Κινητοποιήσεις
Menelaos Myrillas / SOOC
Συγκέντρωση εκπαιδευτικών αύριο για εκπαιδευτικά κενά, μισθολογικά κλιμάκια και 13ο-14ο μισθό

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Α' Διεύθυνση ΠΕ Αθήνας καλεί αύριο Τρίτη στις 13:30 ο σύλλογος εκπαιδευτικών Ρόζα Ιμβριώτη.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τα κενά στα σχολεία τα οποία δεν έχουν καλυφθεί ούτε με την ε' φάση προσλήψεων αναπληρωτών, ενώ διεκδικούν να δοθούν τα μισθολογικά κλιμάκια σε όλους τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/12 ΚΑΙ ΩΡΑ 13.30 ΣΤΗΝ Α΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ, ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΜΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2016-17, ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΚ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!

Λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία αλλά και πριν φύγει το 2021, τα κενά στα σχολεία της Π.Ε. είναι περίπου 5.500, αρκετά από αυτά στην περιοχή μας!! Αποδεικνύεται πως η μεγαλύτερη αγωνία της κυβέρνησης είναι πως θα εφαρμόσει πιστά όλες τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, του ΣΕΒ και των μεγαλοεπιχειρηματιών και πως καμία σχέση δεν έχει όλο αυτό με την πραγματική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και την ουσιαστική μόρφωση των μαθητών μας! Ολοήμερα δε λειτουργούν, λείπουν ειδικότητες, παράλληλες και το «μεγαλείο» της απαξίωσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης ξετυλίγεται ακόμη περισσότερο με τους σοβάδες να πέφτουν και τα σχολικά κτήρια να πλημμυρίζουν, να ανάβουν θέρμανση με το σταγονόμετρο, για να μην ξεμείνουν από πετρέλαιο και φυσικό αέριο μέσα στο καταχείμωνο, και πολλά άλλα ενδεικτικά σημάδια για το πώς οραματίζονται οι κυβερνώντες και οι συνοδοιπόροι τους το μέλλον της Δημόσιας Εκπαίδευσης!

Η ανοχή και οι αυταπάτες για κάτι ίσως λιγότερο κακό, που χρόνια καλλιεργήθηκαν και καλλιεργούνται από διάφορους καλοθελητές, σταματούν εδώ! Μόνη ελπίδα μας η συλλογική μας δράση μέσα από τον Σύλλογό μας, η δυνατή φωνή όλων μας!

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ να καλυφθούν όλα τα κενά σε όλα τα σχολεία! Να επαναφέρει η κυβέρνηση τον 13ο και 14ο μισθό σε όλους τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους, όχι στην ακρίβεια και στην εξαθλίωση! Να δοθούν τα ΜΚ σε όλους τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους μας, που έχουν καταδικαστεί σε οικονομικό στραγγαλισμό, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες και να ξεπαγώσουν για το 2016-17.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. Α΄ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/12 στις 13.30 (Χίου 16-18)!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θερμοσίφωνας
«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Παράταση για επιδότηση έως 7.440 ευρώ
Νέα παράταση για τις αιτήσεις στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης» – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επιδότηση
«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Παράταση για επιδότηση έως 7.440 ευρώ
φοιτητες
Αναθεώρηση άρθρου 16: Αντιδρούν οι φοιτητές – «Δεν θα περάσει η ταφόπλακα των σπουδών μας»
Η αναθεώρηση του άρθρου 16 θα νομιμοποιήσει τη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων που έχει ήδη θεσμοθετήσει η κυβέρνηση
Αναθεώρηση άρθρου 16: Αντιδρούν οι φοιτητές – «Δεν θα περάσει η ταφόπλακα των σπουδών μας»