¨κατάργηση¨ του Πανεπιστημιακού ασύλου
«Όχι» σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων ΑΕΙ λέει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού - «Δε θα ανεχτούμε "την αναδιάρθρωση" του Πανεπιστημίου με "«θολές" μεθοδεύσεις και επιδιώξεις ερήμην της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας»

Την αντίθεσή του στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Τμημάτων ΑΕΙ δηλώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΠΑΣΕΔΙΠ).

«Υποστηρίζουμε τις αποφάσεις της Συνόδου Προέδρων και Κοσμητόρων Παιδαγωγικών Τμημάτων και Σχολών, της 11ης Απριλίου 2022, στην οποία επισημαίνεται ως απολύτως αναγκαία η συνέχιση της τρέχουσας διακριτής λειτουργίας των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών της Αγωγής καθώς και τις αποφάσεις των οργάνων και άλλων Σχολών ή Τμημάτων του ΕΚΠΑ σε σχέση με τη διακριτή λειτουργία τους», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Δε θα ανεχτούμε "την αναδιάρθρωση" του Πανεπιστημίου με "«θολές" μεθοδεύσεις και επιδιώξεις ερήμην της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας», τονίζει ακόμα ο ΠΑΣΕΔΙΠ ΑΕΙ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΠΑΣΕΔΙΠ) ΑΕΙ παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες τις εξελίξεις που σχετίζονται με τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της «Αναδιάρθρωσης του Ακαδημαϊκού Χάρτη».  

Το ΔΣ του ΠΑΣΕΔΙΠ διαφωνεί ομόφωνα, εκφράζει την απόλυτη δυσαρέσκεια και την έντονη διαμαρτυρία του τόσο ως προς το περιεχόμενο των προτάσεων όσο και ως προς τη διαδικασία. 

Οι εν λόγω προτάσεις που αφορούν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις Τμημάτων (Τμήματα της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού καθώς και οποιοδήποτε άλλα π.χ. Τμήματα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών) προσβάλλουν τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα, την ιστορία και το επιστημονικό περιεχόμενό τους και αποτελούν τρόπο υποβάθμισης τόσο των σπουδών όσο και των πτυχίων τους. Τέτοιες προτάσεις θα βρίσκουν την σθεναρή αντίσταση της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Κατά τη γνώμη μας τέτοια καίρια ζητήματα θα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο ανοικτού διαλόγου και προετοιμασίας προτάσεων από όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους στο Πανεπιστήμιο σε επίπεδο ΓΣ Κοσμητειών και Τμημάτων. 

Το πολιτικό πλαίσιο εντός του οποίου συμβαίνουν οι συγκεκριμένες προτάσεις δεν επιτρέπει εφησυχασμό. 

Ως ΔΣ της ΠΑΣΕΔΙΠ:

• Είμαστε αντίθετοι σε κάθε πολιτική συγχώνευσης Τμημάτων και καλούμε τη Σύγκλητο και τις Πρυτανικές Αρχές σε συντονισμένες ενέργειες ενάντια σε οποιαδήποτε συγχώνευση των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κα. 

• Υποστηρίζουμε τις αποφάσεις της Συνόδου Προέδρων και Κοσμητόρων Παιδαγωγικών Τμημάτων και Σχολών, της 11ης Απριλίου 2022, στην οποία επισημαίνεται ως απολύτως αναγκαία η συνέχιση της τρέχουσας διακριτής λειτουργίας των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών της Αγωγής καθώς και τις αποφάσεις των οργάνων και άλλων Σχολών ή Τμημάτων του ΕΚΠΑ σε σχέση με τη διακριτή λειτουργία τους. 

• Δε θα ανεχτούμε «την αναδιάρθρωση» του Πανεπιστημίου με «θολές» μεθοδεύσεις και επιδιώξεις ερήμην της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

• Είμαστε στο πλάι όλων όσων διεκδικούν την υπεράσπιση και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου

• Παραμένουμε σε ετοιμότητα μέχρι την οριστική επίλυση των εν λόγω ζητημάτων και στηρίζουμε τις σχετικές πρωτοβουλίες φοιτητών και λοιπών σχετικών Σωματείων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xrimata-money-epidoma.jpg
Έρχεται νέο έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
πέρσι ήταν 100 έως 200 ευρώ για συνταξιούχους που είχαν περισσότερη από 10 ευρώ προσωπική διαφορά και σύνολο συντάξεων έως 1.600 ευρώ. Και το ποσό...
Έρχεται νέο έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
μαθητές
«Κάνουν τα παιδιά μας μπαλάκι του πινγκ-πονγκ!»: Στα όριά τους οι γονείς για την κατανομή σε Γυμνάσια και Λύκεια
Περίεργα ανακατέματα μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια: Ανακατανομή ή μεθόδευση για μετακομίσεις και «ξαφνικό θάνατο»
«Κάνουν τα παιδιά μας μπαλάκι του πινγκ-πονγκ!»: Στα όριά τους οι γονείς για την κατανομή σε Γυμνάσια και Λύκεια