sxoleia-ekpaideusi-mathites
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
«Λέμε όχι στους πειραματισμούς του υπουργείου Παιδείας εν μέσω πανδημίας», τονίζει η ΕΛΜΕ Ευβοίας - Καλεί στη συγκέντρωση την Τρίτη18/1

Για «πειραματισμούς» του υπουργείου Παιδείας κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Ευβοίας σε ανακοίνωσή της. Ταυτόχρονα κάνει λόγο για εγκληματικές ευθύνες στο σύνολο της κυβέρνησης η οποία κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη. 

Παράλληλα,  συμμετέχει στο κοινό κάλεσμα των σωματείων  για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-διεκδίκησης την Τρίτη 18/1 στις 7μμ στην πλατεία Ταχυδρομείου

Τονίζουν πως στο δήμο Χαλκίδας υπάρχει μονάχα ένα σημείο μαζικών δειγματοληψιών στο οποίο, όπως αναφέρουν, η αναμονή φτάνει και την μία ώρα. Υπογραμμίζει ακόμη πως ο χρόνος για τα ραντεβού των εμβολίων αγγίζει τον ένα μήνα καθώς υπάρχουν λίγα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ για τα παιδιά είναι ακόμη περισσότερος καθώς στην Χαλκίδα λειτουργεί το μόνο εμβολιαστικό κέντρο για όλη την Εύβοια. 

«Οι εργαζόμενοι πληρώνουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο, που δεν προβλέπουν ούτε την καραντίνα για τους εμβολιασμένους, ούτε τα μαζικά και δωρεάν προληπτικά τεστ, ούτε κάποια ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση», όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικά:

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας  συμμετέχει στο κοινό κάλεσμα των σωματείων  για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-διεκδίκησης την Τρίτη 18/1 στις 7μμ στην πλατεία Ταχυδρομείου,μαζί με:

    • ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΝΧ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
    • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
    • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δ.ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ, ΣΚΑΛΕΖΑ, ΜΑΖΑΡΑΚI
    • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ Α.Ε.
    • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ
    • ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
    • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
    • ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (μέλος της ΟΓΕ)

Ενώ και άλλα ΔΣ σωματείων συνεδριάζουν αυτές τις μέρες για να πάρουν αποφάσεις.

Σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία. Η νέα παραλλαγή Όμικρον σαρώνει, τα κρούσματα σπάνε ρεκόρ καθημερινά, μετράμε δεκάδες νεκρούς και διασωληνωμένους, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, τα νοσοκομεία παραμένουν υποστελεχωμένα και δε μπορούν να παρέχουν ούτε τα πιο βασικά. Στους χώρους δουλειάς, τα κενά των εργαζομένων που νοσούν, καλύπτονται από ατελείωτες υπερωρίες των υπολοίπων, που όμως έτσι εξασθενούν και γίνονται πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό, όπως και σε κάθε νόσο.  Η αγωνία μας μεγαλώνει γνωρίζοντας ότι τα παιδιά μας θα πάνε για μάθημα με μόνη «ασπίδα» ένα επιπλέον self test,για την πρώτη εβδομάδα.

Στο δήμο Χαλκίδας υπάρχει μόνο ένα σημείο μαζικών δειγματοληψιών, στο οποίο τις τελευταίες μέρες η αναμονή έφτασε την 1 ώρα! Καθημερινά στηνόμαστε σε ουρές έξω από τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, τα φαρμακεία για  ένα rapid test, ενώ το κόστος επιβαρύνει εμάς που πληρώνουμε ήδη μεγάλες κρατήσεις για παροχές υγείας. Από την τσέπη μας επίσης πληρώνουμε την προμήθεια των μασκών υψηλής προστασίας. Τα εμβολιαστικά κέντρα είναι λίγα και υποστελεχωμένα με αποτέλεσμα στην Χαλκίδα, ο χρόνος αναμονής για ραντεβού να είναι τουλάχιστον 1 μήνα. Για τα παιδιά είναι ακόμα περισσότερος αφού στην Χαλκίδα λειτουργεί το μόνο εμβολιαστικό κέντρο για όλη την Εύβοια.

Οι εργαζόμενοι πληρώνουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο, που δεν προβλέπουν ούτε την καραντίνα για τους εμβολιασμένους, ούτε τα μαζικά και δωρεάν προληπτικά τεστ, ούτε κάποια ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση. Τώρα μειώνεται η καραντίνα σε 5 ημέρες για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν απρόσκοπτα χωρίς να διαταράσσονται τα κέρδη τους. Μας λένε δηλαδή να πάμε νοσούντες στην δουλειά, συνεχίζοντας την μετάδοση.

Η κυβέρνηση κρύβει τις εγκληματικές της ευθύνες πίσω από την “ατομική ευθύνη” και τον ανορθολογισμό που η ίδια καλλιέργησε, ενώ συνεχίζει ακόμη τους απαράδεκτους τιμωρητικούς διαχωρισμούς.  

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία δεν μπορούν να περιμένουν λύσεις από την πολιτική, που έχει κάνει «φύλλο και φτερό» τη δημόσια υγεία και όσους την υπηρετούν. Πρέπει να δυναμώσουμε την οργάνωση και τον αγώνα με επίκεντρο τα μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία. Ό,τι έχουμε καταφέρει εδώ και δυο χρόνια, το έχουμε καταφέρει με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας, με πλατιά λαϊκή αλληλεγγύη.

Για τα δικαιώματα μας στη δουλειά και τη ζωή, απαιτούμε:

1.Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. 

    • Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, με όριο τους 15
    • Άμεση χρήση όλων των κενών αιθουσών στα σχολεία 
    • Τακτικά δωρεάν τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα μέλη της σχολικής κοινότητας
    • Συνταγογράφηση μοριακών τεστ
    • Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας
    • Πρόσληψη νοσηλευτών στα σχολεία
    • Πρόσληψη εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία

Λέμε ΟΧΙ στους πειραματισμούς του υπουργείου Παιδείας εν μέσω Πανδημίας 

    • Μέτρα παιδαγωγικά για την αντιμετώπιση των μαθησιακών κενών που προέκυψαν εξαιτίας της τηλεκπαίδευσης
    • Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ
    • Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων
    • Μείωση της υπέρογκης ύλης της Γ Λυκείου

    2. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους/ες. Να αυξηθούν τα σημεία μαζικής δειγματοληψίας και να σταματήσει η ταλαιπωρία των εργαζομένων.

    3. Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.

    • Με έλεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και με οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε χώρους δουλειάς, ειδικά εκεί που απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι, με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ. Ενίσχυση του προσωπικού στον ΕΟΔΥ, το ΣΕΠΕ και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
    • Με εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους/ες εργαζόμενους/ες βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους/ες βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους/ες πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία. Διάρκεια καραντίνας με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και όχι τις «ανάγκες» της εργοδοσίας.
    • Με μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών, στα σχολικά λεωφορεία και γενικά στις μεταφορές.
    • Με πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

    4. Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού. Ειδική πρόβλεψη για τους μετανάστες εργάτες και τον καταυλισμό στην Ριτσώνα ώστε να μην αποκλείονται από το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία.

    5. Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, του νοσοκομείου Χαλκίδας και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού. Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων στην Χαλκίδα και των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ypaith
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια - Δείτε αναλυτικά
Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια - Δείτε αναλυτικά