¨κατάργηση¨ του Πανεπιστημιακού ασύλου
«Όχι» σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων ΑΕΙ λέει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού - «Δε θα ανεχτούμε "την αναδιάρθρωση" του Πανεπιστημίου με "«θολές" μεθοδεύσεις και επιδιώξεις ερήμην της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας»

Την αντίθεσή του στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Τμημάτων ΑΕΙ δηλώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΠΑΣΕΔΙΠ).

«Υποστηρίζουμε τις αποφάσεις της Συνόδου Προέδρων και Κοσμητόρων Παιδαγωγικών Τμημάτων και Σχολών, της 11ης Απριλίου 2022, στην οποία επισημαίνεται ως απολύτως αναγκαία η συνέχιση της τρέχουσας διακριτής λειτουργίας των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών της Αγωγής καθώς και τις αποφάσεις των οργάνων και άλλων Σχολών ή Τμημάτων του ΕΚΠΑ σε σχέση με τη διακριτή λειτουργία τους», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Δε θα ανεχτούμε "την αναδιάρθρωση" του Πανεπιστημίου με "«θολές" μεθοδεύσεις και επιδιώξεις ερήμην της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας», τονίζει ακόμα ο ΠΑΣΕΔΙΠ ΑΕΙ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΠΑΣΕΔΙΠ) ΑΕΙ παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες τις εξελίξεις που σχετίζονται με τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της «Αναδιάρθρωσης του Ακαδημαϊκού Χάρτη».  

Το ΔΣ του ΠΑΣΕΔΙΠ διαφωνεί ομόφωνα, εκφράζει την απόλυτη δυσαρέσκεια και την έντονη διαμαρτυρία του τόσο ως προς το περιεχόμενο των προτάσεων όσο και ως προς τη διαδικασία. 

Οι εν λόγω προτάσεις που αφορούν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις Τμημάτων (Τμήματα της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού καθώς και οποιοδήποτε άλλα π.χ. Τμήματα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών) προσβάλλουν τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα, την ιστορία και το επιστημονικό περιεχόμενό τους και αποτελούν τρόπο υποβάθμισης τόσο των σπουδών όσο και των πτυχίων τους. Τέτοιες προτάσεις θα βρίσκουν την σθεναρή αντίσταση της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Κατά τη γνώμη μας τέτοια καίρια ζητήματα θα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο ανοικτού διαλόγου και προετοιμασίας προτάσεων από όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους στο Πανεπιστήμιο σε επίπεδο ΓΣ Κοσμητειών και Τμημάτων. 

Το πολιτικό πλαίσιο εντός του οποίου συμβαίνουν οι συγκεκριμένες προτάσεις δεν επιτρέπει εφησυχασμό. 

Ως ΔΣ της ΠΑΣΕΔΙΠ:

• Είμαστε αντίθετοι σε κάθε πολιτική συγχώνευσης Τμημάτων και καλούμε τη Σύγκλητο και τις Πρυτανικές Αρχές σε συντονισμένες ενέργειες ενάντια σε οποιαδήποτε συγχώνευση των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κα. 

• Υποστηρίζουμε τις αποφάσεις της Συνόδου Προέδρων και Κοσμητόρων Παιδαγωγικών Τμημάτων και Σχολών, της 11ης Απριλίου 2022, στην οποία επισημαίνεται ως απολύτως αναγκαία η συνέχιση της τρέχουσας διακριτής λειτουργίας των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών της Αγωγής καθώς και τις αποφάσεις των οργάνων και άλλων Σχολών ή Τμημάτων του ΕΚΠΑ σε σχέση με τη διακριτή λειτουργία τους. 

• Δε θα ανεχτούμε «την αναδιάρθρωση» του Πανεπιστημίου με «θολές» μεθοδεύσεις και επιδιώξεις ερήμην της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

• Είμαστε στο πλάι όλων όσων διεκδικούν την υπεράσπιση και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου

• Παραμένουμε σε ετοιμότητα μέχρι την οριστική επίλυση των εν λόγω ζητημάτων και στηρίζουμε τις σχετικές πρωτοβουλίες φοιτητών και λοιπών σχετικών Σωματείων

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ellinika_panepistimia
Για την εξαίρεση των ΑΕΙ - ΑΣΕΙ από την απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών  κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ)
Για την εξαίρεση των ΑΕΙ - ΑΣΕΙ από την απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών  κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο
kapnisma_6.jpg
Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος: «Θεριακλήδες» πολλοί Ελληνες έφηβοι...
Ερευνα ΕΠΙΨΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί σήμερα το επικρατέστερο καπνικό προϊόν μεταξύ των εφήβων, με τη χρήση του να έχει αυξηθεί σημαντικά...
Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος: «Θεριακλήδες» πολλοί Ελληνες έφηβοι...
Εκπαιδευτικό Summer Camp επαγγελματικής εξέλιξης και ενδυνάμωσης νέων δασκάλων και καθηγητών
Summer Camp για νέους δασκάλους/καθηγητές: «Υποστήριξη των νέων εκπαιδευτικών σε δύσκολες καταστάσεις»
Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν
Summer Camp για νέους δασκάλους/καθηγητές: «Υποστήριξη των νέων εκπαιδευτικών σε δύσκολες καταστάσεις»
psarianos
Ψαριανός : Επίθεση σε καθηγητές – Τους αποκαλεί «σκουλήκια, αλήτες και μαφιόζους»
Ο πιο συνεπής γυρολόγος της πολιτικής θεωρεί ότι υπάρχουν καθηγητές που… «πανηγυρίζουν» για τις κυβερνοεπιθέσεις στην Τράπεζα Θεμάτων και τους...
Ψαριανός : Επίθεση σε καθηγητές – Τους αποκαλεί «σκουλήκια, αλήτες και μαφιόζους»