τηλεκπαίδευση, διδασκαλία, υπολογιστής, μαθητές, εξ αποστάσεως εκπαίδευση και διδασκαλία
Νέα ανακοίνωση για την τηλεκπαίδευση σε κλειστά σχολεία την Πέμπτη και την Παρασκευή - «Οι εκπαιδευτικοί να μην υποχωρήσουν στους άθλιους εκβιασμούς για παροχή τηλεκπαίδευσης από τα σπίτια τους και με τον προσωπικό τους εξοπλισμό»

«Κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος και δεν πρέπει να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του και με τον προσωπικό του εξοπλισμό», υπογραμμίζουν για μία ακόμα φορά εκπαιδευτικοί αναφορικά με τις ανακοινώσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα κλειστά σχολεία την Πέμπτη και την Παρασκευή.

«Η παροχή τηλεκπαίδευσης γίνεται μόνο από τις σχολικές μονάδες με τον εξοπλισμό και τα τεχνικά μέσα που παρέχει στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές το ΥΠΑΙΘ και σύμφωνα με τις δυνατότητες των μέσων αυτών», σημειώνει ο Α' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» και τονίζει:

«Κανένας εκπαιδευτικός δεν έχει την υποχρέωση να προσέρχεται στις κλειστές με αποφάσεις των Ο.Τ.Α. και ως εκ τούτου μη προσβάσιμες σχολικές μονάδες διακινδυνεύοντας την σωματική του ακεραιότητα και την υγεία του».

Ακόμα επισημαίνεται: «Καλούμε τους εκπαιδευτικούς- μέλη του συλλόγου μας να μην υποχωρήσουν στους άθλιους εκβιασμούς για παροχή τηλεκπαίδευσης από τα σπίτια τους και με τον προσωπικό τους εξοπλισμό, αλλά και να μην διακινδυνεύσουν την υγεία τους στους παγωμένους δρόμους και προαύλια. Δεν καλύπτουμε τις ευθύνες κανενός, δεν υποκύπτουμε, δεν συμμετέχουμε στην άθλια επικοινωνιακή προπαγάνδα της Κυβέρνησης, που θέλει να φορτώσει όλες τις ευθύνες επάνω μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΚΑΙ 28 ΓΕΝΑΡΗ

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι τη Δευτέρα 24/1/22 η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων και νηπιαγωγείων του συλλόγου μας όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, κράτησε ενιαία στάση μη παροχής τηλεκπαίδευσης από τις οικίες των εκπαιδευτικών αλλά ούτε και στις σχολικές μονάδες, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, πράγμα που αποδόμησε την άθλια προπαγάνδα του Υπουργείου - παρά τα αισχρά ψεύδη του περί 46.000 λειτουργούντων ψηφιακών τάξεων.

Καταγγέλουμε το όργιο των παράνομων οδηγιών, μηνυμάτων, πιέσεων, απειλών και εκβιασμών που έστησε ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας με τη συμμετοχή και στελεχών εκπαίδευσης, για το άθλιο επικοινωνιακό παιχνίδι στις πλάτες των εκπαιδευτικών για την παροχή τηλεκπαίδευσης, την ώρα μάλιστα που η κοινωνία όλη ζούσε εφιαλτικές ώρες στην κακοκαιρία κάτω από τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες. Έφτασαν στο σημείο σε κάποιες περιοχές να ζητούν ονόματα και διευθύνσεις εκπαιδευτικών που δεν έκαναν τηλεκπαίδευση!

Χαιρετίζουμε την αξιοπρεπή στάση των συναδέλφων απέναντι στις αφόρητες πιέσεις και παράνομες οδηγίες που καταφανώς συντάχθηκαν με τις θέσεις του συλλόγου Αθηνά και του κλάδου, πράγμα που υποχρέωσε το Υπουργείο να άρει τις οδηγίες για την τηλεκπαίδευση με δικαιολογία την αργία της Τρίτης και της Τετάρτης, ώστε να μην αποκαλυφθεί πως η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και οι γονείς και μαθητές, τους γύρισαν την πλάτη!

Σχετικά με το νέο έγγραφο του ΓΓ. Κόπτση για την τηλεκπαίδευση την Πέμπτη και την Παρασκευή 27 και 28 Γενάρη στα σχολεία που είναι κλειστά επισημαίνουμε ξανά:

1. Κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος και δεν πρέπει να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του και με τον προσωπικό του εξοπλισμό. Η παροχή τηλεκπαίδευσης γίνεται μόνο από τις σχολικές μονάδες με τον εξοπλισμό και τα τεχνικά μέσα που παρέχει στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές το ΥΠΑΙΘ και σύμφωνα με τις δυνατότητες των μέσων αυτών. 

2. Κανένας εκπαιδευτικός δεν έχει την υποχρέωση να προσέρχεται στις κλειστές με αποφάσεις των Ο.Τ.Α. και ως εκ τούτου μη προσβάσιμες σχολικές μονάδες διακινδυνεύοντας την σωματική του ακεραιότητα και την υγεία του. 

3. Οι Διευθυντές/Διευθύντριες και οι Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας οφείλουν πράγματι, να ενημερώσουν τους γονείς των μαθητών πως τα σχολεία θα είναι κλειστά και δεν θα παρασχεθεί τηλεκπαίδευση λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και της αδυναμίας πρόσβασης των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες, που είναι ο μοναδικός χώρος από τον οποίο θα μπορούσε να γίνει, ανάλογα και με τις τεχνολογικές δυνατότητες και εξοπλισμό κάθε σχολείου. 

4. Παρά τις εντελώς παράτυπες οδηγίες του Υπουργείου που παρακάμπτουν την νομοθεσία, επισημαίνουμε σε όλους τους συναδέλφους πως η διαχείριση και αποστολή στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των μαθητών των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των διευθύνσεων webex των εκπαιδευτικών ή και του προγράμματος τηλεκπαίδευσης είναι μια συλλογική διαδικασία της σχολικής μονάδας και έχει την έγκριση και του αρμόδιου εκπαιδευτικού. 

5. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς- μέλη του συλλόγου μας να μην υποχωρήσουν στους άθλιους εκβιασμούς για παροχή τηλεκπαίδευσης από τα σπίτια τους και με τον προσωπικό τους εξοπλισμό, αλλά και να μην διακινδυνεύσουν την υγεία τους στους παγωμένους δρόμους και προαύλια. Δεν καλύπτουμε τις ευθύνες κανενός, δεν υποκύπτουμε, δεν συμμετέχουμε στην άθλια επικοινωνιακή προπαγάνδα της Κυβέρνησης, που θέλει να φορτώσει όλες τις ευθύνες επάνω μας.

6. ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. "η Αθηνά" ΠΑΡΕΧΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Οφθαλμαπάτη με δέντρο
Οφθαλμαπάτη: Έχετε κοφτερή ματιά; Μπορείτε να βρείτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε 8 δευτερόλεπτα;
Οφθαλμαπάτη: Πού κρύβεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο;
Οφθαλμαπάτη: Έχετε κοφτερή ματιά; Μπορείτε να βρείτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε 8 δευτερόλεπτα;