Εκπαιδευτικός - Τηλεκπαίδευση
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Αδιαφορώντας για τον ιλιγγιώδη αριθμό ημερησίων κρουσμάτων, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία» - Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί σε κινητοποίηση στις 14/01

«Ανύπαρκτη» χαρακτηρίζει τη μέριμνα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, αναφέροντας πως ούτε επιπλέον αίθουσες δημιουργήθηκαν, ούτε προσωπικό καθαριότητας προσελήφθη ως μέτρο για την μείωση διασποράς του κορονοϊού. 

Τονίζουν, μεταξύ άλλων, πως στο τρέχον διάστημα αγνοήθηκαν προτάσεις όπως η παράταση των διακοπών και η αναπλήρωση των μαθημάτων στο τέλος της χρονιάς ή η εκ περιτροπής διδασκαλία. 

Παράλληλα, ζητούν προσλήψεις εκπαιδευτικών και αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων για σχολική χρήση, δωρεάν τα rapid και pcr test για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους και μη. 

Ακόμη, καλεί σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας την για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, ώρα 13.00, έξω από τα γραφεία της ΔΔΕ Ρεθύμνου.

elme rethimnou


Αναλυτικά:

Θέμα: Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου για το άνοιγμα των σχολείων – Κάλεσμα σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας

Αδιαφορώντας για τον ιλιγγιώδη αριθμό ημερησίων κρουσμάτων, τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους, και φροντίζοντας μόνο για το επικοινωνιακό προφίλ της, τους τεχνητούς διχασμούς και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου με τις ίδιες ουσιαστικά συνθήκες και υγειονομικά (;) πρωτόκολλα που ίσχυαν όταν έκλεισαν.

Συμπληρώνουμε δύο χρόνια από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας και η μέριμνα για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς είναι ανύπαρκτη. Ούτε επιπλέον αίθουσες φτιάχτηκαν ή διατέθηκαν, ούτε επιπλέον προσωπικό καθαριότητας προσελήφθη, ούτε έγινε ένας σοβαρός σχεδιασμός αναφορικά με την ύλη και τα προγράμματα σπουδών. Αντιθέτως, η πανδημία «αξιοποιήθηκε ως ευκαιρία» για να περάσουν αντιεκπαιδευτικοί νόμοι και μέτρα περιορισμού των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών.

Στο τρέχον διάστημα αγνοήθηκαν προτάσεις όπως η παράταση των διακοπών και η αναπλήρωση των μαθημάτων στο τέλος της χρονιάς ή η εκ περιτροπής διδασκαλία. 

Εκπαιδευτικοί και γονείς απαιτούμε: 
Ανοιχτά Σχολεία με ασφαλείς όρους για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Και ζητάμε: 
· Να υπάρξουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων για σχολική χρήση, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στους 15 κατά ανώτατο όριο ανά τμήμα.
· Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, με πλήρες ωράριο, και να υπάρξει εφοδιασμός των σχολείων με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

· Να γίνονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ Rapid και PCR για όλους τους μαθητές και μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους και μη.

· Να δοθούν ειδικές άδειες σε ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών.

· Να καταργηθεί η διάταξη που προβλέπει την νόσηση του 50% + 1 των μαθητών για να ανασταλεί η λειτουργία ενός τμήματος.

· Να επεκταθεί το χρονικό διάστημα καραντίνας πέραν των 5 ημερών (όχι μόνο στην Εκπαίδευση, αλλά παντού).

· Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οι εξετάσεις τύπου «Pisa» και να μειωθεί δραστικά η ύλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. 

·  Να παγώσει κάθε διαδικασία αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Πέρα από τα αμιγώς εκπαιδευτικά, η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να ανακαλέσει την αναστολή υγειονομικού προσωπικού, να φροντίσει για επαρκή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να καταργήσει κάθε άμεση ή έμμεση οικονομική επιβάρυνση σε ανεμβολίαστους πολίτες και να πάρει πίσω όλο το αντιδημοκρατικό και αντεργατικό πλέγμα νόμων και μέτρων που έχει ψηφίσει.

Για όλα τα παραπάνω, γονείς και εκπαιδευτικοί, οφείλουμε να αγωνιστούμε. Η κυβέρνηση ούτε θα μας χαρίσει τίποτα, ούτε θα σταματήσει εδώ.

Καλούμε σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας, μαζί με τους γονείς, την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, ώρα 13.00, έξω από τα γραφεία της ΔΔΕ Ρεθύμνου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΙΣΤΡΟΣ
Χρέος διαρκές προς ένα δάσκαλο, επιβάλλει τώρα την αμέριστη και απροϋπόθετη αλληλεγγύη στο Γιάννη Μαΐστρο
Ο Γιάνης Μαΐστρος πρώην αντιπρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ αντιμετωπίζει ενδεχόμενη δίωξη για διατύπωση γνώμης και κριτικής
Χρέος διαρκές προς ένα δάσκαλο, επιβάλλει τώρα την αμέριστη και απροϋπόθετη αλληλεγγύη στο Γιάννη Μαΐστρο
Πίεση
Καρδιά και εγκέφαλος σε κίνδυνο; Οι νέες οδηγίες για την αρτηριακή σας πίεση δίνουν απαντήσεις
Η υψηλή αρτηριακή πίεση δεν είναι απλώς ένας αριθμός σε ένα πιεσόμετρο. Είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την καρδιά, τον εγκέφαλο και την ποιότητα...
Καρδιά και εγκέφαλος σε κίνδυνο; Οι νέες οδηγίες για την αρτηριακή σας πίεση δίνουν απαντήσεις
dimosio_tameio
Η επικουρική σύνταξη χωρίς ταλαιπωρία: Νέα ρύθμιση για τις επικουρικές με διαδοχική ασφάλιση
Αν η ρύθμιση εφαρμοστεί όπως σχεδιάζεται, χιλιάδες μελλοντικοί συνταξιούχοι θα γλιτώσουν από μια μακρά περίοδο αναμονής, που μέχρι σήμερα αποτελούσε...
Η επικουρική σύνταξη χωρίς ταλαιπωρία: Νέα ρύθμιση για τις επικουρικές με διαδοχική ασφάλιση
katapsixi
Ποιά τρόφιμα δεν μπαίνουν στην κατάψυξη; Τα συχνά λάθη που χαλούν τη γεύση τους
Η σωστή χρήση της κατάψυξης μπορεί να διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα, αρκεί να γνωρίζουμε ποια τρόφιμα πραγματικά ωφελούνται από αυτήν.
Ποιά τρόφιμα δεν μπαίνουν στην κατάψυξη; Τα συχνά λάθη που χαλούν τη γεύση τους