apth ximika
INTIME NEWS
Η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την παρουσία διμοιριών ΜΑΤ και άλλων αστυνομικών δυνάμεων εντός του πανεπιστημιακού χώρου του ΑΠΘ

«Τεράστιες ευθύνες φέρει η Πρυτανεία του ΑΠΘ που δίνει στην πραγματικότητα το πράσινο φως στις μονάδες καταστολής να αλωνίζουν εντός του πανεπιστημιακού ασύλου καταπατώντας το» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για την επίθεση των αστυνομικών με γκλομπ, κρότου λάμψης και χημικά με αποτέλεσμα των τραυματισμό φοιτητών.

«Θέλουν να επιβάλλουν την εφαρμογή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη τη στιγμή που σύσσωμοι οι φοιτητικοί σύλλογοι πανελλαδικά και πολλοί άλλοι μαζικοί φορείς τον έχουν καταδικάσει. Θέλουν να προχωρήσουν ακόμα παραπέρα την επίθεση στα δικαιώματα των φοιτητών και της νέας γενιάς σε αξιοπρεπή μόρφωση και εργασία» επισημαίνει.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Καταγγέλλουμε την παρουσία διμοιριών ΜΑΤ και άλλων αστυνομικών δυνάμεων εντός του πανεπιστημιακού χώρου του ΑΠΘ για δύο συνεχόμενες μέρες (19 και 20\4-2022)  και την δολοφονική τους επίθεση με γκλομπ, κρότου λάμψης και χημικά με αποτέλεσμα των τραυματισμό φοιτητών! Χρησιμοποιώντας ως πρόφαση την πραγματοποίηση εργασιών σε χώρο εκκενωμένης κατάληψης στο Βιολογικό, πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν για άλλη μια φορά εντός του ΑΠΘ και μάλιστα σε μέρα που οι φοιτητές απουσίαζαν.

Τεράστιες ευθύνες φέρει η Πρυτανεία του ΑΠΘ που δίνει στην πραγματικότητα το πράσινο φως στις μονάδες καταστολής να αλωνίζουν εντός του πανεπιστημιακού ασύλου καταπατώντας το. Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής των φοιτητών με σκοπό να σταματήσει ο αγώνας και η συλλογική διεκδίκηση! Θέλουν να επιβάλλουν την εφαρμογή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη τη στιγμή που σύσσωμοι οι φοιτητικοί σύλλογοι πανελλαδικά και πολλοί άλλοι μαζικοί φορείς τον έχουν καταδικάσει. Θέλουν να προχωρήσουν ακόμα παραπέρα την επίθεση στα δικαιώματα των φοιτητών και της νέας γενιάς σε αξιοπρεπή μόρφωση και εργασία. Για αυτό εξαγγέλλουν νέο νόμο – πλαίσιο που έρχεται να τσακίσει ακόμα περισσότερο τα πτυχία και την εργασιακή προοπτική, που έρχεται να προσδέσει ακόμα πιο ασφυκτικά το πανεπιστήμιο με τις ανάγκες της αγοράς.

ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Οι φοιτητές μέσα από τους φοιτητικούς τους συλλόγους υπερασπίζονται μέχρι τέλους το άσυλο και αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους! Η εκπαιδευτική κοινότητα στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών.

ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ!

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ - ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΝΟΜΟ – ΠΛΑΙΣΙΟ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Επεισόδια Ρέντη: Σύλληψη 18χρονου
Πατέρας 18χρονου: «28χρονος που συνεργάζεται με γνωστό τράπερ έδωσε τον γιο μου στην ΕΛ.ΑΣ.»
Σε κατάσταση σοκ ο πατέρας του 18χρονου αποκάλυψε ποιος ήταν ο πληροφοριοδότης της ΕΛ.ΑΣ.
Πατέρας 18χρονου: «28χρονος που συνεργάζεται με γνωστό τράπερ έδωσε τον γιο μου στην ΕΛ.ΑΣ.»
ekdromi.jpg
Σχολικές εκδρομές: ΕΔΕ κατά εκπαιδευτικών για καταγγελία γονέων ότι άφησαν μόνους 4 μαθητές
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, οι 4 μαθητές αφέθηκαν μόνοι στο Μοναστηράκι χωρίς κάποιος από τους  συνοδούς καθηγητές του πούλμαν να κατέβει...
Σχολικές εκδρομές: ΕΔΕ κατά εκπαιδευτικών για καταγγελία γονέων ότι άφησαν μόνους 4 μαθητές
olme
ΟΛΜΕ για εγκύκλιο Κατσαρού περί αξιολόγησης: «Φασόν» είναι η εγκύκλιος, όχι τα ενιαία κείμενα.
ΟΛΜΕ: Είναι τουλάχιστον φαιδρό να πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κλάδος μας αφήνει ανενεργές τις αντιεκπαιδευτικές...
ΟΛΜΕ για εγκύκλιο Κατσαρού περί αξιολόγησης: «Φασόν» είναι η εγκύκλιος, όχι τα ενιαία κείμενα.