Πρέβεζα: Νέα καταγγελία για το σεξιστικό σχόλιο του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ κατά εκπαιδευτικού
Τη χυδαία σεξιστική συμπεριφορά του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Πρέβεζας κατά εκπαιδευτικού καταγγέλλει και το Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών Πρέβεζας

Τη χυδαία σεξιστική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Πρέβεζας σε βάρος εκπαιδευτικού καταγγέλλει το Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών Πρέβεζας.

«Η συγκεκριμένη πράξη συνιστά βαθιά προσβολή προς το σύνολο των εκπαιδευτικών και στιγματίζει το σωματείο. Θεωρούμε αυτονόητο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές πηγάζουν από νοοτροπίες που δε μας εκφράζουν σε καμία περίπτωση και αποτελούν μελανή εξαίρεση για τον κλάδο μας», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – καταγγελία:

Το Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη χυδαία και απαράδεκτη ενέργεια του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, Κωνσταντίνου Σαμωνά, απέναντι σε συναδέλφισσα, μέλος της ΕΛΜΕ, κατά τη διαδικτυακή συνάντηση των μελών του σωματείου, την Πέμπτη 7-10-2021. Στη συνάντηση αναρτήθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ προσβλητικό και σεξιστικό σχόλιο εις βάρος της συναδέλφισσας.

Η συγκεκριμένη πράξη συνιστά βαθιά προσβολή προς το σύνολο των εκπαιδευτικών και στιγματίζει το σωματείο. Θεωρούμε αυτονόητο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές πηγάζουν από νοοτροπίες που δε μας εκφράζουν σε καμία περίπτωση και αποτελούν μελανή εξαίρεση για τον κλάδο μας.

Το περιστατικό θεωρούμε ότι αποτελεί φυσική συνέχεια της γενικότερης στάσης του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, που είναι σε απόλυτη συνάρτηση με την εν γένει στάση της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Δ.Ε., η οποία το τελευταίο διάστημα απέδειξε ότι υπονομεύει τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος, έχοντας αποφασίσει να αποτελέσει το δεκανίκι της κυβέρνησης στη δριμύτατη επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον του κλάδου και της δημόσιας εκπαίδευσης. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, βρίσκεται σε εξέλιξη μια ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στον κλάδο και στο δημόσιο σχολείο. Το αναμενόμενο από ένα μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είναι να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις του για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου για την υλοποίηση των αποφάσεών του, να δρα ενωτικά και συλλογικά και όχι να παραμένει απλός παρατηρητής και με τη στάση του να υπονομεύει τους αγώνες του σωματείου.

Ασφαλώς, η παράταξή μας θεωρεί ότι ο εν λόγω συνάδελφος δεν μπορεί πλέον να εκπροσωπεί τον κλάδο ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Ταυτόχρονα, θεωρούμε απαραίτητη και επιβεβλημένη τη σαφή τοποθέτηση της παράταξης της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Δ.Ε. Πρέβεζας για τη χυδαία και απαξιωτική συμπεριφορά του.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2024: O νέος πίνακας με τις σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις
Πανελλήνιες: Τροποποιήθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός οργάνων, τρόπου και διαδικασίας διαπίστωσης σοβαρών παθήσεων υποψηφίων για εισαγωγή...
Πανελλαδικές 2024: O νέος πίνακας με τις σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις
εκπαιδευτικός
Άλλο και τούτο: Διευθυντές δηλώνουν περισσότερες ώρες στάσης εργασίας από αυτές που κάνουν οι εκπαιδευτικοί!
Και άλλοι Διευθυντές αρνούνται στους... αναπληρωτές το δικαίωμα που έχουν οι μόνιμοι και τους ενημερώνουν ότι δεν μπορούν, επειδή είναι αναπληρωτές,...
Άλλο και τούτο: Διευθυντές δηλώνουν περισσότερες ώρες στάσης εργασίας από αυτές που κάνουν οι εκπαιδευτικοί!
καμερες σε σχολεια
Κάμερες σε σχολεία: Κάποιοι επιμένουν στον «Big Brother» αντί να προσλάβουν φύλακες...
Στο όνομα της εξυπηρέτησης της δημοσιονομικής λιτότητας επιλέγεται συχνά η τοποθέτηση καμερών και όχι η πρόσληψη επαρκούς αριθμού μονίμων φυλάκων,...
Κάμερες σε σχολεία: Κάποιοι επιμένουν στον «Big Brother» αντί να προσλάβουν φύλακες...