foto-mathites-sxoleia
George Vitsaras / SOOC
Να ληφθούν έστω και τώρα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, ζητά η ΕΛΜΕ Αρκαδίας - Καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 13/01 στις 14:00 στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων, ζητά η ΕΛΜΕ Αρκαδίας ενώ παράλληλα καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου

Ζητούν να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία αλλά με μέτρα που δεν τα μετατρέπουν σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού. 

Αιτήματά τους είναι η πραγματοποίηση μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, η κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικούς, η εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε εκπαιδευτικούς που νοσούν και προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών.

Αναλυτικά:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Αρκαδίας αποφάσισε και καλεί τα μέλη του, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε., τους συλλόγους γονέων,  το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα του νομού, την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου και ώρα 2μ.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας (Ναυπλίου 57)  για τα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ιδιαίτερα με το  άνοιγμα των σχολείων. 

Θέλουμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή και όχι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.  Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων!

    • Να ληφθούν έστω και τώρα μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις.
    • Να αλλάξουν με υγειονομικά κριτήρια και μόνο τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορωνοιού στα σχολεία, όπως το απαράδεκτο 50%+1 για το κλείσιμο τμήματος, ή ο περιορισμός της καραντίνας σε 5 ημέρες.
    •  Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία σταθερά και περιοδικά και στοχευμένα εκτάκτως όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων. Όλα τα απαραίτητα τεστ (rapid, PCR, κ.τ.λ.) να είναι δωρεάν για όλο τον πληθυσμό. 
    • Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας , για να μην σμπαραλιάζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων. 
    • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την παροχή, δωρεάν, όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία. 

    • Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεσης των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων όλων όσοι νόσησαν.
    • Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται άδεια ευπαθούς ομάδας. Άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους γονείς για όλο το χρονικό διάστημα που νοσούν τα παιδιά τους με πλήρεις αποδοχές.
    • Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς που βγαίνουν θετικοί ή νοσούν (10 ημερών), σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους.
    • Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και διάθεση όλων των αναγκαίων ωρών σε φροντιστηριακά μαθήματα. Αναπροσαρμογή της σχολικής ύλης. 
    • Να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Ούτε σκέψη για διενέργεια πανελλαδικών εξετάσεων τύπου PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου.  
    • Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. 

Στο πλαίσιο των αιτημάτων και της κινητοποίησης το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στην πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα