Εκπαιδευτικοί Ικαρίας για τις ελλείψεις στα σχολεία
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Αγίου Κηρύκου ζητά άμεση κάλυψη των κενών όλων των εκπαιδευτικών με μόνιμο προσωπικό

Τα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς και ειδικότητες, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Αγίου Κηρύκου.

Αναφέρει πως παρόλο που πολλοί μαθητές διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα στο γυμνάσιο, αναγκάζονται να αλλάξουν στη γερμανική γλώσσα καθώς δεν υπάρχει εκπαιδευτικός της γαλλικής.

«Δύο μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων, το Υπουργείο Παιδείας διαψεύδεται στην πράξη πως «όλα λειτουργούν καλώς και τα κενά είναι καλυμμένα». Αλήθεια, πώς να αξιολογήσουμε το ίδιο το Υπουργείο και την «κανονικότητα» για τα χιλιάδες πανελλαδικά  κενά στην εκπαίδευση και την προώθηση της παραπαιδείας στην οποία στρέφουν εμάς τους γονείς», αναφέρουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Αγίου Κηρύκου ενημερώθηκε και καταγγέλλει τα κενά που ακόμα υπάρχουν στη σχολική μονάδα σε εκπαιδευτικούς και ειδικότητες.
Συγκεκριμένα:

Δεν υπάρχει εκπαιδευτικός γαλλικής γλώσσας. Μάλιστα προτάθηκε στους μαθητές που εδώ και ένα, δύο χρόνια τώρα αλλά και από το Δημοτικό παρακολουθούσαν ως  δεύτερη ξένη γλώσσα τα Γαλλικά, να παρακολουθήσουν τα Γερμανικά, μια που αυτή υπάρχει τώρα ως δεύτερη ξένη γλώσσα στο συγκεκριμένο σχολείο. Να σημειώσουμε δε, ότι η υπάρχουσα εκπαιδευτικός της γερμανικής γλώσσας είναι ήδη φορτωμένη με ώρες άλλων μαθημάτων.

  • Δεν υπάρχει εκπαιδευτικός για τεχνολογία.
  • Δεν υπάρχει εκπαιδευτικός/οι για τα τμήματα ένταξης.

Δύο μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων, το Υπουργείο Παιδείας διαψεύδεται στην πράξη πως «όλα λειτουργούν καλώς και τα κενά είναι καλυμμένα». Αλήθεια, πώς να αξιολογήσουμε το ίδιο το Υπουργείο και την «κανονικότητα» για τα χιλιάδες πανελλαδικά  κενά στην εκπαίδευση και την προώθηση της παραπαιδείας στην οποία στρέφουν εμάς τους γονείς ; 

Επιμένοντας στην ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών όλων των εκπαιδευτικών με μόνιμο προσωπικό όπου θα ικανοποιούνται οι  πραγματικές ανάγκες των μαθητών, απαιτούμε εδώ και τώρα λύση στα προαναφερθέντα κενά.

Κανένας μαθητής χωρίς εκπαιδευτικό. Κανένα κουκούλωμα  ή μπάλωμα κενού. Ούτε σκέψη για σύμπτυξη - συγχώνευση  τμημάτων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πλαστικό μπουκάλι στο αυτοκίνητο
Το μπουκάλι νερού στο αυτοκίνητο κρύβει παγίδες – Ο απρόσμενος κίνδυνος που αγνοούν οι οδηγοί
Ένα αντικείμενο καθημερινής χρήσης μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να μετατραπεί σε απειλή τόσο για την ασφάλεια όσο και για την υγεία μέσα στο όχημα.
Το μπουκάλι νερού στο αυτοκίνητο κρύβει παγίδες – Ο απρόσμενος κίνδυνος που αγνοούν οι οδηγοί
καθαριστικα
Καθηγήτρια Χημείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Το συνηθισμένο λάθος που απειλεί την υγεία στο σπίτι
Πότε η χλωρίνη από σύμμαχος της καθαριότητας μπορεί να μετατραπεί σε αόρατο κίνδυνο και τι πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγουμε.
Καθηγήτρια Χημείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Το συνηθισμένο λάθος που απειλεί την υγεία στο σπίτι