Νίκη Κεραμέως: Πού οφείλονται οι ελλείψεις εκπαιδευτικών;
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η υπουργός Παιδείας σχετικά με τα κενά εκπαιδευτικών υποστηρίζει ότι οφείλονται εξαιτίας στις άδειες ή στη μη ανάληψης υπηρεσίας.

Σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής (24Οκτωβρίου) η Νίκη Κεραμέως απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Ερώτηση

Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε τι στάδιο βρίσκεστε με την κάλυψη των κενών; Υπάρχουν ελλείψεις και αν ναι, πότε αναμένεται να καλυφθούν;

Απάντηση της υπουργού Παιδείας

Στις πρώτες φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών που ξεκίνησαν τον Αύγουστο, καλύφθηκαν σχεδόν όλες οι τότε ανάγκες. Ωστόσο, πρόκειται για μία δυναμική κατάσταση καθώς καθημερινά προκύπτουν νέες ανάγκες εξαιτίας για παράδειγμα αδειών ή μη ανάληψης υπηρεσίας.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι φέτος, στην αρχή του σχολικού έτους είχαμε 1.000 άδειες εκπαιδευτικών και ένα μήνα μετά είχαμε πολλαπλάσιες. Πρόκειται για άδειες μητρότητας, ασθενειών, αναρρωτικές άδειες, τις οποίες ασφαλώς και δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί και οφείλουμε να τις θωρακίσουμε, ωστόσο αυτό οδηγεί σε συγκεκριμένες πρόσθετες ανάγκες.

Η κάλυψη των αναγκών αντιμετωπίζεται με πρόσληψη αναπληρωτών, ενώ γίνεται φέτος και προσπάθεια για βελτίωση της διαχείρισης του προσωπικού σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, καθώς σε κάποια σχολεία υπάρχουν περισσότεροι εκπαιδευτικοί από αυτούς που αντιστοιχούν στον αριθμό των μαθητών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΝΑΤΟ
Έτοιμο για επέμβαση το ΝΑΤΟ στα Στενά του Ορμούζ – Αναμένεται η κρίσιμη πολιτική απόφαση
Συμμαχικές χώρες πιέζουν για παρέμβαση λόγω του αποκλεισμού και των επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία
Έτοιμο για επέμβαση το ΝΑΤΟ στα Στενά του Ορμούζ – Αναμένεται η κρίσιμη πολιτική απόφαση
βραβειο
Πανεπιστήμιο Πειραιά: Το πρώτο Βραβείο Samuel Gridley Howe στον Κωστή Φραγκούλη
«Η ιστορική εκλογή του Κωστή Φραγκούλη ως ο πρώτος μη Αμερικανός Διεθνής Πρόεδρος στην 98χρονη ιστορία του International Propeller Club, αποδεικνύει...
Πανεπιστήμιο Πειραιά: Το πρώτο Βραβείο Samuel Gridley Howe στον Κωστή Φραγκούλη