Κινητοποίηση έξω από τη Βουλή
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - INTIME NEWS
Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας για την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στις 15 Νοεμβρίου

Kοινό δελτίο τύπου εξέδωσαν τα Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Διεύθυνσης Π. Ε. Αθήνας (Αμαρουσίου, «Γ. Σεφέρης» & «Περικλής») αναφορικά με την παράσταση διαμαρτυρίας των τριών σωματείων που πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου και την συζήτηση με την Προϊσταμένη Εκπ/κών θεμάτων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας, Β. Νίνου.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών μετέφεραν, μεταξύ άλλων, στην προϊσταμένη Β. Νίνου, την έντονη δυσαρέσκεια των σωματείων για τις ανεπίτρεπτες δηλώσεις του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας σχετικά με την εφαρμογή της «αξιολόγησης» και την απαίτηση των σωματείων να  σταματήσει η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να λειτουργεί μέσω προφορικών εντολών σε ό, τι αφορά ζητήματα καθημερινής λειτουργίας και διοίκησης των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς όπως για παράδειγμα τις αναπληρώσεις αδειούχων εκπαιδευτικών, τις συγχωνεύσεις τμημάτων, τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών κ. ά.

Όπως αναφέρουν οι σύλλογοι δεν έλαβαν ουδεμία επαρκή και εμπεριστατωμένη απάντηση επί των ερωτημάτων και θεμάτων που έθεσαν.

Αναλυτικά:

Κοινό Δελτίο Τύπου των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας (Αμαρουσίου – «Γ. Σεφέρης – «Ο Περικλής») από την παράσταση διαμαρτυρίας των Δ. Σ. των συλλόγων που έγινε στην έδρα της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας την ΔΕΥΤΕΡΑ 15 – 11 – 2021 στις 13:15 

Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας (Αμαρουσίου – «Γ. Σεφέρης – «Ο Περικλής»)  στην έδρα της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας την ΔΕΥΤΕΡΑ 15 – 11 – 2021 στις 13:15.

Στη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας περίμεναν τα Δ. Σ. των τριών σωματείων ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ ο Διευθυντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας κος Μπαμπαρούτσης Χ. ήταν άφαντος, αν και είχε ειδοποιήσει την αστυνομία πριν φροντίσει να εξαφανιστεί. 

Την αντιπροσωπεία των τριών Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. Β΄ Αθήνας δέχτηκε στην πόρτα της εισόδου της Διεύθυνσης (στον 2ο όροφο) μεταξύ κλιμακοστασίου και ανελκυστήρων του κτηρίου η κα Νίνου Β. Προϊσταμένη Εκπ/κών θεμάτων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας. 

Σε κλίμα έντονης αγανάκτησης και διαμαρτυριών από την πλευρά των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών μεταφέρθηκε στην κα Προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων μέσα από τη συζήτηση που αναπτύχθηκε: α) η έντονη δυσαρέσκεια των σωματείων μας και των μελών τους για τις ανεπίτρεπτες  δηλώσεις του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας σχετικά με την εφαρμογή της «αξιολόγησης» των νόμων 4692/2020 & 4823/2021, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη της 11ης Νοεμβρίου με τους Διευθυντές/Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων και την πρόκληση των τριών σωματείων μας, να τις διατυπώσει εγγράφως και να τις αποστείλει στις σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς του για να λάβει και την δέουσα απάντηση από τα σωματεία μας μέσω της νομικής οδού, β) η απαίτηση των σωματείων να  σταματήσει η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να λειτουργεί μέσω προφορικών εντολών σε ό, τι αφορά ζητήματα καθημερινής λειτουργίας και διοίκησης των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς (αναπληρώσεις αδειούχων εκπαιδευτικών, συγχωνεύσεις τμημάτων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών κ. ά.) αναλαμβάνοντας εγγράφως και ενυπογράφως τις ευθύνες των προφορικών εντολών που ζητά από τους εκπαιδευτικούς να υλοποιήσουν, γ) η απαίτηση των σωματείων να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης και να υπάρξει πλήρης ενημέρωση από την πλευρά της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και διαφανείς διαδικασίες αναφορικά με την κάλυψη των κενών τα οποία συνεχίζουν να υπάρχουν δύο μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων δυσχεραίνοντας στο έπακρο την λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής μας, δ) την απαίτηση των σωματείων και των εκπαιδευτικών να αναπληρώνονται τα κενά των αδειούχων εκπαιδευτικών με εκπαιδευτικούς (αναπληρωτές) που οφείλει να έχει στη διάθεσή της η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και όχι εκ των ενόντων αναστατώνοντας τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ε) την δικαιολογημένη δυσαρέσκεια, των εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας για την ανικανότητα και ολιγωρία των αρμοδίων της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας να αντιμετωπίσουν έστω και στοιχειωδώς τα οξυμένα και ανεπίλυτα προβλήματα της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας σε ό, τι αφορά όλα τα παραπάνω θέματα. 

Από την πλευρά της κας Προϊσταμένης Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Β΄ Διεύθυνσης Π. Ε. Αθήνας ουδεμία επαρκή και εμπεριστατωμένη απάντηση δεν λάβαμε επί των ερωτημάτων και θεμάτων που θέσαμε. 
Σε ό, τι αφορά τα Δ. Σ. των τριών σωματείων μας θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στο δρόμο των διεκδικητικών αγώνων και κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης παλεύοντας ενάντια στις αντιλαϊκές – αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης και όλων όσων τις υπερασπίζονται και τις υλοποιούν. 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panselinos
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Από την επόμενη ημέρα, δηλαδή από την Παρασκευή...
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
παραλίες
Οι κρυμμένες παραλίες της Αττικής που αξίζει να ανακαλύψεις
Η αλήθεια είναι πως το «μπάνιο σε παραλία της Αθήνας» μοιάζει πολλές φορές με Γολγοθά. Κυρίως, γιατί όλοι συνηθίζουν να πηγαίνουν στις ίδιες...
Οι κρυμμένες παραλίες της Αττικής που αξίζει να ανακαλύψεις