Ελληνικά Πανεπιστήμια
H ΠΟΣΔΕΠ έχει θέσει επανειλημμένα και το συνταξιοδοτικό των μελών ΔΕΠ που αφυπηρετούν, το οποίο θεωρεί επίσης κορυφαίο ζήτημα

Σε αναμονή (με αισιοδοξία, με δεδομένο το δεδικασμένο που υπάρχει από την πρώτη δίκη) για την τελική απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την επαναφορά των αποδοχών τους στα επίπεδα του 2012 βρίσκονται οι Πανεπιστημιακοί, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση της Συνεργασίας Πανεπιστημιακών για τις ενέργειες που έκανε η Ομοσπονδία τους, ΠΟΣΔΕΠ.

Οπως αναφέρουν, το 2018, η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ (Πρόεδρος Καθ. Στάθης Ευσταθόπουλος, Αντιπρόεδρος Καθ. Γιάννης Νηματούδης, Ειδ. Γραμ. Καθ. Γεράσιμος Σιάσος, από τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ) αποφάσισε να προσφύγει εκ νέου στο ΣτΕ με αίτημα την εφαρμογή της προηγούμενης απόφασης και την επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα του 2012.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Συνεργασίας Πανεπιστημιακών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ που επιβλήθηκαν το 2012 με το Ν. 4093 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

Επειδή με τον ίδιο νόμο περικόπηκαν και οι αποδοχές των μελών ΔΕΠ, το 2013 η ΠΟΣΔΕΠ, (με Πρόεδρο τον Στάθη Ευσταθόπουλο από τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ), προσέφυγε στο ΣτΕ το οποίο έκρινε το 2014 αντισυνταγματικές τις περικοπές και επέβαλε στην Κυβέρνηση:

α) Να επιστρέψει τη διαφορά στις αποδοχές μας

β) Να επαναφέρει ένα νέο μισθολόγιο των μελών ΔΕΠ με το οποίο οι αποδοχές δε θα ήταν χαμηλότερες από εκείνες που υπήρχαν πριν τις περικοπές του 2012.

Το πρώτο υλοποιήθηκε το 2016 (με την καταβολή αναδρομικών σε όλα τα μέλη ΔΕΠ), ενώ για το δεύτερο η Κυβέρνηση δε συμμορφώθηκε και νομοθέτησε νέο μισθολόγιο για τους πανεπιστημιακούς (2017), σύμφωνα με το οποίο οι αποδοχές μας απέχουν σημαντικά από αυτό που επέβαλε το ΣτΕ.

Στη συνέχεια το 2018, η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ (Πρόεδρος Καθ. Στάθης Ευσταθόπουλος, Αντιπρόεδρος Καθ. Γιάννης Νηματούδης, Ειδ. Γραμ. Καθ. Γεράσιμος Σιάσος, από τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ) αποφάσισε να προσφύγει εκ νέου στο ΣτΕ με αίτημα την εφαρμογή της προηγούμενης απόφασης και την επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα του 2012.

Πετύχαμε να διεξαχθεί η πρότυπη δίκη και είμαστε σε αναμονή (με αισιοδοξία, με δεδομένο το δεδικασμένο που υπάρχει από την πρώτη δίκη) για την τελική απόφαση του ΣτΕ .

Αναλυτικά για τις ενέργειες και τις αποφάσεις των οργάνων της ΠΟΣΔΕΠ, μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, ενώ ειδικότερα παρατίθενται ενδεικτικά κάποιες από τις αποφάσεις των οργάνων και τις ενημερώσεις του προεδρείου:

Παράλληλα η ΠΟΣΔΕΠ, τόσο στο παρελθόν όσο και πρόσφατα (Πρόεδρος Καθ. Γιάννης Νηματούδης, Αντιπρόεδρος Καθ. Μανώλης Ρογδάκης, Υπευθ. Δημ. Σχέσεων και Δικτύου Καθ. Γιάννης Σεϊμένης, από τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ) έχει θέσει επανειλημμένα και το συνταξιοδοτικό των μελών ΔΕΠ που αφυπηρετούν, το οποίο θεωρεί επίσης κορυφαίο ζήτημα, αφού μετά από δεκαετίες προσφοράς στο Πανεπιστήμιο, στην εκπαίδευση και στην έρευνα οι Καθηγητές Πανεπιστημίου έχουν πενιχρές συντάξεις, κάτι εξόχως υποτιμητικό για την όλη προσφορά τους και τη σημασία του έργου που προσέφεραν.

Κατακρεούργησαν τους μαθητές στην Φυσική: "Πάνω από 4 ώρες θέλουν για να λυθούν τα θέματα"

Μπάχαλο και στην Ιστορία: Άνω κάτω με αυτά τα θέματα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ