Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«H Υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της καταλόγισε την ευθύνη για τα κενά στους καρκινοπαθείς συναδέλφους και τις εγκυμονούσες συναδέλφισσες» τονίζουν οι τελευταίοι εκλεγμένοι αιρετοί της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) Π.Ε. Αν. Αττικής

Χιλιάδες παραμένουν τα κενά σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, όπως καταγγέλλουν οι τελευταίοι εκλεγμένοι αιρετοί της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) Π.Ε. Αν. Αττικής, Γιώργος Γεωργίου και Μαριάνθη Κρητικού.

«Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση τις προσλήψεις ειδικοτήτων τις ψάχνουμε με το κυάλι, ενώ δυσκολίες υπάρχουν και με τα τμήματα ΖΕΠ που ενώ έχουν εγκριθεί δεν έχουν στελεχωθεί σε πολλά σχολεία» επισημαίνουν και προσθέτουν ότι «η γ΄φάση προσλήψεων των αναπληρωτών που έγινε την Παρασκευή δείχνει πόσο αγωνιά το Υπουργείο για τις ανάγκες των σχολείων... Μόλις 2.500 προσλήψεις, ενώ τα κενά παραμένουν πάνω από 6.000».

«Είναι εξοργιστική η προσπάθεια του Υπουργείου να ρίξει τις ευθύνες, για τα χιλιάδες κενά, στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, όταν προκλητικά η Υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξή της καταλόγισε την ευθύνη για τα κενά στους καρκινοπαθείς συναδέλφους και τις εγκυμονούσες συναδέλφισσες, που παίρνουν τις άδειες που δικαιούνται! Αντί το Υπουργείο να προχωρήσει στους απαιτούμενους διορισμούς για την πλήρη κάλυψη των κενών, πετάει το μπαλάκι στις σχολικές μονάδες, στέλνοντας εντολές για αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος, ώστε να καλυφθούν όπως, όπως τα κενά σε εκπαιδευτικούς» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Τέλος, ζητούν να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα, να καλυφθούν όλα τα κενά με άμεση Δ΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών, να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες και να καταργηθεί η αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των τελευταίων εκλεγμένων αιρετών της ΑΣΕ Π.Ε. Αν. Αττικής Γιώργου Γεωργίου και Μαριάνθης Κρητικού:

Το Υπουργείο Παιδείας «πετσοκόβει» εκατοντάδες τμήματα σε όλη την Ελλάδα, τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών

Είμαστε στα τέλη του Οκτώβρη και τα χιλιάδες κενά σε όλη την Ελλάδα παραμένουν, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς.

Τα επικοινωνιακά εφέ του ΥΠΑΙΘ πως όλα είναι έτοιμα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, κατέρρευσαν σύντομα σαν χάρτινος πύργος. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, οριακή! Ακάλυπτα κενά στην παράλληλη στήριξη με εκπαιδευτικούς να μοιράζονται σε 2 και 3 παιδιά. Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση τις προσλήψεις ειδικοτήτων τις ψάχνουμε με το κυάλι, ενώ δυσκολίες υπάρχουν και με τα τμήματα ΖΕΠ που ενώ έχουν εγκριθεί δεν έχουν στελεχωθεί σε πολλά σχολεία.

Ντροπή πια! Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά!

Να σταματήσει η κοροϊδία του υπουργείου ότι όλα «βαίνουν καλώς». Η γ΄φάση προσλήψεων των αναπληρωτών που έγινε την Παρασκευή δείχνει πόσο αγωνιά το Υπουργείο για τις ανάγκες των σχολείων... Μόλις 2500 προσλήψεις, ενώ τα κενά παραμένουν πάνω από 6000.

Στην Αν. Αττική έγιναν οι παρακάτω προσλήψεις:

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Α’ Αν. Αττικής

Β’ Αν. Αττικής

Σύνολο

ΠΕ60

9

4

13

Αγγλικά ΠΕ06 (Ν/Γ)*

4

3

7

ΠΕ70

9

4

13

ΠΕ86

1

0

1

ΠΕ06

2

1

3

ΤΥ -ΖΕΠ

0

0

0

 

ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Παράλληλης Στήριξης ΠΕ60

1

0

1

Παράλληλης Στήριξης ΠΕ70

8

0

8

* Οι Αναπληρωτές ΠΕ06 Νηπιαγωγείων είναι όλοι Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου!

Οι μαθητές, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν είναι αριθμοί, κουτάκια και δείκτες, σαν αυτές που μας καλούν να συμπληρώσουμε στην αξιολόγησή τους.

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών, στοιβάζοντας σαν «σαρδέλες» τα παιδιά μέσα στα τμήματα,  τη στιγμή που όλοι οι ειδικοί μιλάνε για έξαρση της πανδημίας, ιδιαίτερα στη νεολαία. Επιδεικτικά αγνοούν τα τεράστια μορφωτικά και εκπαιδευτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί, με τα σχολεία κλειστά για σχεδόν 2 χρόνια.

Είναι εξοργιστική η προσπάθεια του Υπουργείου να ρίξει τις ευθύνες, για τα χιλιάδες κενά, στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, όταν προκλητικά η Υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξή της καταλόγισε την ευθύνη για τα κενά στους καρκινοπαθείς συναδέλφους και τις εγκυμονούσες συναδέλφισσες, που παίρνουν τις άδειες που δικαιούνται! Αντί το Υπουργείο να προχωρήσει στους απαιτούμενους διορισμούς για την πλήρη κάλυψη των κενών, πετάει το μπαλάκι στις σχολικές μονάδες, στέλνοντας εντολές για αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος, ώστε να καλυφθούν όπως, όπως τα κενά σε εκπαιδευτικούς.

 Να τι εννοούν, όταν ζητούν να συμπληρωθούν δείκτες στην αξιολόγηση των σχολείων, όπως “αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού”. Να μη ζητάς, να μη διεκδικείς, να μην έχει καμιά ευθύνη το κράτος και όλα να τα λύνεις (χρηματοδότηση, εκπαιδευτικά κενά) κλείνοντας τμήματα, περιφέροντας εκπαιδευτικούς λίγο στο ένα τμήμα και λίγο στο άλλο.

Απαιτούμε:

Να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα! Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών.

Να καλυφθούν όλα τα κενά με άμεση Δ΄φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις -15 μαθητές ανά τμήμα.

Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α. για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση).

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα πρώτα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα