Ελληνικά Πανεπιστήμια
H ΠΟΣΔΕΠ έχει θέσει επανειλημμένα και το συνταξιοδοτικό των μελών ΔΕΠ που αφυπηρετούν, το οποίο θεωρεί επίσης κορυφαίο ζήτημα

Σε αναμονή (με αισιοδοξία, με δεδομένο το δεδικασμένο που υπάρχει από την πρώτη δίκη) για την τελική απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την επαναφορά των αποδοχών τους στα επίπεδα του 2012 βρίσκονται οι Πανεπιστημιακοί, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση της Συνεργασίας Πανεπιστημιακών για τις ενέργειες που έκανε η Ομοσπονδία τους, ΠΟΣΔΕΠ.

Οπως αναφέρουν, το 2018, η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ (Πρόεδρος Καθ. Στάθης Ευσταθόπουλος, Αντιπρόεδρος Καθ. Γιάννης Νηματούδης, Ειδ. Γραμ. Καθ. Γεράσιμος Σιάσος, από τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ) αποφάσισε να προσφύγει εκ νέου στο ΣτΕ με αίτημα την εφαρμογή της προηγούμενης απόφασης και την επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα του 2012.

Πετύχαμε να διεξαχθεί η πρότυπη δίκη και είμαστε σε αναμονή (με αισιοδοξία, με δεδομένο το δεδικασμένο που υπάρχει από την πρώτη δίκη) για την τελική απόφαση του ΣτΕ

Αναλυτικά η ενημέρωση της Συνεργασίας Πανεπιστημιακών 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ που επιβλήθηκαν το 2012 με το Ν. 4093 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

Επειδή με τον ίδιο νόμο περικόπηκαν και οι αποδοχές των μελών ΔΕΠ, το 2013 η ΠΟΣΔΕΠ, (με Πρόεδρο τον Στάθη Ευσταθόπουλο από τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ), προσέφυγε στο ΣτΕ το οποίο έκρινε το 2014 αντισυνταγματικές τις περικοπές και επέβαλε στην Κυβέρνηση:

α) Να επιστρέψει τη διαφορά στις αποδοχές μας

β) Να επαναφέρει ένα νέο μισθολόγιο των μελών ΔΕΠ με το οποίο οι αποδοχές δε θα ήταν χαμηλότερες από εκείνες που υπήρχαν πριν τις περικοπές του 2012.

Το πρώτο υλοποιήθηκε το 2016 (με την καταβολή αναδρομικών σε όλα τα μέλη ΔΕΠ), ενώ για το δεύτερο η Κυβέρνηση δε συμμορφώθηκε και νομοθέτησε νέο μισθολόγιο για τους πανεπιστημιακούς (2017), σύμφωνα με το οποίο οι αποδοχές μας απέχουν σημαντικά από αυτό που επέβαλε το ΣτΕ.

Στη συνέχεια το 2018, η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ (Πρόεδρος Καθ. Στάθης Ευσταθόπουλος, Αντιπρόεδρος Καθ. Γιάννης Νηματούδης, Ειδ. Γραμ. Καθ. Γεράσιμος Σιάσος, από τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ) αποφάσισε να προσφύγει εκ νέου στο ΣτΕ με αίτημα την εφαρμογή της προηγούμενης απόφασης και την επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα του 2012.

Πετύχαμε να διεξαχθεί η πρότυπη δίκη και είμαστε σε αναμονή (με αισιοδοξία, με δεδομένο το δεδικασμένο που υπάρχει από την πρώτη δίκη) για την τελική απόφαση του ΣτΕ .

Αναλυτικά για τις ενέργειες και τις αποφάσεις των οργάνων της ΠΟΣΔΕΠ, μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, ενώ ειδικότερα παρατίθενται ενδεικτικά κάποιες από τις αποφάσεις των οργάνων και τις ενημερώσεις του προεδρείου:

Παράλληλα η ΠΟΣΔΕΠ, τόσο στο παρελθόν όσο και πρόσφατα (Πρόεδρος Καθ. Γιάννης Νηματούδης, Αντιπρόεδρος Καθ. Μανώλης Ρογδάκης, Υπευθ. Δημ. Σχέσεων και Δικτύου Καθ. Γιάννης Σεϊμένης, από τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ) έχει θέσει επανειλημμένα και το συνταξιοδοτικό των μελών ΔΕΠ που αφυπηρετούν, το οποίο θεωρεί επίσης κορυφαίο ζήτημα, αφού μετά από δεκαετίες προσφοράς στο Πανεπιστήμιο, στην εκπαίδευση και στην έρευνα οι Καθηγητές Πανεπιστημίου έχουν πενιχρές συντάξεις, κάτι εξόχως υποτιμητικό για την όλη προσφορά τους και τη σημασία του έργου που προσέφεραν.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

lekkas.jpg
Λέκκας για τα 5 Ρίχτερ: Ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε σμηνοσειρά
Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε έντονα αισθητός στην Αττική, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι τον ένιωσαν ακόμα και στη Μύκονο!
Λέκκας για τα 5 Ρίχτερ: Ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε σμηνοσειρά
Πρόσφυγες από την Ουκρανία
Πολωνία: Θα χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
Η Πολωνία ξεκινά να χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
Πολωνία: Θα χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
simvoulioepikrateias.jpg
Υπουργείο Εσωτερικών: Διευκρινήσεις για τη μισθολογική εξέλιξη υπαλλήλων
Οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων - Aναλυτικά η εγκύκλιος
Υπουργείο Εσωτερικών: Διευκρινήσεις για τη μισθολογική εξέλιξη υπαλλήλων