Πρέβεζα: Σεξιστική συμπεριφορά του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ κατά εκπαιδευτικού
Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας ανήρτησε υβριστικό σεξιστικό σχόλιο τη στιγμή που πήρε τον λόγο η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης του σωματείου, όπως καταγγέλλει η Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση καθηγητών

Για χυδαία σεξιστική και αντισυναδελφική συμπεριφορά σε βάρος εκπαιδευτικού καταγγέλλει τον αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ Πρέβεζας η Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση καθηγητών Πρέβεζας.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ και μέλος της ΔΑΚΕ, σε διαδικτυακή ενημέρωση του σωματείου «ανήρτησε υβριστικό σεξιστικό σχόλιο την στιγμή που πήρε τον λόγο η συγκεκριμένη συναδέλφισσα που του έκανε την κριτική και στη συνέλευση».

«Η άθλια συμπεριφορά του αντιπροέδρου του ΔΣ της ΕΛΜΕ, Σαμωνά Κώστα, δεν προσβάλλει μόνο τη συγκεκριμένη συναδέλφισσα, είναι ευθεία προσβολή για τον κάθε συνάδελφο και την κάθε συναδέλφισσα του σωματείου που διεκδικεί το αυτονόητο· να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του/της», υπογραμμίζεται στην καταγγελία.

Αναλυτικά η καταγγελία της Μετωπικής Αριστερής Παρέμβασης καθηγητών Πρέβεζας:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο κλάδος μας δίνει μια μεγάλη μάχη, γιατί «μεγάλη μάχη» είναι η σθεναρή μας αντίσταση και η μεγάλη μας συμμετοχή στην απεργία αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που έρχεται να κατηγοριοποιήσει ταξικά και να καταδικάσει το δημόσιο δωρεάν σχολείο στη φτώχια και την υποβάθμιση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε, δυστυχώς, η κυβέρνηση και το Υπουργείο δεν είναι μόνοι τους. Εκτός από τους Υπουργούς της με τους νόμους τους, εκτός από τα παπαγαλάκια συστημικών ΜΜΕ που πλέκουν το εγκώμιο της πολιτικής που βγάζει στην παρανομία το δικαίωμα στη δουλειά, τη μόρφωση και την υγεία, έχουν «υποστηρικτές» και «παρακάτω»· πολιτικούς και συνδικαλιστικούς «παράγοντες» που δραστηριοποιούνται και σε τοπικό επίπεδο. Αυτοί, άλλοτε με «υποσχέσεις» χαϊδεύουν τ αφτιά πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες και άλλοτε με εκβιασμούς προσπαθούν να σπείρουν τον φόβο και την ηττοπάθεια. Οι εκφραστές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού ήταν και θα είναι πάντα ταγμένοι ενάντια στα εργασιακά και μορφωτικά μας δικαιώματα.

Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους καλοθελητές βρίσκεται και η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και σε τοπικό. Στηρίζουν την αξιολόγηση, την ιδιωτικοποίηση της παιδείας, την παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, την παιδεία των «αρίστων» που κλέβει τα όνειρα και τη μόρφωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του εργαζόμενου φτωχού λαού.

Ανάμεσα σε αυτούς ανήκει και η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών Πρέβεζας μέλος της οποίας είναι ο αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, Σαμωνάς Κώστας. Υπερασπιζόμενος στο ακέραιο την κυβερνητική πολιτική της υποταγής της παιδείας στους νόμους της αγοράς, υπέρμαχος της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, αφού φρόντισε να εξασφαλίσει τη θέση του στο πρότυπο γυμνάσιο Πρέβεζας κόντρα και ενάντια στη θέληση του κλάδου και της πλειοψηφίας του ίδιου του συλλόγου, βρέθηκε σε τρομερή αμηχανία στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, όταν δέχτηκε δριμεία κριτική για τη στάση του ως συνδικαλιστής από μέλος της Μετωπικής Αριστερής Παρέμβασης καθηγητών Πρέβεζας. Στην έκδηλη αδυναμία του να απαντήσει, ήρθε να «απαντήσει» η θρασύδειλη συμπεριφορά του, όταν την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου σε διαδικτυακή ενημέρωση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας ανήρτησε υβριστικό σεξιστικό σχόλιο την στιγμή που πήρε τον λόγο η συγκεκριμένη συναδέλφισσα που του έκανε την κριτική και στη συνέλευση. Αυτή προφανώς ήταν η «πληρωμή» της, επειδή κατήγγειλε την κυβέρνηση αγγίζοντας και άλλα ζητήματα που «πονάνε», όπως την αντισυναδελφική συμπεριφορά του συγκεκριμένου μέλους του ΔΣ. Η άθλια συμπεριφορά του αντιπροέδρου του ΔΣ της ΕΛΜΕ, Σαμωνά Κώστα, δεν προσβάλλει μόνο τη συγκεκριμένη συναδέλφισσα, είναι ευθεία προσβολή για τον κάθε συνάδελφο και την κάθε συναδέλφισσα του σωματείου που διεκδικεί το αυτονόητο· να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του/της.

Καλούμε τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας από το Μέτωπο δράσης και αλληλεγγύης (ΣΥΡΙΖΑ) και την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) να πάρουν θέση και να πάψουν να «προστατεύουν» την απαράδεκτη στάση του μέλους της ΔΑΚΕ.

Χωρίς να έχουμε αυταπάτες, επειδή ξέρουμε καλά ότι η τελική και νικηφόρα απάντηση δίνεται στις μαζικές γενικές συνελεύσεις και στους δρόμους του αγώνα, καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα σε μαζική συμμετοχή στην απεργία 11 Οκτωβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 μ.μ. στα δικαστήρια.

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Πρέβεζας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΑΚΡΥ
Συγκλονιστικό! Δυο γονείς που έχασαν στα Τέμπη το μοναχοπαίδι τους δώρισαν εξοπλισμό στο Τμήμα που η κόρη τους δεν πρόλαβε να τελειώσει!
Προσέφεραν εξοπλισμό για την εκπαίδευση των φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος που η κόρη τους δεν πρόλαβε να τελειώσει
Συγκλονιστικό! Δυο γονείς που έχασαν στα Τέμπη το μοναχοπαίδι τους δώρισαν εξοπλισμό στο Τμήμα που η κόρη τους δεν πρόλαβε να τελειώσει!