Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας καταδικάζουν τον αντιπρόεδρο του σωματείου για χυδαίο σεξιστικό σχόλιο κατά γυναίκας εκπαιδευτικού

Το αντιπρόεδρο του σωματείου καταδικάζουν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, με αφορμή χυδαίο σεξιστικό σχόλιο, το οποίο ανήρτησε όταν, σε διαδικτυακή εκδήλωση, πήρε το λόγο γυναίκα εκπαιδευτικός.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ σημειώνει ότι ζητήθηκε η παραίτηση του αντιπροέδρου, μέλους της ΔΑΚΕ, την οποία ο ίδιος αρνήθηκε. «Μετά  το απρεπές, προσβλητικό και σεξιστικό σχόλιο που έκανε ο Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ , κατά την διάρκεια της διαδικτυακής συζήτησης που οργάνωσε η ΕΛΜΕ στις 7/10/2021, το  ΔΣ της ΕΛΜΕ ζήτησε  από τον αντιπρόεδρο να παραιτηθεί. Ο συνάδελφος όμως αρνήθηκε», αναφέρεται σχετικά..

Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας σημειώνει: «Ως εκ τούτου, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ δηλώνουν δημόσια την απερίφραστη και απόλυτη καταδίκη της συμπεριφοράς του Αντιπροέδρου και εκφράζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε εκλεγμένα μέλη του σωματείου»

Καταγγελίες συλλογικοτήτων εκπαιδευτικών

Υπενθυμίζεται ότι η Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση καθηγητών Πρέβεζας κατήγγειλε ότι σε διαδικτυακή ενημέρωση του σωματείου «ανήρτησε υβριστικό σεξιστικό σχόλιο την στιγμή που πήρε τον λόγο η συγκεκριμένη συναδέλφισσα που του έκανε την κριτική και στη συνέλευση».

«Η άθλια συμπεριφορά του αντιπροέδρου του ΔΣ της ΕΛΜΕ, Σαμωνά Κώστα, δεν προσβάλλει μόνο τη συγκεκριμένη συναδέλφισσα, είναι ευθεία προσβολή για τον κάθε συνάδελφο και την κάθε συναδέλφισσα του σωματείου που διεκδικεί το αυτονόητο· να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του/της», υπογραμμίζεται στην καταγγελία.

Αλλά και το το Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών Πρέβεζας υπογράμμιζε σε καταγγελία του: «Η συγκεκριμένη πράξη συνιστά βαθιά προσβολή προς το σύνολο των εκπαιδευτικών και στιγματίζει το σωματείο. Θεωρούμε αυτονόητο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές πηγάζουν από νοοτροπίες που δε μας εκφράζουν σε καμία περίπτωση και αποτελούν μελανή εξαίρεση για τον κλάδο μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

estiasi ergazomeni
Κορονοϊός: Συνεδριάζουν οι ειδικοί για τα μέτρα- Το επικρατέστερο σενάριο
Oι ειδικοί είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στην άρση των μέτρων, καθώς παρά τη σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων, η επιβάρυνση του ΕΣΥ παραμένει...
Κορονοϊός: Συνεδριάζουν οι ειδικοί για τα μέτρα- Το επικρατέστερο σενάριο
Mitsotakis-ipourgiko
Κακοκαιρία - Παραδοχή Μητσοτάκη για τη λάθος διαχείριση: «Συγγνώμη στους πολίτες»
«Υπήρξαν αστοχίες και ανεπάρκειες» λέει ο πρωθυπουργός για τη διαχείριση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς»
Κακοκαιρία - Παραδοχή Μητσοτάκη για τη λάθος διαχείριση: «Συγγνώμη στους πολίτες»