Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας ανήρτησε υβριστικό σεξιστικό σχόλιο τη στιγμή που πήρε τον λόγο η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης του σωματείου, όπως καταγγέλλει η Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση καθηγητών

Για χυδαία σεξιστική και αντισυναδελφική συμπεριφορά σε βάρος εκπαιδευτικού καταγγέλλει τον αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ Πρέβεζας η Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση καθηγητών Πρέβεζας.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ και μέλος της ΔΑΚΕ, σε διαδικτυακή ενημέρωση του σωματείου «ανήρτησε υβριστικό σεξιστικό σχόλιο την στιγμή που πήρε τον λόγο η συγκεκριμένη συναδέλφισσα που του έκανε την κριτική και στη συνέλευση».

«Η άθλια συμπεριφορά του αντιπροέδρου του ΔΣ της ΕΛΜΕ, Σαμωνά Κώστα, δεν προσβάλλει μόνο τη συγκεκριμένη συναδέλφισσα, είναι ευθεία προσβολή για τον κάθε συνάδελφο και την κάθε συναδέλφισσα του σωματείου που διεκδικεί το αυτονόητο· να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του/της», υπογραμμίζεται στην καταγγελία.

Αναλυτικά η καταγγελία της Μετωπικής Αριστερής Παρέμβασης καθηγητών Πρέβεζας:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο κλάδος μας δίνει μια μεγάλη μάχη, γιατί «μεγάλη μάχη» είναι η σθεναρή μας αντίσταση και η μεγάλη μας συμμετοχή στην απεργία αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που έρχεται να κατηγοριοποιήσει ταξικά και να καταδικάσει το δημόσιο δωρεάν σχολείο στη φτώχια και την υποβάθμιση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε, δυστυχώς, η κυβέρνηση και το Υπουργείο δεν είναι μόνοι τους. Εκτός από τους Υπουργούς της με τους νόμους τους, εκτός από τα παπαγαλάκια συστημικών ΜΜΕ που πλέκουν το εγκώμιο της πολιτικής που βγάζει στην παρανομία το δικαίωμα στη δουλειά, τη μόρφωση και την υγεία, έχουν «υποστηρικτές» και «παρακάτω»· πολιτικούς και συνδικαλιστικούς «παράγοντες» που δραστηριοποιούνται και σε τοπικό επίπεδο. Αυτοί, άλλοτε με «υποσχέσεις» χαϊδεύουν τ αφτιά πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες και άλλοτε με εκβιασμούς προσπαθούν να σπείρουν τον φόβο και την ηττοπάθεια. Οι εκφραστές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού ήταν και θα είναι πάντα ταγμένοι ενάντια στα εργασιακά και μορφωτικά μας δικαιώματα.

Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους καλοθελητές βρίσκεται και η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και σε τοπικό. Στηρίζουν την αξιολόγηση, την ιδιωτικοποίηση της παιδείας, την παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, την παιδεία των «αρίστων» που κλέβει τα όνειρα και τη μόρφωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του εργαζόμενου φτωχού λαού.

Ανάμεσα σε αυτούς ανήκει και η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών Πρέβεζας μέλος της οποίας είναι ο αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, Σαμωνάς Κώστας. Υπερασπιζόμενος στο ακέραιο την κυβερνητική πολιτική της υποταγής της παιδείας στους νόμους της αγοράς, υπέρμαχος της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, αφού φρόντισε να εξασφαλίσει τη θέση του στο πρότυπο γυμνάσιο Πρέβεζας κόντρα και ενάντια στη θέληση του κλάδου και της πλειοψηφίας του ίδιου του συλλόγου, βρέθηκε σε τρομερή αμηχανία στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, όταν δέχτηκε δριμεία κριτική για τη στάση του ως συνδικαλιστής από μέλος της Μετωπικής Αριστερής Παρέμβασης καθηγητών Πρέβεζας. Στην έκδηλη αδυναμία του να απαντήσει, ήρθε να «απαντήσει» η θρασύδειλη συμπεριφορά του, όταν την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου σε διαδικτυακή ενημέρωση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας ανήρτησε υβριστικό σεξιστικό σχόλιο την στιγμή που πήρε τον λόγο η συγκεκριμένη συναδέλφισσα που του έκανε την κριτική και στη συνέλευση. Αυτή προφανώς ήταν η «πληρωμή» της, επειδή κατήγγειλε την κυβέρνηση αγγίζοντας και άλλα ζητήματα που «πονάνε», όπως την αντισυναδελφική συμπεριφορά του συγκεκριμένου μέλους του ΔΣ. Η άθλια συμπεριφορά του αντιπροέδρου του ΔΣ της ΕΛΜΕ, Σαμωνά Κώστα, δεν προσβάλλει μόνο τη συγκεκριμένη συναδέλφισσα, είναι ευθεία προσβολή για τον κάθε συνάδελφο και την κάθε συναδέλφισσα του σωματείου που διεκδικεί το αυτονόητο· να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του/της.

Καλούμε τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας από το Μέτωπο δράσης και αλληλεγγύης (ΣΥΡΙΖΑ) και την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) να πάρουν θέση και να πάψουν να «προστατεύουν» την απαράδεκτη στάση του μέλους της ΔΑΚΕ.

Χωρίς να έχουμε αυταπάτες, επειδή ξέρουμε καλά ότι η τελική και νικηφόρα απάντηση δίνεται στις μαζικές γενικές συνελεύσεις και στους δρόμους του αγώνα, καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα σε μαζική συμμετοχή στην απεργία 11 Οκτωβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 μ.μ. στα δικαστήρια.

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Πρέβεζας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Τηλεκπαίδευση: «Εκδικητική η περικοπή μισθών ύψους 5.699 ευρώ σε εκπαιδευτικό»
«Η διευθύντρια του ΕΠΑΛ παραβίασε τις εισόδους των εργαστηρίων, κλειδώνοντας τον εκπαιδευτικό, έξω από αυτά. Έτσι  δεν του επέτρεψε να εισέρχεται...
Τηλεκπαίδευση: «Εκδικητική η περικοπή μισθών ύψους 5.699 ευρώ σε εκπαιδευτικό»
Φροντιστήρια: Δεν πληρώνουν τις ημέρες αργίας-Τι καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ
Χάος παρανομιών στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και στα Φροντιστήρια καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ - Δεν πληρώνουν τις ημέρες της γενικής αργίας, κάνουν παράνομα...
Φροντιστήρια: Δεν πληρώνουν τις ημέρες αργίας-Τι καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ
Αττική Οδός: Αποζημιώσεις έως και 100.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί
Πώς θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις οι εγκλωβισμένοι οδηγοί και πολίτες στην Αττική Οδό
Αττική Οδός: Αποζημιώσεις έως και 100.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί