pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
apth kinitopoiisi foititon
INTIME/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Την απόφαση της Κοσμητείας να πραγματοποιήσει lock out στη Νομική του ΑΠΘ καταδικάζει ο Σύλλογος Φοιτητών της Σχολής, ενώ οι φοιτητές στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11/05 αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη χθες, Πέμπτη 12/05.

Η απόφαση της Κοσμητείας δεν έριξε από τα σύννεφα τους φοιτητές, όπως σχολιάζει η ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής, καθώς ο ίδιος ο Κοσμήτορας της σχολής «χαρακτηρίζει τον Φοιτητικό μας Σύλλογο ως την πραγματική απειλή, αντί για τα ΜΑΤ» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η απόφαση αυτή της Κοσμητείας έρχεται ύστερα από το όργιο καταστολής που βίωσαν οι φοιτητές στο ΑΠΘ οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αστυνομική παρουσία με το πρόσχημα τη Βιβλιοθήκη στο Βιολογικό.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά λαμβάνουν χώρα λίγες ημέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές οι οποίες, από ότι φαίνεται από τη στάση του υπουργείου Παιδείας, θέλουν να διεξαχθούν εν μέσω κλίματος τρομοκρατίας.

Τι αναφέρει ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής

«Ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής καταδικάζει την απόφαση της Κοσμητείας να πραγματοποιήσει lock out στην σχολή, την ημέρα που αποφάσισε ο σύλλογος μέσα από την γενική του συνέλευση, κατάληψη. Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες εικόνες των προηγούμενων ημερών όπου η αστυνομία, αξιοποιώντας πρακτικές που δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητικούς συλλόγους, εισέβαλε στο χώρο ασύλου, συνέλαβε και βασάνισε φοιτητές

Οι καθηγητές της σχολής μας αντί να καταδικάσουν την παρουσία της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο μας, επέλεξαν να διώξουν τους ίδιους τους φοιτητές από τις σχολές τους, στην ίδια κατεύθυνση με την ΣΘΕ και την Φιλοσοφική,  με τον Κοσμήτορα της σχολής μας να  χαρακτηρίζει τον Φοιτητικό μας Σύλλογο ως την πραγματική απειλή, αντί για τα ΜΑΤ.

Επέλεξαν από την άλλη να χρησιμοποιήσουν την τηλεκπαίδευση για να σπάσουν την κατάληψη του συλλόγου μας, όπως γινόταν και στις μαθητικές καταλήψεις, ένα σχέδιο του ίδιου του Υπουργείου και των διοικήσεων.

Ο φοιτητικός μας σύλλογος θα συνεχίσει να αγωνίζεται υπερασπιζόμενος τις διαδικασίες του και το ίδιο το Άσυλο από τα σχέδια της Κυβέρνησης. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να βάλει χέρι στους συλλόγους μας και στον τρόπο που οργανωνόμαστε και διασφαλίζουμε τα αιτήματα μας.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες για πανεπιστημιακή αστυνομία στις 17 Μαΐου, μια μέρα πριν τις φοιτητικές εκλογές. Θα διασφαλίσουμε ότι οι εκλογές θα γίνουν ανεξάρτητες από το κράτος, ότι οι φοιτητές θα μπορούν να εκλέξουν τα όργανα τους και να ορίζουν τις διαδικασίες τους μόνοι τους. Καλούμε  την Κοσμητεία και το Τμήμα να πάρουν θέση για τα γεγονότα στο ΑΠΘ και για την ομαλή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών. Θα διασφαλίσουμε την πρόσβαση του φοιτητικού μας συλλόγου στα όργανα διοίκησης, στην Κοσμητεία και στο Τμήμα καθηγητών».

Συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι σε φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία  καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Τουρκικών Σπουδών,Κοινωνιολογίας,Οικονομικού,Φυσικού ΕΚΠΑ, Παντείου, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ σήμερα Παρασκευή 13 Μάη στις 17.00 στα Προπύλαια.

«Ούτε 17 Μάη, ούτε ποτέ! Η πανεπιστημιακή αστυνομία δε θα μπει στις σχολές μας!» διαμηνύουν οι φοιτητές.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Σπαζοκεφαλιά: Πόσα ζώα βλέπετε στην εικόνα;

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ