Ανοικτή επιστολή προς την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π.
Ανοικτή επιστολή

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αφού σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας, θα ήθελα, ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Κρήτης στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι., να εκφράσω δημόσια την απορία μου για το γεγονός ότι  δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι αποφάσεις και τα  ψηφίσματα του εν λόγω συνεδρίου, ενώ έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας(!) από τη διεξαγωγή του, και δεν αποστέλλονται στην  αρμόδια υπουργό, σε μία πολύ κρίσιμη φάση για το μέλλον του κλάδου. Αναγκάζομαι να δημοσιοποιήσω την επιστολή μου, μια που κανείς δεν απαντά στα μηνύματα που έστειλα στον ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ομοσπονδίας και σε μέλη του Προεδρείου. Πολλοί συνάδελφοι περιμένουν να αναρτηθούν στον ιστότοπο της Ομοσπονδίας τα ψηφίσματα για όλα τα σημαντικά ζητήματα που μας αφορούν. Είναι επείγουσα και επιτακτική η ανάγκη να συμβεί αυτό, καθώς τις επόμενες μέρες θα ψηφιστεί σχέδιο νόμου για την Παιδεία και η Ομοσπονδία, εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει καταθέσει στο αρμόδιο υπουργείο τα ψηφίσματα που αποφασίστηκαν  στο  πρόσφατο Πανελλήνιο Συνέδριο.

Κάνω δημόσια έκκληση και παρακαλώ θερμά το Προεδρείο να δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις του Συνεδρίου, του κυρίαρχου οργάνου της Ομοσπονδίας, τόσο προς τα μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π., όσο και προς το υπουργείο Παιδείας. Είναι κάτι που οφείλει να το κάνει άμεσα, δεδομένων των επερχόμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών. Ο ιστότοπος της Ομοσπονδίας έχει να ενημερωθεί εδώ και μήνες και οι εκπρόσωποι στο Συνέδριο δεν μπορούν, ούτε είναι θεσμικά σωστό, να ενημερώνουν τους συναδέλφους τους προφορικά, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει άμεση, δημόσια και γραπτή ενημέρωση.

Παρακαλώ πολύ να μην θεωρηθούν τα παραπάνω ως μία υπόδειξη προς το Προεδρείο. Απλά, εκφράζω δημόσια την αγωνία μου, γιατί πιστεύω ότι σε μία χρονική στιγμή που γίνονται αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας και επίκεινται σχετικά νομοσχέδια, η παρουσία μας πρέπει να είναι αισθητή, ο ρόλος μας ουσιαστικός  και λόγος μας δημόσιος. Η καθυστέρηση στο να δημοσιοποιήσουμε τις θέσεις του Συνεδρίου στην εκπαιδευτική κοινότητα και στο αρμόδιο υπουργείο δυστυχώς δυσχεραίνει την προσπάθειά μας να διεκδικήσουμε άμεσα τα αιτήματα του κλάδου. Σας ευχαριστώ.

Με τιμή,

Δρ Εμμ. Χαλκιαδάκης, μέλος Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι., εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Κρήτης στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mykonos
Μύκονος: Τουρίστας άφησε φιλοδώρημα 455 ευρώ σε εργαζόμενη – «Δάκρυσα» λέει εργαζόμενη (Viral)
Ο Αμερικανός τουρίστας που έκανε σερβιτόρα να δακρύσει – «Κοιταζόμαστε στα μάτια και…»
Μύκονος: Τουρίστας άφησε φιλοδώρημα 455 ευρώ σε εργαζόμενη – «Δάκρυσα» λέει εργαζόμενη (Viral)
δασκάλα γράφει στον πίνακα
Διορισμοί και συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών 2010 - 2024: 38.000 διορισμοί έναντι 55.000 συνταξιοδοτήσεων
Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι έχουν χαθεί χιλιάδες οργανικές θέσεις στα σχολεία με τις συγχωνεύσεις, τις καταργήσεις τμημάτων και σχολείων, με την...
Διορισμοί και συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών 2010 - 2024: 38.000 διορισμοί έναντι 55.000 συνταξιοδοτήσεων