Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Τη χυδαία σεξιστική συμπεριφορά του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Πρέβεζας κατά εκπαιδευτικού καταγγέλλει και το Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών Πρέβεζας

Τη χυδαία σεξιστική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Πρέβεζας σε βάρος εκπαιδευτικού καταγγέλλει το Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών Πρέβεζας.

«Η συγκεκριμένη πράξη συνιστά βαθιά προσβολή προς το σύνολο των εκπαιδευτικών και στιγματίζει το σωματείο. Θεωρούμε αυτονόητο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές πηγάζουν από νοοτροπίες που δε μας εκφράζουν σε καμία περίπτωση και αποτελούν μελανή εξαίρεση για τον κλάδο μας», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – καταγγελία:

Το Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη χυδαία και απαράδεκτη ενέργεια του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, Κωνσταντίνου Σαμωνά, απέναντι σε συναδέλφισσα, μέλος της ΕΛΜΕ, κατά τη διαδικτυακή συνάντηση των μελών του σωματείου, την Πέμπτη 7-10-2021. Στη συνάντηση αναρτήθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ προσβλητικό και σεξιστικό σχόλιο εις βάρος της συναδέλφισσας.

Η συγκεκριμένη πράξη συνιστά βαθιά προσβολή προς το σύνολο των εκπαιδευτικών και στιγματίζει το σωματείο. Θεωρούμε αυτονόητο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές πηγάζουν από νοοτροπίες που δε μας εκφράζουν σε καμία περίπτωση και αποτελούν μελανή εξαίρεση για τον κλάδο μας.

Το περιστατικό θεωρούμε ότι αποτελεί φυσική συνέχεια της γενικότερης στάσης του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, που είναι σε απόλυτη συνάρτηση με την εν γένει στάση της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Δ.Ε., η οποία το τελευταίο διάστημα απέδειξε ότι υπονομεύει τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος, έχοντας αποφασίσει να αποτελέσει το δεκανίκι της κυβέρνησης στη δριμύτατη επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον του κλάδου και της δημόσιας εκπαίδευσης. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, βρίσκεται σε εξέλιξη μια ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στον κλάδο και στο δημόσιο σχολείο. Το αναμενόμενο από ένα μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είναι να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις του για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου για την υλοποίηση των αποφάσεών του, να δρα ενωτικά και συλλογικά και όχι να παραμένει απλός παρατηρητής και με τη στάση του να υπονομεύει τους αγώνες του σωματείου.

Ασφαλώς, η παράταξή μας θεωρεί ότι ο εν λόγω συνάδελφος δεν μπορεί πλέον να εκπροσωπεί τον κλάδο ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Ταυτόχρονα, θεωρούμε απαραίτητη και επιβεβλημένη τη σαφή τοποθέτηση της παράταξης της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Δ.Ε. Πρέβεζας για τη χυδαία και απαξιωτική συμπεριφορά του.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

apdim_studyingreece2
Οι διεθνείς συνεργασίες των ελληνικών ΑΕΙ με τα αμερικανικά στο επίκεντρο διαδικτυακής ημερίδας
Οι επιτυχημένες διεθνείς συνεργασίες των ελληνικών πανεπιστημίων με πανεπιστήμια των ΗΠΑ στο επίκεντρο διαδικτυακής ημερίδας
Οι διεθνείς συνεργασίες των ελληνικών ΑΕΙ με τα αμερικανικά στο επίκεντρο διαδικτυακής ημερίδας
Επίδομα θέρμανσης
Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα-Έως τις 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία
ΑΑΔΕ: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση για την εκ νέου υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης
Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα-Έως τις 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία