Ανοικτή επιστολή προς την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π.
Ανοικτή επιστολή

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αφού σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας, θα ήθελα, ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Κρήτης στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι., να εκφράσω δημόσια την απορία μου για το γεγονός ότι  δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι αποφάσεις και τα  ψηφίσματα του εν λόγω συνεδρίου, ενώ έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας(!) από τη διεξαγωγή του, και δεν αποστέλλονται στην  αρμόδια υπουργό, σε μία πολύ κρίσιμη φάση για το μέλλον του κλάδου. Αναγκάζομαι να δημοσιοποιήσω την επιστολή μου, μια που κανείς δεν απαντά στα μηνύματα που έστειλα στον ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ομοσπονδίας και σε μέλη του Προεδρείου. Πολλοί συνάδελφοι περιμένουν να αναρτηθούν στον ιστότοπο της Ομοσπονδίας τα ψηφίσματα για όλα τα σημαντικά ζητήματα που μας αφορούν. Είναι επείγουσα και επιτακτική η ανάγκη να συμβεί αυτό, καθώς τις επόμενες μέρες θα ψηφιστεί σχέδιο νόμου για την Παιδεία και η Ομοσπονδία, εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει καταθέσει στο αρμόδιο υπουργείο τα ψηφίσματα που αποφασίστηκαν  στο  πρόσφατο Πανελλήνιο Συνέδριο.

Κάνω δημόσια έκκληση και παρακαλώ θερμά το Προεδρείο να δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις του Συνεδρίου, του κυρίαρχου οργάνου της Ομοσπονδίας, τόσο προς τα μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π., όσο και προς το υπουργείο Παιδείας. Είναι κάτι που οφείλει να το κάνει άμεσα, δεδομένων των επερχόμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών. Ο ιστότοπος της Ομοσπονδίας έχει να ενημερωθεί εδώ και μήνες και οι εκπρόσωποι στο Συνέδριο δεν μπορούν, ούτε είναι θεσμικά σωστό, να ενημερώνουν τους συναδέλφους τους προφορικά, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει άμεση, δημόσια και γραπτή ενημέρωση.

Παρακαλώ πολύ να μην θεωρηθούν τα παραπάνω ως μία υπόδειξη προς το Προεδρείο. Απλά, εκφράζω δημόσια την αγωνία μου, γιατί πιστεύω ότι σε μία χρονική στιγμή που γίνονται αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας και επίκεινται σχετικά νομοσχέδια, η παρουσία μας πρέπει να είναι αισθητή, ο ρόλος μας ουσιαστικός  και λόγος μας δημόσιος. Η καθυστέρηση στο να δημοσιοποιήσουμε τις θέσεις του Συνεδρίου στην εκπαιδευτική κοινότητα και στο αρμόδιο υπουργείο δυστυχώς δυσχεραίνει την προσπάθειά μας να διεκδικήσουμε άμεσα τα αιτήματα του κλάδου. Σας ευχαριστώ.

Με τιμή,

Δρ Εμμ. Χαλκιαδάκης, μέλος Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι., εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Κρήτης στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

crayons-pencils_molyvia_education_ekpaideusi.jpg
Υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις, κενά: Η πραγματικότητα στα σχολεία του 2026
Κενά και αποσπάσεις: Η νέα χρονιά ξεκινά με εκπαιδευτικές εκκρεμότητες - Ενημέρωση από τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ Θοδωρή Κατσωνόπουλο
Υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις, κενά: Η πραγματικότητα στα σχολεία του 2026
Νίκος Χριστοδουλίδης
Σάλος στην Κύπρο: Βίντεο με διαλόγους για μίζες στο Προεδρικό – Κοπτοραπτική, λέει η κυβέρνηση
Σάλος από βίντεο με διαλόγους για μίζες στο προεδρικό της Κύπρου - Προϊόν κοπτοραπτικής, λέει η Λευκωσία
Σάλος στην Κύπρο: Βίντεο με διαλόγους για μίζες στο Προεδρικό – Κοπτοραπτική, λέει η κυβέρνηση