Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Διευθυντές σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για παράνομες ενέργειες και εκβιασμούς, με αφορμή την αξιολόγηση, καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Χανίων

Τη στάση των διευθυντών σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ της περιοχής, καθώς, όπως τονίζει, προχώρησαν σε παράνομες ενέργειες και εκβιασμούς σε βάρος των Συλλόγων Διδασκόντων αναφορικά με την αξιολόγηση.

Το σωματείο των εκπαιδευτικών κηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας και προχωρά σε συγκέντρωση την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Χανίων στις 13.15.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Δεν υποκύπτουμε στην τρομοκρατία Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο

Με το τεράστιο ποσοστό, του 93%, συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση της 11ης Οκτώβρη, απάντησε η εκπαιδευτική κοινότητα των Χανίων στην προσπάθεια της υπουργού Παιδείας Κεραμέως να κατηγοριοποιήσει τις σχολικές μας μονάδες.

Χαιρετίζουμε όλους του Συλλόγους Διδασκόντων οι οποίοι δεν υπέκυψαν στην τρομοκρατία του υπουργείου και ακολούθησαν τον Ενιαίο σχεδιασμό της ΔΟΕ για την περυσινή Αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Έργου και ξεπερνάνε το 69%. Συνεχίζουμε με τον Προγραμματισμό του Εκπαιδευτικού Έργου για το 2021-2022 ο οποίος έχει ως καταληκτική ημερομηνία την 29 Νοεμβρίου. Παλεύουμε ενάντια στο σχεδιασμό του υπουργείου για ένα σχολείο το οποίο έχει απορρίψει η εκπαιδευτική κοινότητα. Μέχρι και σήμερα το ποσοστό στα δημοτικά σχολεία του νομού Χανίων που συμμετέχουν με τα Ενιαία Κείμενα στον Προγραμματισμό ξεπερνά το 75%.

Ενωμένοι, γυρίζουμε την πλάτη στο υπουργείο.

Καταγγέλλουμε την απόφαση α) των Διευθυντών Σχολικών μονάδων του νομού Χανίων να αναρτήσουν χωρίς να καλέσουν τους Συλλόγους Διδασκόντων σε Ειδική Συνεδρίαση https://sepe-chanion.blogspot.com/2021/11/blog-post_12.html , β) τη Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων η οποία ενώ είχε στα χέρια της τη γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για το νόμιμο δικαίωμα να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση αφαίρεσε αυταρχικά το δικαίωμα απόφασης από το Σύλλογο Διδασκόντων, γ) τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Εμπρόνερου και Καλυβών οι οποίοι καταπάτησαν την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και άλλαξαν την ανάρτησή τους μετά το μήνυμα του Κοπτση, δ) τη Διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων η οποία αν και οι συνάδελφοι είχαν υπογράψει τα πρόχειρα πρακτικά και είχαν πρωτοκολληθεί από τη Διευθύντρια του σχολείου άλλαξε το Ενιαίο Κείμενο μέρα που βρίσκονταν σε άδεια εν αγνοία του Συλλόγου Διδασκόντων, ε) το Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Βαρυπέτρου ο οποίος αν και έχει στα χέρια του το αίτημα των συναδέλφων για σύγκληση του Συλλόγου Διδασκόντων δεν τον συγκάλεσε ποτέ.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι εκτός από τις/τους καταγγελλόμενες/ους διευθύντριες/ες υπήρξαν και άλλοι οι οποίοι αν και τυπικά δεν παρανόμησαν ωστόσο εκβίασαν ή ακόμη και προσπέρασαν με τεχνάσματα τη βούληση των συναδέλφων.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η, πανικόβλητη, πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. αδυνατώντας να αντιμετωπίσει την αποφασιστική, μαζική και συλλογική στάση των εκπαιδευτικών, μέσα από τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων σε σχέση με τον Απολογισμό του σχ. έτους 2020-21 και τον Προγραμματισμό του 2021-22, εξαντλεί την «εφευρετικότητά» του σε παράνομες προφορικές «εντολές» προς τα στελέχη εκπαίδευσης να αγνοήσουν τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και να λειτουργήσουν ως τυφλά εκτελεστικά όργανά της.

Το Υ.ΠΑΙ.Θ. χρησιμοποιεί ως αναλώσιμους τους Διευθυντές ωθώντας τους στη διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος, αφού αρνούνται να υλοποιήσουν τις, καθόλα νόμιμες, αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων(άρθρο 37 του ΦΕΚ 1340/2002 «15. Οι αποφάσεις του Συλλόγου των διδασκόντων λαμβάνονται πάντοτε, μέσα στα όρια της αρμοδιότητάς του, είναι δεσμευτικές για όλους, σύμφωνα, με τις κείμενες διατάξεις, και υλοποιούνται, με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου.»).

Ακόμα και ο καθ’ ύλην αρμόδιος (Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου) δεν μπορεί να απαιτήσει συνολική απόσυρση του Απολογισμού άρθρο 35 Ν4692/2020 (αυτό που απαιτεί το Υ.ΠΑΙ.Θ. από τους διευθυντές) αλλά μόνο παρατηρήσεις, προκειμένου να ληφθούν υπόψη από τον σύλλογο διδασκόντων, μπορεί να κάνει.

Ο ΣΕΠΕ Χανίων στηρίζει και καλύπτει με υπευθυνότητα τα μέλη του, όπως πάντα πράττει, απέναντι στην αυθαιρεσία και την παρανομία της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και όσους την ακολουθούν.

Για όλα τα παραπάνω κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική Στάση Εργασίας (12πμ-2μμ ή 1μμ- 4μμ) και προχωράμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Χανίων στις 13.15.

Καλούμε τους Διευθυντές/Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας να σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες των συλλόγων των διδασκόντων και τις αποφάσεις που λαμβάνονται, ιδιαίτερα όταν κάποιοι/κάποιες από αυτούς είναι και συνδικαλιστικοί υποψήφιοι ή συνδικαλιστές παρατάξεων. Καλούμε τα μέλη του σωματείου μας να ενημερώνουν άμεσα τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου μας όταν αντιμετωπίζουν τέτοιες περιπτώσεις αυταρχισμού και παρανομίας από την πλευρά των Διευθυντών/Διευθυντριών των σχολείων τους.

Δεν διχαζόμαστε. Είμαστε όλοι μαζί στον κοινό αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός και πρόστιμο 100 ευρώ για όποιον δεν τον κάνει

«Βόμβα» για Μετάλλαξη Όμικρον από τον επικεφαλής της Moderna: Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια

Νέες προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού - Πότε γίνονται οι αιτήσεις