Εκπαιδευτικός - Τηλεκπαίδευση
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Αδιαφορώντας για τον ιλιγγιώδη αριθμό ημερησίων κρουσμάτων, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία» - Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί σε κινητοποίηση στις 14/01

«Ανύπαρκτη» χαρακτηρίζει τη μέριμνα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, αναφέροντας πως ούτε επιπλέον αίθουσες δημιουργήθηκαν, ούτε προσωπικό καθαριότητας προσελήφθη ως μέτρο για την μείωση διασποράς του κορονοϊού. 

Τονίζουν, μεταξύ άλλων, πως στο τρέχον διάστημα αγνοήθηκαν προτάσεις όπως η παράταση των διακοπών και η αναπλήρωση των μαθημάτων στο τέλος της χρονιάς ή η εκ περιτροπής διδασκαλία. 

Παράλληλα, ζητούν προσλήψεις εκπαιδευτικών και αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων για σχολική χρήση, δωρεάν τα rapid και pcr test για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους και μη. 

Ακόμη, καλεί σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας την για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, ώρα 13.00, έξω από τα γραφεία της ΔΔΕ Ρεθύμνου.

elme rethimnou


Αναλυτικά:

Θέμα: Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου για το άνοιγμα των σχολείων – Κάλεσμα σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας

Αδιαφορώντας για τον ιλιγγιώδη αριθμό ημερησίων κρουσμάτων, τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους, και φροντίζοντας μόνο για το επικοινωνιακό προφίλ της, τους τεχνητούς διχασμούς και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου με τις ίδιες ουσιαστικά συνθήκες και υγειονομικά (;) πρωτόκολλα που ίσχυαν όταν έκλεισαν.

Συμπληρώνουμε δύο χρόνια από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας και η μέριμνα για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς είναι ανύπαρκτη. Ούτε επιπλέον αίθουσες φτιάχτηκαν ή διατέθηκαν, ούτε επιπλέον προσωπικό καθαριότητας προσελήφθη, ούτε έγινε ένας σοβαρός σχεδιασμός αναφορικά με την ύλη και τα προγράμματα σπουδών. Αντιθέτως, η πανδημία «αξιοποιήθηκε ως ευκαιρία» για να περάσουν αντιεκπαιδευτικοί νόμοι και μέτρα περιορισμού των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών.

Στο τρέχον διάστημα αγνοήθηκαν προτάσεις όπως η παράταση των διακοπών και η αναπλήρωση των μαθημάτων στο τέλος της χρονιάς ή η εκ περιτροπής διδασκαλία. 

Εκπαιδευτικοί και γονείς απαιτούμε: 
Ανοιχτά Σχολεία με ασφαλείς όρους για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Και ζητάμε: 
· Να υπάρξουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων για σχολική χρήση, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στους 15 κατά ανώτατο όριο ανά τμήμα.
· Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, με πλήρες ωράριο, και να υπάρξει εφοδιασμός των σχολείων με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

· Να γίνονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ Rapid και PCR για όλους τους μαθητές και μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους και μη.

· Να δοθούν ειδικές άδειες σε ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών.

· Να καταργηθεί η διάταξη που προβλέπει την νόσηση του 50% + 1 των μαθητών για να ανασταλεί η λειτουργία ενός τμήματος.

· Να επεκταθεί το χρονικό διάστημα καραντίνας πέραν των 5 ημερών (όχι μόνο στην Εκπαίδευση, αλλά παντού).

· Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οι εξετάσεις τύπου «Pisa» και να μειωθεί δραστικά η ύλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. 

·  Να παγώσει κάθε διαδικασία αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Πέρα από τα αμιγώς εκπαιδευτικά, η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να ανακαλέσει την αναστολή υγειονομικού προσωπικού, να φροντίσει για επαρκή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να καταργήσει κάθε άμεση ή έμμεση οικονομική επιβάρυνση σε ανεμβολίαστους πολίτες και να πάρει πίσω όλο το αντιδημοκρατικό και αντεργατικό πλέγμα νόμων και μέτρων που έχει ψηφίσει.

Για όλα τα παραπάνω, γονείς και εκπαιδευτικοί, οφείλουμε να αγωνιστούμε. Η κυβέρνηση ούτε θα μας χαρίσει τίποτα, ούτε θα σταματήσει εδώ.

Καλούμε σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας, μαζί με τους γονείς, την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, ώρα 13.00, έξω από τα γραφεία της ΔΔΕ Ρεθύμνου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Μάτι
Δίκη για το Μάτι: «Δεν έγινε ποτέ εισήγηση για απομάκρυνση του πληθυσμού»
«Υπήρχαν σχέδια των Δήμων για απομάκρυνση πληθυσμού, όμως η εισήγηση δεν έγινε ποτέ», είπε ο δικαστικός πραγματογνώμονας Δ. Λιότσιος
Δίκη για το Μάτι: «Δεν έγινε ποτέ εισήγηση για απομάκρυνση του πληθυσμού»
λεωφορείο
Σε κακούργημα μετατρέπεται η κλοπή υλικών από τα ΜΜΜ
Σε κακούργημα μετατρέπεται η ποινή της κλοπής υλικών στον τομέα των συγκοινωνιών - Αυστηροποιείται η ποινή της κλοπής στον τομέα των συγκοινωνιών.
Σε κακούργημα μετατρέπεται η κλοπή υλικών από τα ΜΜΜ