ντουντούκα διαμαρτυρία
«Χάσαμε πολύτιμο χρόνο, μέρες, εβδομάδες μήνες, την ίδια ώρα που το υπουργείο πίεζε και μας αφαιρούσε δυνάμεις δημιουργώντας την εντύπωση ότι η μάχη για την αξιολόγηση τελείωσε»

Η Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών καλεί τις «αγωνιστικές» δυνάμεις στο ΔΣ να στηρίξουν την πρόταση για κήρυξη απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση.

«Είμαστε στο παρά πέντε που θα κληθούν οι ομάδες κάθε  συλλόγου εκπαιδευτικών να ανεβάσουν στις πλατφόρμες του ΙΕΠ τις τελικές εκθέσεις αποτίμησης της αυτό-αξιολόγησης τους. Είμαστε στη στιγμή που Κυβέρνηση και Υπουργείο ετοιμάζονται να καταγράψουν ότι η πολιτική τους απόφαση για την αξιολόγηση θα εφαρμοστεί και θα παράξει ως “πολυπόθητους” για αυτούς  καρπούς την κατηγοριοποίηση των σχολείων, τις συγχωνεύσεις και σταδιακά την λειτουργία με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, ενώ στρώνει το χαλί για την ατομική αξιολόγηση στη συνέχεια που θα ανοίξει την πόρτα για “απολύσεις”» επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί στο κάλεσμά τους για την κήρυξη απεργίας.

Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται χωρίς καμία συνδικαλιστική κάλυψη από τις Ομοσπονδίες, καθώς δεν ήταν αρκετά τα ποσοστά που καταγράφηκαν για την επαναπροκήρυξη της απεργίας εξαιτίας της «γραφειοκρατικής, φιλοκυβερνητικής συστημικής γραμμής συμβιβασμού, υποταγής και ήττας της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ)».

«Τα σχέδια του υπουργείου όμως τα βοήθησαν με τον τρόπο τους κι η ατολμία, η αναποφασιστικότητα, η αναβλητικότητα, η συστημική θεσμολαγνία που έδειξαν αγωνιστικές δυνάμεις που πρότειναν να μη βιαστούμε μη κάψουμε το χαρτί της κήρυξης της Απεργίας Αποχής» καταλήγουν.

Το κάλεσμα των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί το κάλεσμα της Αριστερής Συμπαράταξης Καθηγητών:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΡΑ από τη Δ’ ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Να δώσουμε στους συναδέλφους ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΉ ΚΑΛΥΨΗ

ώστε να μην προχωρήσουν, να μην ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ

τις  τελικές ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ της ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ

και μπροστά στις εκλογές για το συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Η μάχη της αξιολόγησης δεν έχει τελειώσει ακόμη. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της, στην κορύφωσή της. Είμαστε στο παρά πέντε που θα κληθούν οι ομάδες κάθε  συλλόγου εκπαιδευτικών να ανεβάσουν στις πλατφόρμες του ΙΕΠ τις τελικές εκθέσεις αποτίμησης της αυτό-αξιολόγησης τους. Είμαστε στη στιγμή που Κυβέρνηση και Υπουργείο ετοιμάζονται να καταγράψουν ότι η πολιτική τους απόφαση για την αξιολόγηση θα εφαρμοστεί και θα παράξει ως «πολυπόθητους» για αυτούς  καρπούς την κατηγοριοποίηση των σχολείων, τις συγχωνεύσεις και σταδιακά την λειτουργία με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, ενώ στρώνει το χαλί για την ατομική αξιολόγηση στη συνέχεια που θα ανοίξει την πόρτα για «απολύσεις».

Κι ενώ βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από αυτή την πρόκληση, είμαστε χωρίς καμία συνδικαλιστική κάλυψη από τις Ομοσπονδίες, την ΟΛΜΕ συγκεκριμένα, παρά τις επαναλαβανόμενες  συνεχείς προσπάθειες στις συνελεύσεις των Προέδρων των ΟΛΜΕ που κατέγραψαν υψηλά ποσοστά υπέρ της απεργίας αποχής, όχι ικανά όμως να την επανα-προκηρύξουν.

Αιτία για αυτό πρωτίστως είναι η γραφειοκρατική, φιλοκυβερνητική συστημική γραμμή συμβιβασμού, υποταγής και ήττας της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ).

Βοήθησε βέβαια τα σχέδια του υπουργείου, όλη την περίοδο που μεσολάβησε από τον Οκτώβρη του 2021 που βγήκε παράνομη από τα δικαστήρια μέχρι σήμερα, η αντίληψη σύμφωνα με την οποία έπρεπε να αντιδράσουμε μέσα από την εφαρμογή του νόμου, σαμποτάροντάς τον εσωτερικά, με τα λεγόμενα ενιαία κείμενα, που ανεβάζοντας τα στις πλατφόρμες του ΙΕΠ, όπως απεδείχθη στην πράξη ούτε ενιαία ήταν, αλλά ούτε και κατάφεραν να μπλοκάρουν τίποτα. Το μόνο που κατάφεραν είναι να σύρουν τους συναδέλφους γλυκά από το ένα χέρι και σκληρά με τις απειλές του υπουργείου από το άλλο, ώστε τελικά να μπουν και να κάνουν αυτό-αξιολόγηση.

Τα σχέδια του υπουργείου όμως τα βοήθησαν με τον τρόπο τους κι η ατολμία, η αναποφασιστικότητα, η αναβλητικότητα, η συστημική θεσμολαγνία που έδειξαν αγωνιστικές δυνάμεις που πρότειναν να μη βιαστούμε μη κάψουμε το χαρτί της κήρυξης της Απεργίας Αποχής από τα πρωτοβάθμια σωματεία (ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ), ή να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να αξιοποιήσουμε αυτό το «σοβαρό χαρτί» ενιαία και συγκροτημένα σε όλα τα σωματεία, χάνοντας όμως πολύτιμο χρόνο, μέρες, εβδομάδες μήνες, την ίδια ώρα που το υπουργείο πίεζε και μας αφαιρούσε δυνάμεις δημιουργώντας την εντύπωση ότι η μάχη τελείωσε…(κάτι που δεν ίσχυε και το αποδεικνύουν αυτό οι επαναλαμβανόμενες παρατάσεις που έδινε το υπουργείο προκειμένου να πειθαρχήσουν όσο γίνεται περισσότεροι)

Τέλος όσες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ είχαν την δυνατότητα να προσχωρήσουν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο στην απεργία αποχή και δεν το έπραξαν, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και των αναγκών των συναδέλφων, που τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα τον Οκτώβρη ενάντια στην αξιολόγηση. Χρειάζεται να συμπορευτούν έστω και ΤΩΡΑ με τα 22 σωματεία που προκήρυξαν απεργία αποχή, να δοθεί η δυνατότητα διεύρυνσης του αγωνιστικού μετώπου και της πίεσης προς τις «ξεπουλημένες» ηγεσίες των ομοσπονδιών αλλά και προς το υπουργείο.

Τώρα που φτάσαμε στο «σημείο 0» μπαίνει κάθε ένας μπροστά στις ευθύνες του.

 Η Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών καλεί τις «αγωνιστικές» δυνάμεις στο ΔΣ να στηρίξουν την πρόταση για κήρυξη απεργίας αποχής από την αξιολόγηση τώρα!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα