¨κατάργηση¨ του Πανεπιστημιακού ασύλου
«Όχι» σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων ΑΕΙ λέει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού - «Δε θα ανεχτούμε "την αναδιάρθρωση" του Πανεπιστημίου με "«θολές" μεθοδεύσεις και επιδιώξεις ερήμην της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας»

Την αντίθεσή του στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Τμημάτων ΑΕΙ δηλώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΠΑΣΕΔΙΠ).

«Υποστηρίζουμε τις αποφάσεις της Συνόδου Προέδρων και Κοσμητόρων Παιδαγωγικών Τμημάτων και Σχολών, της 11ης Απριλίου 2022, στην οποία επισημαίνεται ως απολύτως αναγκαία η συνέχιση της τρέχουσας διακριτής λειτουργίας των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών της Αγωγής καθώς και τις αποφάσεις των οργάνων και άλλων Σχολών ή Τμημάτων του ΕΚΠΑ σε σχέση με τη διακριτή λειτουργία τους», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Δε θα ανεχτούμε "την αναδιάρθρωση" του Πανεπιστημίου με "«θολές" μεθοδεύσεις και επιδιώξεις ερήμην της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας», τονίζει ακόμα ο ΠΑΣΕΔΙΠ ΑΕΙ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΠΑΣΕΔΙΠ) ΑΕΙ παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες τις εξελίξεις που σχετίζονται με τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της «Αναδιάρθρωσης του Ακαδημαϊκού Χάρτη».  

Το ΔΣ του ΠΑΣΕΔΙΠ διαφωνεί ομόφωνα, εκφράζει την απόλυτη δυσαρέσκεια και την έντονη διαμαρτυρία του τόσο ως προς το περιεχόμενο των προτάσεων όσο και ως προς τη διαδικασία. 

Οι εν λόγω προτάσεις που αφορούν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις Τμημάτων (Τμήματα της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού καθώς και οποιοδήποτε άλλα π.χ. Τμήματα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών) προσβάλλουν τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα, την ιστορία και το επιστημονικό περιεχόμενό τους και αποτελούν τρόπο υποβάθμισης τόσο των σπουδών όσο και των πτυχίων τους. Τέτοιες προτάσεις θα βρίσκουν την σθεναρή αντίσταση της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Κατά τη γνώμη μας τέτοια καίρια ζητήματα θα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο ανοικτού διαλόγου και προετοιμασίας προτάσεων από όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους στο Πανεπιστήμιο σε επίπεδο ΓΣ Κοσμητειών και Τμημάτων. 

Το πολιτικό πλαίσιο εντός του οποίου συμβαίνουν οι συγκεκριμένες προτάσεις δεν επιτρέπει εφησυχασμό. 

Ως ΔΣ της ΠΑΣΕΔΙΠ:

• Είμαστε αντίθετοι σε κάθε πολιτική συγχώνευσης Τμημάτων και καλούμε τη Σύγκλητο και τις Πρυτανικές Αρχές σε συντονισμένες ενέργειες ενάντια σε οποιαδήποτε συγχώνευση των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κα. 

• Υποστηρίζουμε τις αποφάσεις της Συνόδου Προέδρων και Κοσμητόρων Παιδαγωγικών Τμημάτων και Σχολών, της 11ης Απριλίου 2022, στην οποία επισημαίνεται ως απολύτως αναγκαία η συνέχιση της τρέχουσας διακριτής λειτουργίας των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών της Αγωγής καθώς και τις αποφάσεις των οργάνων και άλλων Σχολών ή Τμημάτων του ΕΚΠΑ σε σχέση με τη διακριτή λειτουργία τους. 

• Δε θα ανεχτούμε «την αναδιάρθρωση» του Πανεπιστημίου με «θολές» μεθοδεύσεις και επιδιώξεις ερήμην της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

• Είμαστε στο πλάι όλων όσων διεκδικούν την υπεράσπιση και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου

• Παραμένουμε σε ετοιμότητα μέχρι την οριστική επίλυση των εν λόγω ζητημάτων και στηρίζουμε τις σχετικές πρωτοβουλίες φοιτητών και λοιπών σχετικών Σωματείων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΧΑΣΤΟΥΚΙ
Ποιός θυμάται την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια;
Γνωρίζουν άραγε γονείς και όσοι βρίσκονται εκτός σχολείου τι γίνεται κάθε μέρα στις τάξεις;
Ποιός θυμάται την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια;