Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
27ο δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων
Nα μην απομακρυνθεί η εκπαιδευτικός της Στ’ τάξης του 27ου δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων λόγω συγχωνεύσεων τμημάτων του σχολείου ζητούν οι γονείς

Την αντίθεσή τους για τη μετακίνηση εκπαιδευτικού της Στ’ τάξης του 27ου δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων εκφράζουν οι γονείς των μαθητών.

Όπως επισημαίνουν οι γονείς, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης «διαπίστωσε με αιφνιδιαστική επίσκεψη στο σχολείο και καταμέτρηση των μαθητών (!!!) ότι το Ολοήμερο μπορεί να λειτουργήσει και με λιγότερα τμήματα».

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η ενέργεια του Διευθυντή Εκπαίδευσης «να πραγματοποιεί αιφνιδιαστικές επισκέψεις στα σχολεία και να επιβάλλει επιτόπου τις αντιεκπαιδευτικές κυβερνητικές επιλογές, δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς που παραπέμπουν στις πιο μαύρες περιόδους της εκπαίδευσης».

Οι γονείς ζητούν να μην απομακρυνθεί η εκπαιδευτικός της Στ’ τάξης και να συνεχίσουν να λειτουργούν τα υπάρχοντα τμήματα του Ολοήμερου.

«Οι πολιτικές επιλογές που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικούς και μαθητές σαν αριθμητικά νούμερα και όχι ως ξεχωριστές οντότητες, αποσκοπώντας στη μείωση της κρατικής δαπάνης για την εκπαίδευση μέσω της αδιοριστίας και του «εξορθολογισμού» των εκπαιδευτικών, θα μας βρίσκει πάντα απέναντι» διαμηνύουν οι γονείς.

Η ανακοίνωση των γονέων

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών:

Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από την κινητοποίηση που πραγματοποίησε η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ.Ιωαννιτών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων και η «επιχείρηση» του Υπουργείου Παιδείας για τη μείωση των σχολικών τμημάτων και τον «εξορθολογισμό» του προσωπικού, έχει πάρει διαστάσεις «επιδημίας» παρά την πανελλαδικό ξεσηκωμό από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Με διαμαρτυρία που γνωστοποίησαν και στην Ένωση Γονέων, οι γονείς του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων εκφράζουν την αντίθεσή τους στην μετακίνηση εκπαιδευτικού της Στ’ τάξης επειδή ο Διευθυντής Εκπαίδευσης διαπίστωσε με αιφνιδιαστική επίσκεψη στο σχολείο και καταμέτρηση των μαθητών (!!!) ότι το Ολοήμερο μπορεί να λειτουργήσει και με λιγότερα τμήματα.

Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην παραπάνω απόφαση. Επιπλέον, η ενέργεια του Διευθυντή Εκπαίδευσης - που εκπορεύεται από τις αφόρητες πιέσεις του Υπουργείου Παιδείας προς τα στελέχη Εκπαίδευσης – να πραγματοποιεί αιφνιδιαστικές επισκέψεις στα σχολεία και να επιβάλλει επιτόπου τις αντιεκπαιδευτικές κυβερνητικές επιλογές, δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς που παραπέμπουν στις πιο μαύρες περιόδους της εκπαίδευσης.

Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων του 27ου Δημοτικού Σχολείου, για τη μη απομάκρυνση της εκπαιδευτικού της Στ Τάξης και τη λειτουργία του Ολοημέρου με όλα τα υπάρχοντα τμήματα. Τα αιτήματά τους είναι και δικά μας αιτήματα. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία σε κοινή δράση για την αποτροπή των συγχωνεύσεων και τον μαζικό διορισμό εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά.

Οι πολιτικές επιλογές που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικούς και μαθητές σαν αριθμητικά νούμερα και όχι ως ξεχωριστές οντότητες, αποσκοπώντας στη μείωση της κρατικής δαπάνης για την εκπαίδευση μέσω της αδιοριστίας και του «εξορθολογισμού» των εκπαιδευτικών, θα μας βρίσκει πάντα απέναντι.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Υπουργείο Παιδείας: Φυλάκιση σε γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Google
Google: Τι έψαξαν οι Έλληνες το 2021 – Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις
Η τηλεκπαίδευση ανάμεσα στα θέματα τα οποία αναζήτησαν περισσότεροι οι Έλληνες μέσω της Google για το 2021 - Η λέξη κλειδί eclass βρέθηκε στην κορυφή...
Google: Τι έψαξαν οι Έλληνες το 2021 – Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις