με ψήφισμά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων ΕΔΙΠ & ΕΕΠ των ΑΕΙ (ΠΟΣΕΕΔΙΠ) η οποία πραγματοποιεί το 8ο συνέδριό της.

«Πρόκειται για δολοφονικές πρακτικές που δημιουργούν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή φοιτητριών/φοιτητών και εργαζομένων, συνεπικουρούμενες από τη συντονισμένη προσπάθεια των συστημικών ΜΜΕ να διαστρεβλώσουν τα πραγματικά γεγονότα» σημειώνει.

Παράλληλα τονίζει ότι αναμένει «από τις πρυτανικές αρχές όλης της χώρας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, να υπερασπιστούν φοιτήτριες και φοιτητές και να καταγγείλουν αυτές τις δράσεις».

Τέλος καλεί τα «μέλη της να πλαισιώσουν δυναμικά κάθε αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία, μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια, μαζί με τους φοιτητές και κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Ολόκληρο το ψήφισμα

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων ΕΔΙΠ & ΕΕΠ των ΑΕΙ (ΠΟΣΕΕΔΙΠ) πραγματοποιεί το 8ο Συνέδριό της σε μια συγκυρία, όπου η κρατική βία και καταστολή εισβάλλουν στους ακαδημαϊκούς χώρους, ανατρέπουν θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και καταστρέφουν ό,τι το λαϊκό και φοιτητικό κίνημα έχει κατακτήσει από την εποχή της μεταπολίτευσης.

Από την αρχή της διακυβέρνησης της ΝΔ, τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (ΕΔΙΠ, ΕΕΠ, ΕΤΕΠ, διοικητικοί) στερήθηκαν το δικαίωμα να ψηφίζουν για τα όργανα διοίκησης. Αυτή η αντιδημοκρατική πορεία κορυφώνεται με τη θεσμοθέτηση διορισμένης διοίκησης, εδραιώνει τον αυταρχισμό με τη βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στους χώρους των πανεπιστημίων και με το διορισμό πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Τα μέλη των συλλόγων μας έχουν στηρίξει με όλες τους τις δυνάμεις τα δημόσια πανεπιστήμια και συνεχίζουν, παρά την οικονομική και υγειονομική κρίση, σε μια εποχή φτώχειας και ανασφάλειας, να μάχονται για δωρεάν δημόσια εκπαίδευση, για ισότιμα δικαιώματα σε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, για ανατροπή κάθε σχεδίου για πανεπιστημιακή αστυνομία και πρακτική εκφοβισμού και βίας στην ακαδημαϊκή ζωή.

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές ξυλοδαρμού των φοιτητών και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας που συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στο ΑΠΘ. Πρόκειται για δολοφονικές πρακτικές που δημιουργούν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή φοιτητριών/φοιτητών και εργαζομένων, συνεπικουρούμενες από τη συντονισμένη προσπάθεια των συστημικών ΜΜΕ να διαστρεβλώσουν τα πραγματικά γεγονότα.

Αναμένουμε από τις πρυτανικές αρχές όλης της χώρας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, να υπερασπιστούν φοιτήτριες και φοιτητές και να καταγγείλουν αυτές τις δράσεις.

Το Συνέδριο της ΠΟΣΕΕΔΙΠ καλεί τα μέλη της να πλαισιώσουν δυναμικά κάθε αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία, μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια, μαζί με τους φοιτητές και κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες 3
Πανελλαδικές 2023: Σχολιασμός των θεμάτων Μαθηματικών ΕΠΑΛ από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
Σχολιασμός των θεμάτων Μαθηματικών ΕΠΑΛ από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο των Πανελλήνιων-Πανελλαδικών εξετάσεων 2023
Πανελλαδικές 2023: Σχολιασμός των θεμάτων Μαθηματικών ΕΠΑΛ από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία