Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Σχολείο
Σχολεία: Μόνο στο Δήμο Αθήνας και μόνο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να προχωρήσει μέσα στον Οκτώβρη σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε 46 γυμνάσια και λύκεια, κόβοντας 63 τμήματα! Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την απόφαση και δίνει τη λίστα με τα σχολεία που "στοχοποιήθηκαν"

Λίστα με 46 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αθήνας στα οποία το Υπουργείο Παιδείας απαιτεί να προχωρήσουν συγχωνεύσεις τμημάτων, δημοσιοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας.

Η παράταξη ζητά από τη Δημοτική αρχή να πάρει θέση για τις συγχωνεύσεις και χαρακτηρίζει "βαθιά αντιεκπαιδευτικό" το ζήτημα, "γιατί υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το μάθημα με τέτοιο αριθμό παιδιών. Και μάλιστα σε μια περίοδο που φαίνονται με πολύ οξυμένο τρόπο οι επιπτώσεις (μορφωτικά κενά, ψυχοκοινωνικά ζητήματα στα παιδιά) από το σχεδόν 1,5 χρόνο κλειστά σχολεία). Και ακόμα πιο αντιπαιδαγωγικό να γίνεται αυτό μέσα στη χρονιά…"

Όλη η ανακοίνωση

Να πάρει θέση η δημοτική Αρχή απέναντι στις συγχωνεύσεις τμημάτων  που δρομολογεί η Κυβέρνηση για τα σχολεία της Αθήνας

Καταγγέλλουμε το σχέδιο της κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας για ένα σαρωτικό κύμα συγχωνεύσεων εκατοντάδων τμημάτων στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να αποφύγει τις αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών και να κρύψει τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία της χώρας.

Στο δήμο της Αθήνας, μόνο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σχεδιάζουν να προχωρήσουν μέσα στον Οκτώβρη σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε 46 γυμνάσια και λύκεια, κόβοντας 63 τμήματα από όσα έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν.

Αντίστοιχη προσπάθεια έγινε και πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όμως σε πολλές περιπτώσεις αποτράπηκε (όπως για παράδειγμα στο 39ο λύκειο) από την κινητοποίηση εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αποτελεί πρόκληση. Θέλουν να στοιβάζουν τα παιδιά σε 27αρια και 28αρια τμήματα.

Είναι επικίνδυνο για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών ακόμα περισσότερο σε μια περίοδο που όλοι μιλάνε για έξαρση της πανδημίας στα σχολεία. Είναι άλλη μια απόδειξη της εγκληματικής κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας.

Είναι βαθιά αντιεκπαιδευτικό, γιατί υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το μάθημα με τέτοιο αριθμό παιδιών. Και μάλιστα σε μια περίοδο που φαίνονται με πολύ οξυμένο τρόπο οι επιπτώσεις (μορφωτικά κενά, ψυχοκοινωνικά ζητήματα στα παιδιά) από το σχεδόν 1,5 χρόνο κλειστά σχολεία). Και ακόμα πιο αντιπαιδαγωγικό να γίνεται αυτό μέσα στη χρονιά…

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας δε μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα. Οφείλει να πάρει καθαρή θέση και να μεγαλώσει την πίεση προς την κυβέρνηση ώστε:

Να μην κλείσει ούτε 1 τμήμα! Να εγκριθούν όλα τα τμήματα με βάση τις ανάγκες των μαθητών. Να καθοριστεί όριο 15 μαθητών ανά τάξη.

Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά.

Η δημοτική αρχή να αναλάβει τις πολύ σοβαρές ευθύνες που έχει, για να εξασφαλιστούν εδώ και τώρα κατάλληλες αίθουσες για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις.

Καλούμε όλους τους γονείς και τους μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς -οι αγώνες και η απεργία των οποίων έχουν στριμώξει την κυβέρνηση- να εμποδίσουν με τις κινητοποιήσεις τους αυτό τον άθλιο σχεδιασμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 1.500 μόνιμες θέσεις σε Δημόσιο, ΕΣΥ και ΑΑΔΕ
Πότε θα γίνει ο γραπτός διαγωνισμός για τις προσλήψεις σε Δημόσιο, ΕΣΥ και ΑΑΔΕ- Όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 1.500 μόνιμες θέσεις σε Δημόσιο, ΕΣΥ και ΑΑΔΕ
koronoios-emvolio
Κορονοϊός: Όσοι νόσησαν μπορεί να ξανακολλήσουν σε τρεις μήνες
Τα εμβόλια συνεχίζουν να είναι αποτελεσματικά ως προς τον κίνδυνο για νοσηλεία ή θάνατο, ακόμα και απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε ο Γκίκας...
Κορονοϊός: Όσοι νόσησαν μπορεί να ξανακολλήσουν σε τρεις μήνες