Εκπαιδευτικοί συμπαραστέκονται στον καθηγητή που τιμωρήθηκε με ποινή 5.699€ γιατί δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει τηλεκπαίδευση
INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
«Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στη νομοθεσία που να υποχρεώνει να γίνεται τηλεκπαίδευση από το σπίτι των εκπαιδευτικών ή από άλλον χώρο, πέραν του σχολείου που υπηρετεί ο εκπαιδευτικός»

Τη συμπαράστασή του στον καθηγητή Κώστα Κορδάτο, ο οποίος τιμωρήθηκε με ποινή 5.699 ευρώ, διότι δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει τηλεκπαίδευση, ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου.

«Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στη νομοθεσία που να υποχρεώνει να γίνεται τηλεκπαίδευση από το σπίτι των εκπαιδευτικών ή από άλλον χώρο, πέραν του σχολείου που υπηρετεί ο εκπαιδευτικός. Μάλιστα στην περίπτωση του συγκεκριμένου σχολείου, η διευθύντρια του ΕΠΑΛ, χωρίς καμία αρμοδιότητα, παραβίασε τις εισόδους των εργαστηρίων, κλειδώνοντας τον συνάδελφο, έξω από αυτά. Έτσι  δεν του επέτρεψε να εισέρχεται, τόσο κατά το διάστημα της τηλεκπαίδευσης, όσο και στην επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση, χωρίς ο Διευθυντής Δ.Ε. να ενδιαφέρεται να εξετάσει το θέμα και να δώσει λύση», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει την άδικη, αστήρικτη, εκδικητική και τιμωρητική απόφαση περικοπής μισθών στον συνάδελφο, εκπαιδευτικό, Κώστα Κορδάτο. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Αιτωλοακαρνανίας προχώρησε σε περικοπή μισθών ογδόντα (80) ημερών και ποσού 5.699,20€, μετά την παρέλευση οχτώ (8) μηνών στον εκπαιδευτικό Κώστα Κορδάτο, υπεύθυνο τομέα (ΕΠΑΛ Καινούργιου) του Εργαστηριακού Κέντρου Αγρινίου, διότι δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει τηλεκπαίδευση λόγω της ιδιαιτερότητας και των αντικειμενικών δυσκολιών των μηχανολογικών εργαστηριακών μαθημάτων, που διδάσκει στην ειδικότητα του ο εκπαιδευτικός. 

Κοινή παραδοχή είναι ότι η εξάσκηση των μαθητών στα σχολικά εργαστήρια, ιδιαίτερα αυτών της  βιομηχανικής παραγωγής, γίνεται με φυσική παρουσία των ασκούμενων – εκπαιδευόμενων – μαθητών  για την απόκτηση δεξιοτήτων. Κάτι που αναφέρει και το ΥΠΑΙΘ στην απόφασή του με  αριθ. Πρωτ.Φ3/44963/ΓΔ4/19-4-2021, που εκδόθηκε με τη λήξη της τηλεκπαίδευσης για την αναπλήρωση της ύλης στα εργαστήρια. Ιδιαιτέρως δε στη Γ΄ ΕΠΑΛ που χορηγείται και πτυχίο.  Ανάλογες αναφορές, αιτήματα, έγκαιρα προέβαλε η κλαδική ΠΕΤΕΕΜ – ΤΕ των εργαστηριακών καθηγητών, προς τον συγκεκριμένο Διευθυντή Δ. Ε., καθώς και στο ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας χωρίς ποτέ να λάβει κάποια  απάντηση! 

Ο Διευθυντής Δ. Ε. Αιτωλ/νίας τιμωρεί τον εκπαιδευτικό για εκφοβισμό όσων θα δείχνουν την αντίθεση τους στον εκβιασμό για τηλεκπαίδευση μαθητών που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματα τους. 

Η κατηγορία για αποχή από την τηλεκπαίδευση είναι αστήρικτη και αβάσιμη, όπως αποδεικνύεται από τα πραγματικά γεγονότα, καθώς η καθημερινή παρουσία του εκπαιδευτικού έξω από τα εργαστήρια (αφού αυτά είχαν παραβιαστεί παρανόμως και είχαν αντικατασταθεί οι κλειδαριές από την  διευθύντρια του ΕΠΑΛ) δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.  

Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στη νομοθεσία που να υποχρεώνει να γίνεται τηλεκπαίδευση από το σπίτι των εκπαιδευτικών ή από άλλον χώρο, πέραν του σχολείου που υπηρετεί ο εκπαιδευτικός. Μάλιστα στην περίπτωση του συγκεκριμένου σχολείου, η διευθύντρια του ΕΠΑΛ, χωρίς καμία αρμοδιότητα, παραβίασε τις εισόδους των εργαστηρίων, κλειδώνοντας τον συνάδελφο, έξω από αυτά. Έτσι  δεν του επέτρεψε να εισέρχεται, τόσο κατά το διάστημα της τηλεκπαίδευσης, όσο και στην επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση, χωρίς ο Διευθυντής Δ.Ε. να ενδιαφέρεται να εξετάσει το θέμα και να δώσει  λύση. 

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου στέκεται στο πλευρό του συναδέλφου Κώστα Κορδάτου και ζητά να ανακληθεί η απόφαση περικοπής αποδοχών ως άδικη, αστήρικτη και εκδικητική.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kakopoiisi
Ασκούμενη δικηγόρος καταγγέλλει γνωστό ποινικολόγο: «Με χτύπησε στο πρόσωπο και με έβρισε»
Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό και εξύβριση σε βάρος γνωστού ποινικολόγου από ασκούμενη δικηγόρο
Ασκούμενη δικηγόρος καταγγέλλει γνωστό ποινικολόγο: «Με χτύπησε στο πρόσωπο και με έβρισε»
aksiologisi
Εκπαιδευτικοί: «Κατήφορος χωρίς τέλος για τη ΔΗΣΥ Λασιθίου»
«Η αμετροέπεια και το ψέμα έχουν κοντά πόδια δυστυχώς για την ΔΗΣΥ Λασιθίου», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών και του...
Εκπαιδευτικοί: «Κατήφορος χωρίς τέλος για τη ΔΗΣΥ Λασιθίου»