Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
«Ο σχεδιασμός για την "ασφαλή" επιστροφή της εκπαιδευτικής κοινότητας στον φυσικό της χώρο, αποτελεί ναυάγιο μιας πελατειακής προπαγάνδας» αναφέρουν οι καθηγητές φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Ελλιπή στελέχωση και αναρίθμητα κενά θέσεων διδασκαλίας αφήνει η επέλαση μιας πανδημίας, μαζί με την υποβάθμιση της παιδείας στο σύνολο της, όπως αναφέρουν οι καθηγητές φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Καταγγέλλουν, ακόμη, ότι το υπουργείο Παιδείας καταργεί το θεσμό των αναπληρωτών και βαφτίζει μεθοδικά τους συμβασιούχους της εκπαίδευσης «τριμηνίτες».

«Ο σχεδιασμός για την "ασφαλή" επιστροφή της εκπαιδευτικής κοινότητας στον φυσικό της χώρο, ναυάγιο μιας πελατειακής προπαγάνδας», όπως αναφέρουν.

Τονίζουν πως οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών καθηγητών Φυσικής Αγωγής σε Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είναι μικρότερες από τις ανάγκες και «ανύπαρκτες» σε κάθε φάση έως και μηδενικές στον ευαίσθητο τομέα των σχολείων της Ειδικής Αγωγής.

Αναλυτικά:

Η επέλαση μιας πανδημίας που αφήνει πίσω της την πλήρη υποβάθμιση της Παιδείας σε έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Το υπουργείο καταργεί το θεσμό των αναπληρωτών και βαφτίζει μεθοδικά τους συμβασιούχους της εκπαίδευσης "τριμηνίτες".

Ο σχεδιασμός για την "ασφαλή" επιστροφή της εκπαιδευτικής κοινότητας στον φυσικό της χώρο, ναυάγιο μιας πελατειακής προπαγάνδας . 

Η ελλιπής στελέχωση, τα αναρίθμητα κενά θέσεων διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής  Αγωγής, η ανάθεση του μαθήματος σε ανειδίκευτους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα, την έκθεση των μαθητών σε κίνδυνο για την ασφαλή άθλησή τους, η ανυπαρξία   διαχείρισης των εκπαιδευτικών θέσεων, (παραμένουν κενές από την έναρξη του Σχολικού έτους), η ανύπαρκτη κάλυψη των εκπαιδευτικών που θα νοσήσουν, είναι το προϊόν μιας τακτικής του Υπουργείου Παιδείας  που οδηγεί στην συστηματική υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.                     
 
Οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών καθηγητών Φυσικής Αγωγής σε Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είναι μικρότερες από τις ανάγκες και ανύπαρκτες σε κάθε φάση έως και μηδενικές στον ευαίσθητο τομέα των σχολείων της Ειδικής Αγωγής. Διαρκής ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τα σχολεία επί σειρά δεκαετιών και παράλληλα της μαθητικής κοινότητας για άμεση στελέχωση των σχολείων από την αρχή της σχολικής χρονιάς.   

Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής που στηρίζουν το Δημόσιο σχολείο εδώ και δύο (2) δεκαετίες από τις θέσεις των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, θεωρούν επιβεβλημένη ανάγκη την κύρωση θέσεων των πραγματικών λειτουργικών και οργανικών κενών του κλάδου της Φυσικής Αγωγής όπου αυτές πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και καλούμε το Υπουργείο να προβεί άμεσα σε μόνιμους διορισμούς  στον κλάδο μας στο δημόσιο σχολείο.               

Καθηγητές Φ. Αγωγής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Rapid test
Απανωτά «ραπίσματα» για Αδωνι: Κι άλλος Συλλογος Γονέων και Δήμος βρήκαν φθηνότερα test PCR!
Aκόμα ένας Σύλλογος Γονέων κι ένας Δήμος πέτυχαν καλύτερες τιμές των τεστ PCR από το κράτος, αποδεικνύοντας έτσι εμπράκτως πόσο αναποτελεσματική ήταν...
Κι άλλος Συλλογος Γονέων και Δήμος βρήκαν φθηνότερα PCR από τον Αδωνι!